Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. június 27., kedd 15:22
Köszöntjük László nevű olvasóinkat!
Izguló végzősök a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum előtt. Albert Levente felvételei
2017-06-27: Közélet - Fekete Réka:

Túl az első írásbelinÉrettségi

A magyar végzősök többsége a tegnapi román nyelv és irodalom írásbeli vizsgától félt a legjobban, még azok is tartottak tőle, akik a tananyagot megtanulták. Az első írásbelin 1160-an vettek részt, harmincegyen hiányoztak, ötvennégyen már korábbi próbálkozás alkalmával sikeresen vizsgáztak románból.  
2017-06-27: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Kinek jó Tudose jelölése?

Nehéz értelmezni a Szociáldemokrata Párt tegnapi döntését, amely nyomán Mihai Tudosét javasolták a miniszterelnöki tisztségbe. Azért nehéz, mert a Grindeanu-kormány volt gazdasági minisztere nemhogy a Klaus Iohannis államfő által támasztott feddhetetlenségi követelményeknek nem felel meg, de még Liviu Dragnea pár nappal korábbi elvárásainak sem.
2017-06-27: Közélet - Fekete Réka:

Matematikából a leggyengébbekNyolcadikosok záróvizsgája

A tavalyi eredményhez képest rontottak a háromszéki nyolcadikosok, és míg egy évvel korábban románból buktak a legtöbben, idén matematikából hasaltak el a legnagyobb arányban. A tegnap közzétett előzetes eredmények szerint a Kovászna megyei diákok az országos átlagnál is gyengébben teljesítettek: 71,80 százalékos eredménnyel jóval lemaradnak a 77 százalék mögött.
2017-06-27: Közélet - Bokor Gábor:

Szentivánlaborfalván a fiataloké a tér

Buzogány-Csoma István felvételeKétnapos faluünnepet szerveztek a hétvégén Szentivánlaborfalván. A rendezők hozzáértésének, a település közösségi összefogásának köszönhetően a szombatot és vasárnapot is sikerült tartalommal megtölteni. Igaz, délelőttönként és kora délután kevesen voltak a focipályán – a helyiek nem hagyták a munkát a szórakozás kedvéért –, de estére benépesült a falunapok helyszíne, sokan éltek a szórakozási lehetőséggel.  
2017-06-27: Közélet - :

Takarítottak a Rétyi Nyírben

A Rétyi Nyírbe továbbra is hordják a háztartási hulladékot. Fotó: Facebook/Megyei Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő KözpontSzemétgyűjtést szervezett pénteken a megyei természetvédelmi központ a Rétyi Nyír természetvédelmi területen.
2017-06-27: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Új útjelzők, letölthető túrautakEKE-vándortábor Háromszéken

Albert Levente felvételeNyolcvan darab kétnyelvű útjelző táblát helyeznek el a következő hetekben a Bodoki-hegység felújított ösvényein, és készül a digitális térkép is, amelyről bárki letöltheti a kiválasztott útvonalat, és így biztonságosabban túrázhat – közölte tegnap Tamás Sándor megyeitanács-elnök az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) közelgő vándortáborának előkészületeiről. Erdély legrégebbi és legnagyobb létszámú civil szervezetének idei, sorrendben a 26. országos vándortáborára július 25–30. között Rétyen kerül sor, és a szervező háromszéki osztály (a HEKE) 1200 és 1500 közötti résztvevőt vár. A rendezvényt a megyei tanács is támogatja: eddig 50 ezer lejt utaltak ki erre a célra, és az együttműködést folytatni kívánják a jövőben is: két éven belül kilátót szeretnének építeni a Bodoki-havas tetejére, hogy új elemekkel gazdagítsák a háromszéki turizmust.  
2017-06-27: Közélet - Nagy B. Sándor:

Fődíjat nyertek KisvárdánTamási Áron Színház

Benedek Ágnes és Vass Zsuzsanna a Liliom című előadásban. Fotó: Barabás ZsoltIdén újra a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata nyerte a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának fődíját a Bocsárdi László által rendezett Liliom című előadással, a fődíj mellett további három díjat hozott Kisvárdáról a produkció: Benedek Ágnes a legjobb női mellékszereplő díját, Vass Zsuzsanna a legígéretesebb tehetségnek járó díjat, Kiss Zsuzsanna pedig a legjobb jelmezért járó díjat kapta.
2017-06-27: Közélet - Váry O. Péter:

