Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. április 23., vasárnap 14:44
Köszöntjük Béla nevű olvasóinkat!
Albert Levente felvétele
2017-04-22: Közélet - :

Ünnepel SepsiszentgyörgySzent György Napok

Hagyományos módon hangversennyel veszi kezdetét ma este a 26. alkalommal megszervezett városünnep, a következő napokban számos kulturális esemény helyszíne lesz Sepsiszentgyörgy – ezekkel hangolódhatunk az egy hét múlva esedékes, rengeteg szabadtéri programot kínáló vásári hétvégére.
2017-04-22: Máról holnapra - Váry O. Péter:

Álomváros kapui

Szeretném egyszer kívülről látni a várost. Mint mindenhová, oda is ünnepkor érkeznék. Mert szeretem a boldog embereket. És az ünnep mindig jókedvet jelent, szórakozást és – néha – bolondozást is. De legfőképpen a szellemi erőterek felmutatását. Szeretem kitapogatni egy közösség pulzusát, érezni lüktetését. És mikor máskor jobb az alkalom erre?
2017-04-22: Közélet - Farkas Réka:

Esélyt teremteni SzékelyföldnekIII. Székely Kongresszus

Albert Levente felvételeSzékelyföld kitalálásának lehet nagyon fontos fóruma a III. Székely Kongresszus – hangzott el tegnap a rendezvény sepsiszentgyörgyi előadásait megelőző megnyitón. Két napig, három városban több mint tíz témakörben összegzik a szakemberek Székelyfölddel kapcsolatos kutatásaik eredményeit, a 115 éve első alkalommal megszervezett kongresszus újraélesztőinek célja egyedi esemény helyett intézménnyé alakítani a kongresszust, amely szakmai alapot nyújthat a közpolitikai tervezésnek.  
2017-04-22: Közélet - :

Mikóújfaluban is levetetik a székely zászlót

A székely zászló eltávolítására kötelezi a mikóújfalusi polgármestert a prefektúra. Egy rutinellenőrzés során fedezték fel a kormányhivatal munkatársai, hogy a községháza előtti világháborús emlékművön ott lobog a székely zászló, és azonnal hivatalos felszólítást küldtek a községvezetőnek.
2017-04-22: Közélet - Bokor Gábor:

Kemény tél Kommandón

A szerző felvételeÁprilis végén tavasz helyett igazi tél köszöntött be Kommandón. Az erdők közötti faluban a hóréteg vastagsága meghaladja a negyven centimétert, gépeket kellett mozgósítani az utcák szabaddá tételéhez.  
2017-04-22: Közélet - Farkas Réka:

Sepsiszentgyörgyiek a Harvard Egyetemen

Éltes Rita (balról a harmadik) és Szabó Norbert (jobbról a második) az Egyesült Államokban is bizonyíthatEgy öttagú, közgazdászhallgatókból álló csapat tagjaként két sepsiszentgyörgyi egyetemista is részt vesz ma egy nemzetközi menedzsment esettanulmány-verseny döntőjén a cambridge-i Harvard Egyetemen. A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő hallgatók azt követően vetélkednek a világ legrangosabb egyetemeinek csapataival, hogy a selejtező fordulóban kiváló eredményt értek el.  
2017-04-22: Közélet - :

Sporttámogatásokról és legelődíjakrólRendkívüli tanácsülés Baróton

Rendkívüli tanácsülésre hívta össze tegnap a városatyákat Lázár-Kiss Barna András, Barót polgármestere, többek között a sporttevékenységek finanszírozásáról, illetve a miklósvári legelők hektáronkénti bérének csökkentéséről kellett dönteni.  
2017-04-22: Közélet - Nagy B. Sándor:

Miként születnek az asztrofotók?

Albert Levente felvételeÉjszakai világ címmel tegnap délután tartották dr. Munzlinger Attila fotókiállításának megnyitóját a Székelyföldi vadászati kiállításnak otthont adó Bene-házban, utána pedig az asztrofotózással kapcsolatos előadáson vehettek részt az érdeklődők a múzeum előadótermében.  
2017-04-22: Közélet - Iochom István:

Új önkéntesek KézdivásárhelyenTavaszi Zöld Napok

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a hétvégén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Tavaszi Zöld Napok háromnapos rendezvénysorozatot: előadásokat, könyvbemutatót tartottak, tartanak, lesz csillagvizsgálás is – a télies időjárás miatt azonban a kerékpáros ügyességi versenyt májusra halasztották.  
2017-04-22: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Bírságolt az állategészségügyi hivatalHúsvéti ellenőrzések

Jelentős hiányosságokat tárt fel átfogó húsvéti ellenőrzései nyomán a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hivatal, amely közel hétezer lejnyi bírsággal sújtotta a mulasztáson ért háromszéki társaságokat, ugyanakkor egy vállalkozás működési engedélyét visszavonták, egy másikét pedig felfüggesztették. Főként a bárányhús, a tojás, illetve más élelmiszerek előállítását, tárolását, szállítását és forgalmazását vizsgálták a szakemberek.  
2017-04-22: Közélet - :

Fák dőltek autóra, útra

Könnyebben sérült az a sofőr, akinek haszongépjárművére tegnap kora reggel rádőlt egy fa Ojtoznál – tájékoztatott a megyei rendőr-felügyelőség –, ugyanitt dél körül lezárták a forgalmat, miután egy másik fa az úttestre zuhant.
2017-04-22: Közélet - :

Oltások csecsemők számára

Megérkezett Háromszékre is a régóta várt hexavalens (torokgyík, szamárköhögés, merevgörcs, gyermekbénulás, B hepatitis és haemophilus influenza elleni)  oltóanyag – tájékoztatta tegnap lapunkat Lucia Şereş gyermekorvos.
2017-04-22: Közélet - :

Olt menti ellenőrzések

A Felső-Olt mentén tartott ellenőrzéseket csütörtökön a sepsiszentgyörgyi rendőrség vidékkel foglalkozó osztálya a gidófalvi, sepikőröspataki, sepsibodoki, málnási, mikóújfalusi és sepsibükszádi őrsök munkatársaival közösen.
2017-04-22: Belföld - :

Versenyfutás a kisebbségellenességben

Az ellenzéki pártok versenyt futnak egymással a kisebbségellenességben – jelentette ki Kelemen Hunor az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) tegnapi kolozsvári ülésén tartott politikai beszámolójában, arra utalva, hogy csütörtökön a Nemzeti Liberális Párt (NLP), a Mentsük meg Romániát Szövetség és a Népi Mozgalom Párt (NMP) képviselői alkotmánybírósági óvást nyújtottak be a kórházi anyanyelvhasználatot elősegítő törvénymódosítások ellen.  
2017-04-22: Belföldi hírek - :

Gyilkol a kanyaró

Az elmúlt héten csaknem 90 új kanyarós megbetegedést jelentettek az egészségügyi intézmények, és újabb áldozatot is követelt a járvány – derült ki a közegészségügyi intézet tegnap közzétett összesítéséből.
2017-04-22: Belföldi hírek - :

Szabályos volt az adatgyűjtés

Elutasította a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester kifogásait a táblabíróság, és megállapította, hogy a korrupcióellenes ügyészség szabályosan gyűjtött bizonyítékokat az ügyben.
2017-04-22: Belföldi hírek - :

Közméltóságok lesznek

A kidolgozás alatt álló adminisztratív törvénykönyv szerint a prefektusok államtitkári rangú közméltóságok lesznek. „Így, ahogy most van, nehéz őket lecserélni, mert magas rangú köztisztviselők.
2017-04-22: Belföldi hírek - :

Év végéig fizethető

Meghosszabbította a kormány a társadalombiztosítási hozzájárulás visszamenőleges kifizetésének határidejét.
2017-04-22: Hírsaláta - :

A rossz időnek is van haszna

A másfél napig tartó kiadós havazás és viharos szél rengeteg kárt tett országszerte, de pozitív hozadéka is volt: megugrott a szélerőművek teljesítménye, amelyek tegnap reggel az ország energiatermelésének több mint 28 százalékát (2650 megawatt) biztosították. (Agerpres)
2017-04-22: Világfigyelő - :

