Sepsiszentgyörgy, 2014. október 2., csütörtök 05:20
Köszöntjük Petra nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2014. október 2., csütörtök:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
hirdetés
hirdetés
  • Közélet
  • Világfigyelő
  • Család
  • Sport
  • Elhalálozás
  • Mi, hol, mikor?
  • Összes kategória
Máról holnapra - Bogdán László:
Az elnökjelöltek jelene és múltja
Az elmúlt hetekben aggasztóan növekedett az államfőjelöltek száma, míg elérte a 14-et, de ez tulajdonképpen nem jelent semmit.

Közélet - :
Az időseket köszöntötték
Albert Levente felvételeGidófalván az előrehaladott korúakat köszöntötték tegnap, az idősek napján a központi Czetz János-iskola negyedikes tanulói osztálytanítójuk, Badi András és Tóth Lajos helybeli tanár vezetésével. A legidősebbeknél, a Nagy, a Csulak és a Petri családnál jártak a gyerekek, akik köszöntőszavak után virágcsokrot és emléklapot nyújtottak át még két özvegy idős férfinak. (Kgy. Z.)

Közélet - Hecser László:
A falvak korszerűsítéséért (Barót)
A falvak korszerűsítéséért (Barót)Barót tanácsa jóváhagyta azt a határozatot, amelyben kimondják: a 2014–2020-as időszakban a városi víz- és szennyvízhálózat fejlesztését EU-s források bevonásával kívánják megvalósítani. A határozat elfogadását a fejlesztési terveket készítő Aqua­cov kérte.

Közélet - :
Továbbjutó magyar jelöltet támogatna az MPP (Államfőválasztás)
Esélyteleneknek tartja az elnökválasztás magyar jelöltjeit a Magyar Polgári Párt (MPP), és csak azt támogatná közülük, aki esetleg bejutna a választás második fordulójába – mondta tegnap Biró Zsolt pártelnök.

Közélet - :
Belföldi hirek
Nincs pártfogója a statútumnak Nem lesz támogatottsága a törvényhozásban az RMDSZ autonómiastatútumának – állítja Victor Ponta kormányfő, aki szerint a tervezet nem az európai szellemiség jegyében született.

Közélet - Fekete Réka:
Egyedül az öregség is nehezebb (Idősek világnapja)
Fotó: Albert LeventeKevesen, de az odafigyelés okán annál nagyobb hálával vettek részt tegnap a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi rendezvényén, amelyet az idősek világnapja alkalmából tartottak a Kónya Ádám Művelődési Házban. A segítő szervezet bemutatta idősgondozó szolgálatát, majd a Református Kollégium kórusa dallal köszöntötte a szépkorúakat, akik közül többen egyedül élnek, és úgy érzik, emiatt számukra az öregség, az öregedés nehezebb.

Közélet - :
Tanévnyitó a Tanulók Klubjánál
Felléptek a mazsorettek.  A szerző felvételeTegnap délután nagyszámú szülő, nagyszülő, óvodás és iskolás jelenlétében nyitotta meg negyvenharmadik tanévét a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja.

Közélet - Demeter J. Ildikó:
Biciklitartókat vásárolnak
Fotó: Albert LeventeAz eddig legeredményesebb jótékonysági biciklizésen vannak túl a háromszékiek, szeptember 19-én 204-en három óra alatt összesen 4740 kilométernyi utat tettek meg Sepsiszentgyörgyön, és ennek eredményeképpen 11 220 lejre vásárolnak biciklitartókat.

Közélet - :
A közbirtokosságok jelenthetnék a megtartó erőt… (Fizetett hirdetés)
A közbirtokosságok jelenthetnék a megtartó erőt… (Fizetett hirdetés)Garda Dezső volt RMDSZ-es képviselő a közbirtokossági törvény háttérfolyamatairól (szemelvények a 7határ honlapon 2014-ben Garda Dezsővel készült interjúból). „Számomra a székely középréteg hosszú távú fennmaradását jelentik a közbirtokosságok. (…)

Világfigyelő - :
Navracsics Tibor célkitűzései (EU-tisztújítás)
Hat, a munkája során követendő kiemelt célt nevezett meg tegnap az Európai Parlament kulturális bizottságában tartott biztosi meghallgatásán Navracsics Tibor, akit az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó tárca élére jelölt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Világfigyelő - :
Oroszország megvédi Transznisztriát
Oroszország megvédi a Dnyeszteren túli területen élő állampolgárait, amennyiben ott megismétlődik az ukrajnai forgatókönyv – jelentette ki Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes Moszkvában, Jevgenyij Sevcsukkal, a Moldovai Köztársaságtól elszakadni akaró terület elnökével találkozva.