A fény művésze

Róth Miksa-kiállítás a Köntés Pincegalériában. Albert Levente felvételeRóth Miksa, a 20. század elejének legismertebb és legelismertebb magyar iparművésze, az üvegablak- és mozaikművészet megújítója, a maga korának világsztár dizájnere alkotásait bemutató tárlat nyílott tegnap Sepsiszentgyörgyön a Köntés Pincegalériában.
2017-06-27: Közélet - :

Medve a város peremén

Már Sepsiszentgyörgy határában is megjelentek a medvék. Tegnap reggel fél nyolc körül két kocogó találkozott egy nagyvaddal alig kilométernyire a város szélétől, pár száz méterre az igencsak közkedvelt kirándulóhelyektől, a Bíróné pusztája és a Honvéd-kút szomszédságában.
2017-06-27: Belföld - :

Mihai Tudose a miniszterelnök-jelöltÚj kormány alakul

Fotó: AgerpresA szociálliberális koalíció Mihai Tudose gazdasági minisztert javasolta miniszterelnöknek, a Népi Mozgalom Pártja pedig Siegfrid Mureşan EP-képviselőt. Klaus Iohannis államfő tegnap délután politikai súlyuk sorrendjében hívta egyeztetésre a parlamenti pártokat, és este nyolckor bejelentette, hogy elfogadja a parlamenti többség jelöltjét.
2017-06-27: Belföldi hírek - :

Civil nem a magyarellenességre

Tíz romániai civil szervezet felelősségteljes viselkedésre szólítja fel a román politikusokat és a médiát, arra kérve őket, hogy ne keltsenek feszültséget az etnikumok között. Az állásfoglalás azután jelent meg, hogy a múlt héten a kormánykoalíció és az RMDSZ között tárgyalások zajlottak a nemzeti kisebbségek jogainak bővítéséről cserében a Grindeanu-kormány megbuktatásáért.
2017-06-27: Belföldi hírek - :

Lezárták a 13-as ügyet

Lezárta tegnap a legfőbb ügyészség a büntetőjog módosítását célzó, 2017/13-as sürgősségi kormányrendele­tet érintő nyomozást, amelyet márciusban indított.
2017-06-27: Hírsaláta - :

Lecserélték Király Andrást

Leváltotta Király András oktatási államtitkárt Sorin Grindeanu távozó miniszterelnök, helyére Kovács Irén Erzsébet Szilágy megyei főtanfelügyelőt nevezte ki. A döntés hétfőn jelent meg a Hivatalos Közlönyben, Victor Ponta kormányfőtitkár ellenjegyezte. (Hotnews)
2017-06-27: Világfigyelő - :

Orbán–Kelemen találkozó

Kelemen Hunor és Orbán Viktor. Fotó: Botár GergelyAz erdélyi magyar közösség aktuális kérdéseiről, kihívásairól tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke tegnap délelőtt Budapesten az Országházban.
2017-06-27: Világfigyelő - :

Megerősítették a kormány álláspontját

A nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját, amelynek lényege az ország szuverenitásának védelme – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tegnap.  
2017-06-27: Világfigyelő - :

Részben jóváhagyták a rendeletetA beutazás korlátozása

Az Egyesült Államok szövetségi legfelsőbb bírósága tegnap jóváhagyta Donald Trump átmeneti beutazási korlátozásokat kimondó, alsóbb fokon felfüggesztett elnöki rendeletének egyes részeit, amelyek azonnali hatállyal életbe is lépnek. Az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság a Fehér Ház kérésére sürgősséggel tárgyalta az elnöki rendeletet, amelyet korábban két alsóbb fokú bíróság felfüggesztett.  
2017-06-27: Világfigyelő - :

A többség elutasítjaUkrajna

Az ukránok több mint hatvan százaléka elutasítja Ukrajna átalakítását szövetségi állammá, és mintegy ötven százalékuk szeretné, ha az ország csatlakozna az Európai Unióhoz – derült ki a Rejting ukrán közvélemény-kutató csoport felméréséből, amelyet tegnap ismertettek.  
2017-06-27: Világfigyelő - :

Az orosz fél készen áll a találkozóra

Még mindig nincs konkrét terv az orosz és az amerikai elnök találkozójára a G20-csoport július eleji hamburgi tanácskozásán, de a Kreml bármilyen protokollformátumban kész a Vlagyimir Putyin és a Donald Trump közötti csúcsra – jelentette ki tegnap Moszkvában Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.  
2017-06-27: Gazdakör - Bokor Gábor:

Jobban oda kell figyelniHáromszéken is érezhető az általános felmelegedés hatása

A kísérleti parcellák bizonyítják, a szakszerű termelés többleteredményt hozTöbb száz mezőgazdász vett részt az elmúlt héten a kézdivásárhelyi határban megszervezett Bayer Agrár Arénán, az egész napot betöltő szakmai rendezvényen. Tizedik alkalommal került sor a rangos rendezvényre dr. Mucsi Mihály kísérleti parcelláin, ahol az elméleti tudnivalók elsajátítása mellett a résztvevők a gyakorlatban is felmérhették, mit jelent, milyen eredményeket hoz a növénytermesztésben a legújabb technológiák alkalmazása, ezen belül is a növényvédő szerek szakszerű használata. A burgonya-, répa-, repce-, kukorica-, búzaparcellák kiváló állapotot mutattak, de a szakemberek minden lehetséges alkalmat megragadtak, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás hozta újabb kihívásokra. A közérdekűvé vált téma kapcsán a megye több vezető farmerjétől érdeklődtünk: Háromszéken érezhető-e a globális felmelegedés hatása, milyen következményekkel jár a szántóföldi növénytermesztésre nézve?  
2017-06-27: Gazdakör - Incze Péter:

Még bőven maradt pénzFiatal gazdák és kisgazdaságok támogatása

A megyei vidékfejlesztési hivatalnál érdeklődtünk a múlt hét végén a még pályázható intézkedések helyzetéről és a megmaradt összegekről. A fontosabb, közvetlenül a mezőgazdaság fejlesztését célzó pályázatoknál a leadás utolsó határideje július 31-e, tehát még egy bő hónap áll rendelkezésre. Ez természetesen csak azon intézkedésekre érvényes, ahol még nem fogyott el a pénz, és az országos ügynökség számítógépes rendszere engedi további pályázatok feltöltését.  
2017-06-27: Gazdakör - :

Hírlugas

Kezdődnek az ellenőrzések A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség közleménye szerint július elsejével kezdődően terepen is ellenőrzik a támogatási kéréseket benyújtott gazdákat. A tervek szerint az országban 35 kontrollövezetben 32 900 négyzetkilométernyi területet ellenőriznek teledetekcióval, ez hozzávetőlegesen 95 ezer gazda 600 ezer hektárnyi mezőgazdasági területét érintheti.
2017-06-27: Jegyzetek - Nagy B. Sándor:

Hol játszhatnak gyermekeink?Kármentő

Pár nappal ezelőtt indulatos szavakra lettem figyelmes a szerkesztőség előtt, amelyek a Mihály Vitéz tér egyik teraszáról hangzottak el: egy nő, karján kisbabával arra kérte az ott összegyűlt biciklis fiatalokat, hogy ne hangoskodjanak a tömbházak mellett, mert nem tudnak pihenni az emberek, az esti lárma miatt napok óta nem tud elaludni a gyerekük...
2017-06-27: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Gazdag nyár Sepsikőröspatakon

Albert Levente felvételeMintha gyorsabban haladna az idő, mint valaha: már túl is vagyunk a nyári napfordulón. Úgy nő minden a határban, mintha húznák, s közbe-közbe perzselő napsugár égeti a parlagot. A falunak, a vidéknek mindig nyugodtabb a hangulata, ám az események itt is pörögnek. Új, pályázatnyertes munkálatok megkezdésére készül a kőröspataki községvezetés, és újabb pályázatokat tettek le, hogy lépni tudjon a községközpont és a hozzá tartozó Kálnok falu.
2017-06-27: Magazin - Hecser László:

Közösségi ünnep a TransylManiával

Közösségi ünnep a TransylManiávalA TransylMania a vargyasi Daniel-kastélyban rendezett 15. születésnapján talán a vártnál kevesebben vettek részt, de valójában így volt jó: nem fesztiválhangulat, hanem igazi családias légkör uralkodott. Mindenki ismert mindenkit, a kert tele volt mosolyogó emberekkel, a bográcsban főtt finom falatokat jó szívvel kínálták készítőik, akinek kedve volt, kézműves-foglalkozáson vehetett részt, lehetett lovagolni, bort kóstolni, karikatúrákat, különleges technikával készített színes fakazettákat megcsodálni, előadásokat hallgatni. A kis színpadon fellépőknek köszönhetően pedig folyamatosan jó zene szólt.  
2017-06-27: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Vitézavató a sepsiszentgyörgyi vártemplomban

Vitézavató a sepsiszentgyörgyi vártemplombanRendhagyó vasárnapi istentiszteletnek mondható alkalomra időzítette idei vi­tézavatóját a Történelmi Vitézi Rend erdélyi törzskapitánysága.  
2017-06-27: Sport - :

Három arany és három bronzCselgáncs

Három arany és három bronz (Cselgáncs)Az elmúlt hétvégén Nagybányán rendezték meg az U10-es, valamint az U11-es cselgáncs országos bajnokság döntőjét, amelyről két arany- és egy bronzéremmel tértek haza a Sepsiszentgyörgyi MSC dzsudokái, míg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapata egy bajnoki cím mellett két bronzot szerzett.  
2017-06-27: Sport - :

Egy első és egy második helyezésÚszás

András Barabás és edőzjeA 12–14 éves korosztályban versenyző Barabás András, a sepsiszentgyörgyi Ciprian SK sportolója egy első és egy második helyezéssel zárta az elmúlt hét végén a görögországi Loutrakiban megtartott első nemzetközi úszókupát, amelyen összesen harminc klub színében háromszáztízen ugrottak medencébe. Úszónk 100 és 1500 méter gyorson állhatott fel a dobogóra.  
2017-06-27: Sport - :

Bartha Eduárd első HorvátországbanFogathajtás

Fotó: Facebook/Konjicki Klub PleternicaJúnius 23–25. között a horvátországi Pleternica adott otthont egy kettesfogathajtó háromcsillagos, világbajnoki kvalifikációs versenynek, ahol hat nemzet 13 fogata volt jelen, köztük Bartha Eduárd, aki mindenkit maga mögé utasítva első lett.  
2017-06-27: Sport - :

Újra aranyérmes SpanyolországKosárlabda, Európa-bajnokság

Fotó: fiba.comSpanyolország magabiztos játékkal, 71–55 arányban győzött Franciaország ellen a csehországi női kosárlabda-Európa-bajnokság döntőjében, így négy év után újra aranyérmet nyert, míg a franciák sorozatban harmadszor szereztek ezüstérmet.  
2017-06-27: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szent László-emlékév – ünnepi rendezvénysorozat Gelencén Ma, Szent László napján, a magyar királyról elnevezett emlékév alkalmából a gelencei Szent Imre műemlék templomban ünnepi rendezvénysorozatot szervez Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága, Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Pro Patria Egyesület.
2017-06-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagytata, após, sógor, rokon, a bodoki id. INCZE SÁNDOR életének 63., házasságának 37. évében hosszas betegség után hirtelen elhunyt. Temetése 2017. június 28-án, szerdán 14 órakor lesz a bodoki ravatalozóháztól. A gyászoló család 4299933
2017-06-26: Közélet - Bokor Gábor:

Székely zászló lobog Rétyen

A zászló erőt adhat a bajban lévő nemzetnek. A szerző felvételeKettős ünnepség zajlott Rétyen a református templomban és kertjében: a tegnapi istentiszteleten a 25 évvel ezelőtt, 1992 virágvasárnapján konfirmált tizenkét fiatalt köszöntötték, a harangtorony mellett pedig nagyméretű székely zászlót vontak fel.
2017-06-26: Közélet - Iochom István:

Testvértelepüléseivel ünnepelt Gelence

A szerző felvételeTizennyolcadik alkalommal tartottak falunapokat Gelencén szombaton és vasárnap, de ez volt az első  alkalom, hogy mind az öt magyarországi testvértelepülés – Nagybánhegyes, Encs, Várvölgy, Balatongyörök és Dunaszentgyörgy – képviselői jelen voltak, az öt anyaországi testvérközségből, illetve -városból negyvenöt személy érkezett Gelencére.  
2017-06-26: Közélet - Iochom István:

Az Avas-tető napja

A szerző felvételeHagyományteremtő szándékkal, az egyre laposodó és egyhangú falunapok helyett Kézdialmás és Lemhény önkormányzata szombaton első alkalommal szervezte meg az Avas-tető napját a Szent Mihály-templom fölötti magaslaton, ahol egy nagyméretű fakereszt és Attila hun király emlékét őrző kőtömb található.
2017-06-26: Közélet - Nagy B. Sándor:

Játékosan a hagyományőrzésrőlMúzeumok éjszakája

A szerző felvételeA Múzeumok éjszakája rendezvény célja, hogy meghosszabbított nyitvatartással ingyenes látogatást és különböző programokat kínálva évről évre olyan embereket vonzzon a múzeumba, akik egyébként nem jönnének be – nyilatkozta lapunknak Bartha Zonga. A múzeumpedagógust, a Székely Nemzeti Múzeum munkatársát a szombaton szervezett Múzeumok éjszakája kapcsán kérdeztük, mely rendezvény idén is gazdag műsorkínálattal várta az érdeklődőket.  
2017-06-26: Közélet - Váry O. Péter:

Élettér Atyhából

Albert Levente felvételeAtyha, a kicsiny sóvidéki falucska neve időnként a figyelem középpontjába kerül. Legutóbb tavaly szeptemberben, amikor egy villámcsapás következtében leégett a maroknyi település katolikus temploma. És a figyelem középpontjába kerül évente a nyári napforduló tájékán is: ekkor nyílik a Vinczeffy-porta magángalériájában a Kárpát-medence egyik legsajátságosabb képzőművészeti kiállítása.  
2017-06-26: Közélet - :

„Füves” társaságra csaptak le

Kábítószer-fogyasztással, valamint -terjesztéssel gyanúsítottakra csapott le pénteken a szervezett bűnözés- és terrorizmusellenes igazgatóság brassói részlegének egy egysége a Kovászna megyei rendőrkapitánysággal közösen.
2017-06-26: Belföldi hírek - :

Tűz a marosvásárhelyi vegyi üzemnél

Tűz ütött ki vasárnap az Azomureş vegyipari kombinátban egy hidrogénszállító vezeték szigetelésénél. A hatóságokat azonnal riasztották, azonban az üzem tűzoltócsapata és a katasztrófavédelmisek hatékony közbelépése miatt nem kellett kiüríteni a környéket.
2017-06-26: Belföldi hírek - :

Rengett a föld

A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földrengés történt tegnap 12 óra 48 perckor Vrancea megyében – jelentette honlapján az országos földfizikai intézet.
2017-06-26: Máról holnapra - Farkas Réka:

Mit lép Iohannis?

Gondoskodnak a hazai politikusok arról, hogy mindig kéznél legyen egy-egy forró téma, amit elemezni lehet, amiről jóslatokba lehet bocsátkozni: ha egy hete még az volt a nagy kérdés, Liviu Dragnea vagy Sorin Grindeanu nyeri a szociáldemokraták egész országra kivetített belső párbaját, ma már elsősorban az foglalkoztat mindenkit, ki lesz az új miniszterelnök, elfogadja-e Klaus Iohannis az SZDP jelöltjét, vagy hosszabb válságra kell berendezkednünk.
2017-06-26: Jegyzetek - Kuti János:

Nem is kellene kormányA múlt hét

Nem is értem, minek kell nekünk újabb kormány, amikor a múlt héten Iohannis Berlinben megmondta, nálunk a „kormánykoalíció belső válsága” nem érinti az ország stabilitását és gazdaságának működőképességét. Romániát automata botkormányra kellene bízni, amelyik elvezetgetné, mint robotpilóta a repülőgépet, miközben a rendes pilóták éppen udvarolgatnak a légikisasszonyoknak, kávézás közben.
2017-06-26: Sport - Miska Brigitta:

Ősztől harmadosztályban folytatja a KSELabdarúgás

Tofán Levente felvételeiMintegy ezer néző előtt, gólgazdag mérkőzésen biztosította be feljutását a Kézdivásárhelyi SE a III. ligás osztályozó visszavágóján a gyengébb játékerőt képviselő Maroshévíz ellen. Az első találkozón 3–0 arányban diadalmaskodtak a kézdivásárhelyiek, ezúttal 6–0-ra nyertek a Hargita megyei bajnok ellen, vagyis kettős győzelemmel jutottak a harmadosztályba. A lelátón a kiváló hangulatot a Székely Légió vezetésével a helyi szurkolók teremtették meg, akik az első perctől az utolsó sípszóig megállás nélkül buzdították a csapatot, majd a mérkőzés után együtt ünnepelték a régóta áhított sikert a labdarúgókkal. Tíz év kihagyás után tehát újra lesz labdarúgócsapata Kézdivásárhelynek a III. ligában, utoljára ez a 2006/2007-es idényben fordult elő a kék-fehérekkel.
2017-06-26: Sport - Miska Brigitta:

Cél: a helyi gyerekek is játsszanak a felnőttcsapatbanLabdarúgás, utánpótlás

Kiváló idényt tudhat maga mögött Kulcsár László csapataA Sepsi OSK felnőttcsapata mellett a klub az eddig kevesebb figyelmet kapó utánpótlás-nevelésre is komoly hangsúlyt fektet, sőt, nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy korszerű utánpótlásbázis épül egy tízhektáros területen a Sepsi Aréna mellett. Jelenleg mintegy 150 gyerekkel dolgoznak hat különböző korosztályban, akikkel több bajnokságban is részt vettek.  
2017-06-26: Sport - :

Márton Ádám Ezüstütőt nyertAsztalitenisz

Teodora Simon és Márton ÁdámAz elmúlt hét végén Besztercén rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő Ezüstütő nevű pingpongvetélkedőt, amelyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a sepsiszentgyörgyi Electrica asztaliteniszezőinek szurkolhattunk. A megyeszékhelyi együttesből Márton Ádám és Teodora Simon, míg a céhes városbéliektől Canea-Kocsis András nevéhez fűződik a legjobb eredmény.  
2017-06-26: Sport - :

Kertész Mátyás országos bajnokBirkózás

Kertész Dávid és Kertész MátyásKertész Mátyás, a Sepsi ISK sportolója aranyéremmel zárta az elmúlt hét végén Május 2-n megtartott strandbirkózó országos bajnokságot, miután az ifjúsági III-as korcsoport 50 kg-os súlycsoportjában nem talált legyőzőre. A megyeszékhelyi sportiskolás csapat további egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a tengerparti viadalt.  
2017-06-26: Sport - :

Deák és Imreh a tengerparton bizonyítottTriatlon

Imreh László. Fotó: Facebook/Ocean Lava RomaniaJúnius 24-én Mamaia adott otthont az Ocean Lava triatlonversenynek, ahol különböző kategóriákban és korosztályokban mintegy 400 hárompróbás állt rajthoz, köztük a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor és Imreh László is.  
2017-06-26: Sport - :

Tizedik a SIC, harmincegyedik az ISKKosárlabda, utánpótlás

Az elmúlt hét folyamán, azaz hétfőtől szombatig Mangalián rendezték meg a baby kosárlabda-bajnokságot (U10), amelyen a lányoknál két, a fiúknál pedig egy sepsiszentgyörgyi csapat volt érdekelt. A Sepsi-SIC a tizedik, a Sepsi ISK a harmincegyedik helyen zárta a lányok viadalát, míg a Salema Baschet a 33–52. hely valamelyikén végzett, ám a végső eredményt csak a hét folyamán közli ki a szakszövetség.  
2017-06-26: Sport - Tibodi Ferenc:

Vissza a gyökerekhezMotokrossz

Fotók: attilaszabo.roA sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián visszatért egykori csapatához, a Sugás Motoros Klubhoz, miután a motokrossz-Európa-bajnokság nyitófutama előtt elváltak útjaik a belga TM Satelit Racing Teammel. A szakítás azért következett be, mivel a nyugat-európai gárda bebukott. Krisztián szerencsére nem maradt hoppon, hiszen a Yamaha Motor Europe gyorsan a segítségére sietett, ám szezon közben nehéz volt új csapatot keresni, így esett a választás nevelő együttesére. Ebben az idényben a be nem tervezett csapatváltás volt a kisebbik baja fiatal versenyzőnknek, hiszen két csúf baleset is hátráltatta tehetséges motorosunkat. Ezekről az eseményekről, az idei tervekről és sok más érdekes dologról péntek délután beszélgettük Krisztiánnal és édesapjával, Tompa Csabával.  
2017-06-26: Sport - :

Federer kilencedszer nyert HallebanTenisz

Federer kilencedszer nyert Halleban (Tenisz)A svájci Roger Federer sikerével ért véget a hallei férfi tenisztorna. A döntőben a 35 éves játékos csupán négy játékot engedett, és 53 perc alatt nyert a hazai Alexander Zverev ellen, így a rekordot jelentő kilencedik alkalommal nyerte meg a viadalt.  
2017-06-26: Sport - :

Ricciardo nyert AzerbajdzsánbanForma–1

Ricciardo nyert Azerbajdzsánban (Forma–1)Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a kaotikus Azeri Nagydíjat, amelyen a világbajnoki pontversenyben vezető Sebastian Vettel negyedik, legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton pedig ötödik lett.