Terrortámadás Párizsban

Három nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt terrortámadás történt csütörtök este Párizsban: utcai lövöldözés során egy rendőr és támadója életét vesztette, két másik rendfenntartó megsérült. A támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.  
2017-04-22: Kitekintő - :

Czakó Gábor: CeukratákA demokrácia a nép, a démosz uralmát jelenti, tehát első föltétele maga a nép

Czakó Gábor: Ceukraták (A demokrácia a nép, a démosz uralmát jelenti, tehát első föltétele maga a nép)A régi szólások egyikét tovább facsarva, a nép önuralma. De van-e még nép? Most, a Gazdaságkor második fél évezredébe lépve, amikor az érdek, a pénz, a haszonvágy elemésztené a hajdani emberi célokat: az üdvösség vágyát, a tisztességet, a lelki nemességet, s velük a művészetet, a vallást.
2017-04-22: Kitekintő - :

S. Király Béla: Új szultanátus felé?

Még a szavazás előtt történt: az Ankara és Hága között zajló diplomáciai szélmalomharc közepette Ausztria is betiltotta a török elnöki rendszer bevezetését népszerűsítő kampányrendezvényeket. Hollande azonban nem holland: jellemző az európai államközi szolidaritásra képtelen és gyáva francia elnökre, hogy Metz városában Erdogan embere megtarthatta kampánybeszédét.
2017-04-22: Jegyzetek - :

Megmásszuk a kapitalizmustMorfondír

Mi, idősebbek, a szocializmus szülöttei, iparkodtunk érvényesülni a kommunisták szabta keretek között, ki hitte volna, hogy összeomlik a Szovjetunió és vele a rendszer is? Meglepődtünk, milyen hirtelen változásra képes a történelem. A mi korosztályunk gazdag tapasztalatokban, alkalmunk volt mindkét rendszerből meríteni. Merítettünk, és kétszer laktunk jól. A váltás elég nyavalya volt, de hát ilyen, amikor egyik ott éri a másikat. A fa csúcsán nem trónolhat egyszerre két madár.
2017-04-22: Életutak - Nagy Lajos:

Dr. Jakabos Kálmán, 1925–1986Orvosainkra emlékezünk

Dr. Jakabos Kálmán, 1925–1986 (Orvosainkra emlékezünk)Körorvos, majd járványtanász volt. A megelőző orvoslás megannyi közkatonájának egyike. A felső-háromszéki Nyujtódon született jómódú, földműves katolikus családban. Édesapját szintén Kálmánnak, édesanyját Vilmának hívták. A nála egy évvel nagyobb Istvánnal ketten voltak testvérek. A szülők úgy határoztak, hogy mindkét fiút taníttatják, az iskolába íratást is úgy rendezték, hogy a két gyermek egyszerre kezdje az elemi osztályt a szászfalusi felekezeti iskolában, majd a kézdivásárhelyi katolikus gimnáziumban voltak bentlakók.
2017-04-22: História - :

Mikszáth Kálmán: Jókai Mór élete és koraRészletek /12.

Madarász LászlóMadarász Lászlót a nagy felsülés nemhogy megakasztotta volna, sőt, még élesebb támadásokra tüzelte, különösen Jókaira uszítá lapjait, melyeknek sikerült is meglehetősen felingerelni ellene a politizáló köröket, kikiáltván őt hazaárulónak, ami akkoriban nem volt kellemes, mert a vésztörvényszék nem tréfált, és „elhamarkodott lépései” sem estek valami erősebb kritika alá. Éppen március tizenötödike volt, évfordulója a tavalyi dicsőségnek, mikor ez a gyalázó titulus rázúdult.
2017-04-22: Irodalom - :

Csender Levente: Tranzitváró

Csender Levente: TranzitváróKét napja nagyapa az emlékezetbe költözött. Kiszállt a földi idő gyötrő fogai közül az örök időbe, a változatlan teljességbe, ahonnan földi útjára indult. Letette a terhet, amit eddig cipelt, bele abba a mérlegbe, amelybe minden belefér, megmérik, aztán döntenek: föl vagy le. Belekerül meghurcoltatás, börtön, mindkettőt ártatlanul szenvedte el, csak mert soha nem a győztes oldalon állt, hiszen nem alkudott. Egyenes háttal menetelt át az életén.
2017-04-22: Irodalom - :

/Fenyő/tőről metszett novellistaSzékely írók Pesten

/Fenyő/tőről metszett novellista (Székely írók Pesten)Fura, eklektikus hangulata van Csender Levente válogatott novelláskötetének. „Tudod, nagyapa, aki két országban él, annak csak fél ideje van mindkét helyen, csak két fél életet él az egy egész helyett, és azt is valahogy úgy, hogy egyik helyen a teste, másikon a lelke. És pont ott nincs, ahol épp akkor lennie kéne” – írja a József Attila-díjas Csender Levente Tranzitváró című, a jó novellák közül is kiemelkedő írásában.
2017-04-22: Kiscimbora - :

Páskándi Géza: Szelíd állatkert

Papp Zoltán Magor, SepsiszentgyörgyMinden békés, semmi zordas, sose éhes itt az ordas, nem üvölt a pávián, úgy hallgat, mint hátsó padban, ha nem készült – Fábián.
2017-04-22: Kiscimbora - :

Páskándi Géza: Bemutatom az igazi állatokat

A víziló A víziló olyan ló, nem zabot fal, vízfaló, nem patkolja patkoló. Istállója – vízistálló, sose mondják néki: Ráró, nem amolyan pejparipa.
2017-04-22: Kiscimbora - :

A furfangos székely menyecskeBukovinai székely népmesék

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy szegény ember s annak egy felesége. Hát az az asszony sohase azt csinálta, amit kellett volna. Ha az ura mondott neki valamit, hogy így csinálj, kedves feleségem, azért se úgy csinált. Ha azt mondta neki, kedves feleségem, azt nem kell csinálni, azért is megcsinálta. Volt baja vele elég a szegény embernek.
2017-04-22: Kiscimbora - :

A csirketojásBukovinai székely népmesék

Hol volt, hol nem volt, volt a világon egy szegény asszony, s annak a szegény asszonynak volt tizenkilenc tojáskája s egy kotlócskája. Hát bizony megültette, s az egyik tojásból egy akkora hatalmas csirke kelt ki, hogy még akkora csirkét senki se látott. De alig bújt ki a tojásból, valahogy a kotló kiment a kert mellett, s a csirke is kibújt a kerítésen, s oda a kapu eleibe akkorát tudott az a naposcsirke tojni, hogy a forgalmat megállította. Jöttek a szekerek megrakva gabonával, búzával, árpával, rozzsal, de bizony a tojástól senki se tudott se erre, se arra menni, mindenki meg kellett álljon.
2017-04-22: Magazin - :

Kökösi NagyHáromszéki nemesi címerek, 12.

Kökösi Nagy Miklós címere. Kép: MNL OLBrandenburgi Katalin, Erdély fejedelme 1630. június 28-án Gyulafehérváron kelt oklevelével nemesi rangra emelte kökösi Nagy Miklóst, az udvari gyalogos testőrség alhadnagyát, feleségét, Kükemezei Katalint, fiaikat, Jánost és Pált, valamint születendő utódaikat, és címert adományozott nekik. A nemeslevelet a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára őrzi.  
2017-04-22: Magazin - :

Családi színház – nincs pardon!Aglaja és Dogs and Drugs a Szent György Napokon

Családi színház – nincs pardon! (Aglaja és Dogs and Drugs a Szent György Napokon)Különböző alaphelyzetet vázol, de a kőkemény családi szembenézés okán mégiscsak találkozik a bukaresti Reactor Egyesület és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadása.  
2017-04-22: Sport - :

Hátrányból fordítva nyertek a piros-fehérekLabdarúgás, II. liga

Răzvan Greu (19) hivatalos mérkőzésen első gólját szerezte piros-fehérben. Henning János felvételeA Sepsi OSK hátrányból fordítva 2–1-re nyert hazai pályán a Temesvári Politehnica ellen a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának nyitómérkőzésén. A piros-fehérek Răzvan Greu és Dragoş Huiban második félidőben szerzett góljaival gyűjtötték be a három pontot, így 54 ponttal továbbra is őrzik második helyüket.  
2017-04-22: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

KOSÁRLABDA. A Sepsi-SIC megnyerte a női élvonalbeli döntő második meccsét. A címvédő zöld-fehérek tegnap 72–66 arányban győztek a Kolozsvári U csapatával szemben. Részletekkel a Hétfői Sportban jelentkezünk.
2017-04-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szent György Napok MA: 19 órától QueenClassics by Vlad Maistorovici – nyitó hangverseny a Tamási Áron Színházban, közreműködik a Bukaresti Szimfonikus Zenekar; 20 órától a Kojot című magyar filmdráma közönségtalálkozóval egybekötött országos premierje a Művész moziban.
2017-04-22: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy a sepsiszentgyörgyi KORÉH IRMA (szül. STEFÁN) türelemmel viselt, hosszú betegség után életének 76. évében hazatért megváltó Urához. Szeretett halottunktól 2017. április 24-én 14 órakor veszünk végső búcsút a katolikus temetőben. Részvétfogadás a temetés napján 13 órától. A gyászoló család 19206
2017-04-21: Belföld - :

Az EB bizakodó

Az Európai Bizottság bizakodó, hogy Románia eleget fog tenni azoknak a feltételeknek, amelyek teljesítésével le lehet zárni a román igazságszolgáltatás uniós figyelését – jelentette ki Frank Timmermans, az EB első alelnöke.
2017-04-21: Belföld - :

Erdély zászlaját is kitűzte Tőkés László

Erdély zászlaját is kitűzte Tőkés LászlóKitűzte Erdély történelmi zászlaját is tegnap nagyváradi irodájának erkélyére Tőkés László EP-képviselő, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.
2017-04-21: Belföld - :

Az ügyészség írja a történelmet

Az ügyészség írja a történelmetAbban a meglehetősen furcsa helyzetben vagyunk, hogy az 1990. júniusi események történelmét az ügyészség fogja megírni. De nem azért, mert ez az ügyészségnek szándéka lett volna – mondjuk ki ezt tisztán. Mi több, az elmúlt 30 évben ők tettek a legtöbbet azért, hogy ne derüljön ki az igazság – jelentette ki Emil Constantinescu volt államfő a Club A által a bányászjárás kapcsán szervezett vitaesten.
2017-04-21: Belföldi hírek - :

Dübörög a gazdaság

1,64 milliárd lejes költségvetési többletet jegyzett az ország az év első három hónapjában, ez a bruttó hazai termék 0,2 százalékát teszi ki – jelentette be Sorin Grindeanu miniszterelnök a tegnapi kormányülés elején. A pénzügyminisztérium legfrissebb adatai szerint a költségvetési bevételek csaknem 4 milliárd lejjel meghaladják a 2016 első három hónapjában jegyzett összeget, ami 7,2 százalékos növekedést jelent.
2017-04-21: Belföldi hírek - :

Hétfőn bértörvény

Az egységes bértörvényt hétfőn nyújtják be a parlamentbe – jelentette be Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke. „Nagyon fontos volt az elmúlt időszak, mert azt gondolom, hogy nagyon sokan megértették, miről szól ez a törvény és miért van szükség rá” – nyilatkozta Dragnea a parlamentben.
2017-04-21: Belföldi hírek - :

Migránshullám

Néranádas és Oravicabánya közelében fogtak el a határrendőrök 24 iraki és pakisztáni határsértőt, akik Szerbiából jöttek illegálisan Romániába, és egy nyugat-európai országba próbáltak meg eljutni – közölte a temesvári határrendészet.
2017-04-21: Hírsaláta - :