Család - :
Függőségek tükrében
Az Esély Lelki Egészségvédő Egyesület által a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában szeptember 25-én megrendezett drogprevenciós nyílt nap, a Lehet tisztán is! közel nyolcvan érdeklődőt vonzott. Az egyesület idén tavasszal alakult, most először hallatott magáról a nagy nyilvánosság előtt, de a drogprevenciós projekt, melynek ez a rendezvény a kiindulópontja, több hónapon ível át, és célja a figyelem ráirányítása a függőségekkel kapcsolatos jelenségekre.

Család - Puskás Attila:
Májgomba (Most szedhető)
Májgomba (Most szedhető)Találó neve van ennek a gombafajnak! Valóban, mintha egy jókora sertésmájat vettünk volna a sarki mészárszékből.

Sport - Tibodi Ferenc:
FK Székelyudvarhely–KSE 3–1 (1–0) (Teremlabdarúgás, I. liga)
Gólszerzők: Mánya (18., 28.), Mihály (34. – büntetőből), illetve Pulugor (26.). Sárga lap: Mánya (22.), illetve Pulugor (13.), Iglesias (33). Kapura rúgás: 35–22 (15–11). Szögletarány: 12–8. Szabálytalanság: 4–5.

Sport - :
Küzdőtéren az utánpótlás (Labdarúgás)
Joma Shop IV. liga. Mintha közelednénk a normális labdarúgáshoz, Gelencét leszámítva nem volt gólzápor a hétvégén a IV. liga pályáin.

Mi, hol, mikor? - :
Mi, hol, mikor?
Mesélő Háromszék A mai program: 10 és 12 órától MárkusZínház: Az égig érő fa – a sepsiszentgyörgyi bábstúdióban, 11 órától Mesetáncház Benkő Évával és a Folker együttessel a nagybaconi művelődési házban, 11, 13 és 18 órától Badin Ádám Meseszínház: Öregapám mesefája – a sepsiszentgyörgyi új stúdióban, 19 órától Cimborák Bábszínház: Mátyás királlyá koronázása – a sepsiszentgyörgyi bábstúdióban.

Közélet - Szekeres Attila:
Egység és sokszínűség (Székelyföld Napok ötödször)
Az október 9–19. között tartandó Székelyföld Napokat immár ötödik alkalommal szervezik meg. A Hargita, Kovászna és Maros megye több mint hatvan településén zajlandó események száma meghaladja a 160-at. Ebből Háromszéken több mint harminc rendezvényt szerveznek. A rendezvénysorozat célja, hogy kulturális élményeket nyújtson, és megmutassa a térség sokszínűségét, ugyanakkor egységét.

Közélet - Iochom István:
Az időseket köszöntötték napjukon
Felvonultak az idősek.  A szerző felvételeA Gyulafehérvári Caritas segélyszervezet munkatársai tegnap Ozsdolán szervezték meg az ottani közösség meg­hívására, az önkormányzat és a nyugdíjasklub anyagi és erkölcsi támogatásával az idősek világnapját a Kézdi­vá­sárhelyről és kilenc felső-háromszéki községből érkező több mint kétszáz résztvevőnek.

Közélet - :
Uniós fórumokon az autonómiáért
A román kormánynak, Románia parlamentjének és az Európai Unió intézményeinek is elküldenék a kezdeményezők azt a petíciót, amellyel Erdély közigazgatási és gazdasági autonómiáját szorgalmazzák.

Közélet - :
RMDSZ: Izsák Balázs manipulál
Az RMDSZ az elmúlt 25 év magyar kormányai megbízható és kiszámítható partnerének tekinti magát – közölte tegnap közleményében a szövetség.

Közélet - :
Hirsaláta
AUTÓPÁLYA HÁROMSZÉKEN? Kiszivárogtak a szállítási tárca 2014–2020-as közúthálózati fejlesztési tervének részletei, melynek  újdonsága az is, hogy szerepel benne egy Brassót Bákóval összekötő, Háromszéken áthaladó autópálya megépítése is.