Ittasak voltak a mozdonyvezetők

A boncolási eredmények szerint alkoholt fogyasztott a Hunyad megyében április 8-án kisiklott vonat két mozdonyvezetője. Dan Mărculescu, a Hunyad megyei törvényszéki orvostan vezetője nem közölte, mennyi volt a véralkoholszintjük, csak annyit mondott, a segéd több alkoholt fogyasztott, mint a mozdonyvezető. Április 8-án Petrozsény közelében kisiklott egy vasúti áruszállítással foglalkozó magánvállalat 16 vagonból álló, fék nélkül maradt tehervonata. A balesetben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 66 éves segédje. (Agerpres)
2017-04-21: Külföldi hírek - :

Terrorcsoport pénzelte a szentpétervári merényletet

Egy Törökországban működő nemzetközi terrorcsoporttól kapott pénzösszeget utalt át Akbarzson Dzsalilovnak, a szentpétervári robbantásos merénylet elkövetőjének Akram Azimov, a merénylet megszervezésével gyanúsított Abror Azimov bátyja – közölte az orosz Nyomozó Bizottság.
2017-04-21: Külföldi hírek - :

Tanúként hallgatták ki Donald Tuskot

Több mint nyolc órán át hallgatták ki lengyel ügyészek szerdán Donald Tuskot, az Európai Tanács jelenlegi elnökét, akit tanúként idéztek be a lengyel katonai elhárítás hatásköri túllépéssel gyanúsított két egykori főnökének az ügyében.
2017-04-21: Sport - Tibodi Ferenc:

Sepsi-SIC–Kolozsvári U 64–66Női kosárlabda, Nemzeti Liga – Döntő

Fotó: Henning János(12–12, 18–15, 12–19, 22–20) Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 1300 néző. Vezette: Fabiana Martinescu, Alexandra Stan, Ciocan Ciprian. Sepsi-SIC: Jeffery 10/9, Marshall 19/6, Shegog 8, Thompson 8, Gödri-Părău 5–Harris 14, Huţanu, Kilin, Kokovay, Lazăr (Pop), Stoenescu, Taranek. Edző: Zoran Mikes. Kolozsvári U: Harrison 17/9, Mandache 15/1, Denson 6, Butulija 8, Irimia–Sfârlea, Voica, Neagu, Cutaş, Maxim, Dixon 10. Edző: Dragan Petricevic. Mezőnybeli dobószázalék: 24/68 – 35 százalék, illetve 24/55 – 55 százalék. Büntetők dobószázaléka: 11/20 – 55 százalék, illetve 14/20 – 70 százalék. Lepattanók: 33–38. Legtöbb lepattanó: Thompson 12, illetve Denson 14. Legtöbb gólpassz: Jeffery 5, illetve Dixon 3. Kipontozódott: Shegog (40.), illetve Harrison (40.).
2017-04-21: Sport - :

Fontos a három pont begyűjtése Temesvár ellenLabdarúgás

Fotó: titusemanuel.roA Sepsi OSK ma 16 órától a Temesvári Politehnica ellen lép pályára az MSC Stadionban a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának nyitómérkőzésén, amelyet a DigiSport 1 és a Dolce Sport 1 élőben közvetít.
2017-04-21: Sport - :

A Juventus és a Monaco a legjobb négy közöttLabdarúgás

A Juventus és a Monaco a legjobb négy között (Labdarúgás)A Juventus gól nélküli döntetlent játszott a Barcelona vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 3–0-s összesítéssel a négy közé jutott. A torinóiak védelme a találkozó közepén átlépte az 500 kapott gól nélküli percet a sorozatban. Az AS Monaco 3–1-re győzött a Borussia Dortmund ellen, a hercegségbeli csapat 6–3-as összesítéssel jutott az elődöntőbe.
2017-04-21: Sport - :

Szabó Kati Kolozsváron szurkolTorna-Európa-bajnokság

Fotó: Gergely OrsolyaÁprilis 19–23. között Kolozsváron zajlik a torna-Európa-bajnokság, amelyen 27 ország 274 sportolója (168 férfi és 106 nő) vesz részt. A közönség soraiban figyelemmel kíséri a tornászok teljesítményét a négyszeres olimpiai bajnok zágoni Szabó Kati is.