Közélet - Ferencz Csaba:
Példaadó modellt építenek (Bioenergia)
Példaadó modellt építenek (Bioenergia)Biomassza – egy zöld vállalkozás címmel indította útjára a háromszéki Green Energy Egyesület azt a projektet, amely révén egyebek mellett egy modellértékű energiaellátási rendszer kiépítését is meg kívánják valósítani.

Közélet - :
Félmázsás tökök Kézdisárfalván
A szerző felvételeKézdisárfalván, a 605. szám alatt lakó Hengán Mihály kertjében idén három nagyméretű sütőtök termett. Misi bácsi megmérte őket, a legnagyobb ötvenkét, a másik kettő pedig harminckettő és huszonnyolc kilogrammos, és ha a dér nem üti meg, még tovább nőttek volna. Előző esztendőkben is voltak nagyméretű tökök Misi bácsi kertjében, de ötven kilogramm feletti idén termett először. (iochom)

Közélet - :
Külföldi önkéntesek tevékenykednek (Egyházi élet – reformátusokról nem csak reformátusoknak)
Külföldi önkéntesek tevékenykednek (Egyházi élet – reformátusokról nem csak reformátusoknak)Felismerve a fogyatékkal élőkkel végzett szolgálat fontosságát és szépségét, az elmúlt hetekben több külföldi és hazai önkéntes végzett jótékonysági munkát a református egyház által működtetett Diakónia Alapítvány fogyatékkal élők nappali foglalkoztató központjában, az Írisz Házban, valamint Sepsikőröspatakon az Írisz-farmon.

Világfigyelő - :
Lerakják az új magyar ­külpolitika alapjait (Szijjártó Péter szerint)
Lerakják az új magyar ­külpolitika alapjait (Szijjártó Péter szerint)Végleg és visszafordíthatatlanul lerakjuk az új magyar külpolitika alapjait, amelynek feladata Magyarország gazdasági érdekeinek lehető legjobb érvényesítése a kialakult új világrendben – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, aki szeptember 22-e óta Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Világfigyelő - :
Erősít a regionális fejlesztés (Corina Creţu az Európai Parlamentben)
Az Európai Unió kohéziós politikája, a regionális fejlesztés nem jótékonyság a gazdag tagállamok részéről a szegényebbek javára, nem költségvetési támogatás, nem tőketranszfer, hanem a reálgazdaságba való befektetés, amely erősebbé teszi az európai gazdaságot – jelentette ki tegnap bizottsági meghallgatásán az Európai Par­lamentben a regionális politikai tárca élére kijelölt új uniós biztos, Corina Creţu.

Világfigyelő - :
Az új NATO-főtitkár első nyilatkozatai
Jens StoltenbergBár a kijevi vezetés és a kelet-ukrajnai felkelők közötti tűzszünet lehetőséget jelent a válság rendezésére, Orosz­ország még mindig destabilizálhatja Ukrajnát, és továbbra is nemzetközi jogsértést követ el – mondta a NATO tegnap hivatalba lépett új főtitkára, Jens Stoltenberg.

Család - :
Buda Béla-emlékkonferencia
A hétvégén az illyefalvi KIDA Központban az Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társaság, a KIDA Alapítvány, valamint az Esély Lelki Egészségvédő Egyesület szervezésében In memoriam Buda Béla címmel emlékkonferenciát tartottak.

Család - :
Gyermekeink
GyermekeinkAlpár, Imecsfalva. Albert Levente felvétele

Sport - :
Közös úton (Kosárlabda)
A megyeszékhelyi Sepsi ISK és BBall 6 klub vezetősége nemrég arról döntött, hogy a két műhelyben folytatott sikeres munkát együtt még eredményesebbé tehetnék, ezért a 2014–2015-ös országos ifjúsági kosárlabda-bajnokságban közös lánycsapatokat indítanak az U14-es, U16-os, U18-as korosztályban, míg az U10-es és U12-es együttesek a Székely Nemzeti Bajnokságban és a nyaranta sorra kerülő minikosár-bajnokságon vesznek részt.

Elhalálozás - :
Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa,  nagyapa, testvér, rokon és jó szomszéd, Ambrus Imre életének 69. évében elhunyt. Temetése 2014. október 3-án, pénteken 12 órakor lesz a katolikus temetőben. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával. Pihenése legyen csendes, emléke áldott. A gyászoló család 2962/b

hirdetés
Archívum
<<2014 október>>
HKSzCsPSzV
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.4994 RON
100 HUF = 1.4221 RON
1 EUR = 4.4127 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2014 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS