Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. március 28., kedd 14:59
Köszöntjük Gedeon, Johanna nevű olvasóinkat!
Albert Levente felvételei
2017-03-28: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Árapataki lépések

Várt lépések válnak valóra a székföldi községben. Évek óta várják, hogy léphessenek a közművesítés érdekében, de mint Kovács László polgármester elmondta, a hazai sűrű kormányváltások és változások alaposan lefékezték a folyamatot. Most kapták az értesítést a központi régió gyulafehérvári ügynökségétől, hogy a község megnyerte az ivóvíz- és csatornahálózatra benyújtott pályázatát. A hír főleg Előpatak fürdő vendégforgalmi fejlődése szempontjából fontos, amely egyre jelentősebb helyet foglalhat el a község gazdasági életében.
2017-03-28: Máról holnapra - Mózes László:

A magyarellenesség örök?

A magyarellenesség felszámolása nélkül nem lehet demokráciáról beszélni Romániában – jelentette ki tegnap Tőkés László. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Nagyváradon Szilágyi Zsolttal, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetőjével közösen ismertette a romániai magyarellenes megnyilvánulások gyűjteményét, a Transylvanian Monitor című dokumentum háromszáztizenkét, 2014 és 2016 között nyilvánosságra került esetet mutat be. Tőkés szerint az is fontos, hogy a román politika magyarellenes megnyilvánulásaira az erdélyi magyarság ne románellenes megnyilvánulásokkal válaszoljon.
2017-03-28: Közélet - Nagy B. Sándor:

A közösség éve és a színház ünnepe

A színház ajándéka: óriás kivetítőn követhették az érdeklődők az esti előadástA korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a Tamási Áron Színház idén is egész napos rendezvénysorozattal ünnepelte a színház világnapját. A prózai, mozgás- és bábszínház előadásai, a társulat színészei által tolmácsolt világnapi üzenetrészletek, melyek a nap során folyamatosan jelentek meg a színház Facebook-oldalán, a főtéren élőben közvetített esti előadás, a színészpincérek felszolgálásai a Teinben és az Indivinóban, valamint az egész napos plakát- és műsorfüzet-turkáló mind-mind azt jelezte, hogy a tegnapi nap más volt, mint a többi a színház és a színházkedvelő közönség számára is.
2017-03-28: Közélet - Fekete Réka:

Díjazták az év civil szervezetét

Adatközlő táncosok a tavalyi sepsiszentgyörgyi Népzene- és néptánctalálkozón. Albert Levente felvételeTíz jelölés közül a Romániai Magyar Néptánc Egyesületnek ítélte a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) az ötödik alkalommal kiosztott Év Civil Szervezete-díjat. A sepsiszentgyörgyi Tein teázóban átadott oklevéllel és ezerlejes vásárlási utalvánnyal a 2016-ban megvalósított, a CIVEK által legsikeresebbnek vélt programot jutalmazták.
2017-03-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Mesék a gyermekszínpadon

A fotókat készÍtette: Szabó ErikaTizenegyedik alkalommal tartották meg szombaton a megyei gyermekszínjátszó találkozót, amelyen a Szent György Napokon zajló országos találkozó fellépőit válogatják ki.
2017-03-28: Közélet - Bokor Gábor:

Megújul az iskola és községházaNagyborosnyó

Építményi jogot szerzett az iskola régi szárnya felett a községháza. A szerző felvételeKözépületeket újítanának fel Nagyborosnyón. A polgármesteri hivatal terve szerint a községháza és a Bartha Károly Általános Iskola rendbetételére pályáznának, a munkálatok finanszírozására két igénylést nyújtottak be a fejlesztési minisztériumhoz – tudtuk meg Ilie Nicolae polgármestertől.
2017-03-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Megdolgoztatta a tél a köztisztaságiakat

Közel kétszer annyit dolgozott a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat rohamcsapata az elmúlt télen, mint egy évvel ezelőtt: a Tega Rt. közleménye szerint tavaly 21, idén pedig 40 alkalommal mozgósították a hóeltakarítókat.
2017-03-28: Közélet - Matekovics János Zoltán:

Villámcsődület a László Ferenc utcábanMai levelünk

A szerző felvételeVasárnap fél négy körül elvették az áramot. Gondoltuk, hogy nagy lehet a baj, biztosan a délelőtti hóesés miatt. Este negyed nyolckor kiderült: az utca közepén álló „trafóház” a ludas. Az Electrica javítóbrigádja kivonult, daruval, földalatti csövekkel és egy új trafóval.
2017-03-28: Közélet - :

Pénzt kért, majd leütötte

Amint szombati lapszámunkban jeleztük, letartóztatták a múlt szerda délutáni sepsiszentgyörgyi gyilkosság elkövetőjét. A rendőrség tegnap közölt néhány részletet. A 36 éves R. A. L.-t Brassóban vették őrizetbe, majd a Kovászna Megyei Törvényszék elrendelte 30 napos előzetes letartóztatását.
2017-03-28: Belföld - :

Máris megvan Constantin utódjaKis kormányátalakítás

Daniel Constantin miniszterelnök-helyettes leváltására tesz javaslatot az államfőnek Sorin Grindeanu szociáldemokrata miniszterelnök, miután a kisebbik kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége megvonta politikai támogatását a párt társelnöki tisztségét betöltő Constantintól. Mind a kormányfő, mind a Szociáldemokrata Párt vezetősége jelezte: nincs más lehetőségük, mint elfogadni a párt döntését.
2017-03-28: Belföld - :

Egy csokorban három év terméseMagyarellenes megnyilvánulások

Az elmúlt három év magyarellenesnek tekintett romániai megnyilvánulásainak gyűjteményét mutatta be Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke tegnap. Az EMNT által összeállított negyvenoldalas Transylvanian Monitor a romániai sajtóban ismertetett 312 esetet mutat be a 2014 és 2016 közötti időszakból angol, román és magyar nyelven.
2017-03-28: Belföld - :

Békét kötöttek a HeinekennelIgazi csÍki sör

Békét kötöttek a Heinekennel (Igazi  csÍki  sör)Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé tegnap a közösségi oldalán. Eszerint az elmúlt időszakban folytatott konstruktív tárgyalások után mindkét fél érdekévé vált, hogy a Csíki Sör márkanév körüli vita barátságos úton rendeződjék.
2017-03-28: Belföldi hírek - :

Marad Kövesi?

Tudorel Toader igazságügyi miniszter nem kérte a távozását a korrupcióellenes ügyészség éléről, és nem is szándékszik lemondani, mivel nincs miért, hiszen mindig törvényesen járt el – jelentette ki Laura Codruţa Kövesi, a hatóság főügyésze a szaktárcavezetővel történt tegnap délutáni találkozóját követően. Kövesi elmondta: az ügyészség tevékenységével kapcsolatosan egyeztettek a miniszterrel.
2017-03-28: Belföldi hírek - :

Még egy nemzeti ünnep

Besszarábia és Románia egyesülésének napja, azaz március 27-e is nemzeti ünnep mostantól, miután Klaus Iohannis államfő mondhatni stílusosan tegnap kihirdette a vonatkozó törvényt.
2017-03-28: Belföldi hírek - :

Az ombudsman is megmozdult

Az ombudsmani hivatal eljárást indított a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minősége ügyében – közölte az intézmény tegnap.
2017-03-28: Hírsaláta - :

Kitart igéretei mellett

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter vasárnap este egy televíziós műsorban nyilatkozta, hogy az előkészítés alatt lévő egységes bértörvény alapján az orvosok bére eléri 2018-ban a 3600 eurót. A News.ro összeállításából az is kiderül, hogy az egységes bértörvény kidolgozásában 1989 előtti szakemberekkel dolgoznak együtt. A bértörvény legfőbb célja, hogy ne legyenek nagy és egyenlőtlen szakadékok a közalkalmazotti státusz és fizetés mértéke között. Az lenne a normális és azt kell elérni, hogy Románia államfőjének legyen a legmagasabb a bére, aztán a rendszerben a parlament elnökének, a kormányfőnek, a legfelsőbb bíróság vezetőjének és az alkotmánybíróknak a bére következne. Elsősorban az orvosok bére fog növekedni, és jövőre el fogja érni az unió más országaiban dolgozó orvosok bérének 70 százalékát – ígéri a munkaügyi miniszter. (ErdélyFm)
2017-03-28: Világfigyelő - :

Korrupcióellenes tüntetések és tömeges letartóztatásOroszország

Alekszej Navalnij ellenzéki politikus feleségével a moszkvai tüntetésen Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Sefa KaracanTöbb mint ezer más tüntetővel együtt őrizetbe vették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust az általa szervezett, a hatóságok szerint törvényellenesen megtartott moszkvai vasárnapi korrupcióellenes megmozduláson. Hétfőn az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok is kérte a letartóztatottak szabadon bocsátását, de Moszkva ezt határozottan elutasította. Alekszej Navalnijt tegnap tizenöt napi szabadságvesztésre ítélte egy moszkvai bíróság.
2017-03-28: Világfigyelő - :

Győztek a konzervatívok Bulgáriában

Bojko Boriszov volt bolgár miniszterelnök  (MTI/EPA/GEORGI LICOVSZKI)A mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt nyerte meg Bulgáriában az előrehozott választásokat – erősítette meg hétfőn a választási bizottság a leadott voksok csaknem 90 százalékos feldolgozottsága alapján.
2017-03-28: Világfigyelő - :

Benyújtotta a számlát Trump

Donald Trump egy 346 milliárd eurós számlát nyújtott át Angela Merkelnek a március 17-i washingtoni találkozójukon – írja a brit Sunday Times német kormányzati források alapján. A számlán szereplő csillagászati összeg Németország tartozását jelenti a NATO felé. A számlát Trump egy négyszemközti megbeszélésen adta át a német kancellárnak. Az amerikai elnök gesztusát egy német miniszter felháborítónak nevezte.
2017-03-28: Világfigyelő - :

Ingyen vonatjegy fiataloknakEurópai Unió

Az ingyenes Interrail vasúti bérlettel legalább ötezren utazhatnak majd díjmentesen egyik uniós tagállamból a másikba. A Move2Learn, Learn2Move program keretében 18 éves korában minden uniós állampolgár kapna egy bizonyos időszak alatt korlátlan utazásra jogosító Interrail vasúti bérletet – áll az Európai Bizottság közleményében.
2017-03-28: Gazdakör - Bokor Gábor:

Erdővidéki gazdák találkozója

Ötvös Mózes a legjobban teljesítő gazdákat díjaztaA Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete Barótra a Rózsa vendéglőbe hívta találkozóra az erdővidéki gazdákat, hogy az ágazatot érintő gondokról, lehetőségekről beszéljenek. A megyevezetés, az agrárintézmények képviselői mellett az eseményen több mint száz mezőgazdasági termelő vett részt.
2017-03-28: Gazdakör - Bokor Gábor:

Agrárdöntések, gazdák nélkül

A 2020 utáni közös agrárpolitika lehetséges egyszerűsítésének, korszerűsítésének céljával szerveztek március 24-én megbeszélést a mezőgazdasági minisztérium kezdeményezésére ennek székhelyén. A hatékonyság érdekében munkabizottságot hoztak létre.
2017-03-28: Gazdakör - Incze Péter:

Sikeresen pályázó helyi tanácsokVidékfejlesztés

Szakál Andrástól, a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei hivatalának igazgatójától kaptuk a jó hírt, hogy néhány megyei község sikeresen pályázott a 7.2-es, a vidéki infrastruktúra fejlesztését érintő intézkedésnél. Az országos elbírálás és kiválogatás eredménye a múlt hét elején került fel az országos ügynökség honlapjára. Így Uzon, Kőröspatak, Előpatak és Zágon helyi tanácsa rövidesen megkötheti a szerződéseket, és elkezdődhetnek a beruházások.
2017-03-28: Gazdakör - :

Földvásárlás kedvezményes hitellel

A kormány támogatná a román állampolgárok földvásárlási lehetőségeit. A mezőgazdasági minisztérium közleménye szerint összeállítottak egy törvénytervezetet, amelynek értelmében a földvásárlásra felvett kölcsönök értékének 80 százalékát állami forrásokból garantálnák.
2017-03-28: Gazdakör - :

Túl sok vegyszert használunk

Sok esetben felelőtlenül nyúlnak a növényvédő szerekhez a háztáji termeléssel foglalkozók – írja az agroforum.hu a Magyar Időkre hivatkozva.
2017-03-28: Jegyzetek - Kuti János:

Elbaltázott beruházásokA múlt hét

Az 1977-es nagy földrengés 40. évfordulójára emlékezve sokan remegtek meg, miként Bukarestben a piros ponttal megjelölt, földrengésveszélyes tömbházak lakói (és mások) szoktak, gyöngédebb rázkódásoktól is. A szakemberek ismételten megrázták magukat, és nagyszerű tanácsokkal álltak elő, felrázni akarván azokat, akik átélték a ’77-es szörnyűséget, de olyanokat is, akik még nem éltek meg egy 7-es erősségű földrángatózást.
2017-03-28: Magazin - Matekovics János Zoltán:

Víz alatti kalákaSzékelyföldi búvároktatás

A szerző felvételeiKépzelj el egy olyan világot, ahol szabad vagy, és megszűnnek a társadalmi különbségek, ahol a pénz nem életcél, hanem eszköz, ahol nem lehetsz egyedül, mert figyelned kell a társadra, ahol mindent együtt tesztek, és felfedeztek páratlan szépségű helyeket. És ez nem utópia. Megvalósítható. Próbáld ki. Javadra változik az életszemléleted. Iratkozz be egy búvártanfolyamra!
2017-03-28: Sport - :

Elődöntőbe jutott a Sepsi ISKKézilabda, utánpótlás

Elődöntőbe jutott a Sepsi ISK (Kézilabda,  utánpótlás)Az előző fordulóban a Brassói Dinamo csapatától elszenvedett vereség után (24–29), az elmúlt hétvégén a Sepsiszentgyörgyi ISK a Brassói Korona alakulatával szemben is alulmaradt a női ifjúsági hármas kézilabda-bajnokság G-csoportjának utolsó mérkőzésén, viszont ott lesz az országos elődöntőben. A házigazda Brassói Korona végig uralta a találkozót, s már az első félidőben tetemes előnyt dolgozott ki (17–5), majd ezt a második játékrészben is megtartotta, így 29–17-re diadalmaskodott.
2017-03-28: Sport - :

Dánia ellen sem szerzett gólt a román válogatottLabdarúgás, vb-selejtező

Fotó: AFPRománia vasárnap este gól nélküli döntetlent játszott hazai közönség előtt Dánia ellen a világbajnoki selejtező 5. fordulójában, így a Christoph Daum által irányított csapat az E-csoport negyedik helyén áll hat ponttal.
2017-03-28: Sport - :

Népes mezőnyAsztalitenisz

A mikóújfalusi Nagy Magor István és a felsőrákosi id. Pe­thő Mihály sikerével zárult szombaton az asztalitenisz Fejér Ákos Emlékverseny jubileumi, tizedik kiírása.
2017-03-28: Sport - :

Két pont a Diószegi előnyeBowling

A sepsiszentgyörgyi bowling Business Liga 18. fordulójában papírforma szerinti sikerek születtek, hiszen nyert a Masterplast, az Amigo & Intercost, a Diószegi, a Pirko-cont és a T-eke.
2017-03-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Arany János-emlékest Kovásznán a művelődési ház Ignácz Rózsa Termében ma 18 órától Arany Jánosra emlékeznek születésének 200. évfordulója alkalmából. A Bomlott cimbalom (Arany ismeretlen arca) című emlékműsor meghívottja Marosán Csaba színművész (Kolozsvár). Levetítik a Budapesten élnek Arany-utódok: Arany Ágnes és Arany Éva című kisfilmet. Az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezte rendezvényre minden érdeklődőt várnak.
2017-03-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk legmélyebb fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, testvér, após, vő, sógor, rokon, szomszéd és ismerős, id. DARAGUS MIHÁLY tragikus hirtelenséggel, életének 57., házasságának 31. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. Drága szerettünk földi maradványait 2017. március 29-én, szerdán 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdiszentkereszti római katolikus temetőben. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával. A gyászoló család 18004
2017-03-27: Közélet - Hecser László:

Emlékerdő Középajtán

A szerző felvételeKözépajtai és nagyajtai iskolások ragadtak pénteken ültetőkapát és ásót, hogy Középajta határában, a Kicsifenyősben ötszáz facsemetét ültessenek el, ugyanakkor megtisztították az Ajta pataka martjának egy részét. Az eseményt a Kriza János Általános Iskola, a középajtai közbirtokosság és a helybeli református egyház szervezte. Az ötszáz csemete a reformáció óta eltelt öt évszázadra emlékeztet, a március végi dátum pedig az erdők nemzetközi napjának apropóján hívta fel a figyelmet természeti értékeinkre.
2017-03-27: Közélet - Iochom István:

Két hét múlva ítélethirdetésSzékelyföldi terrorvád

A bukaresti táblabíróságon a kilencedik tárgyalással lezárult a Beke István és Szőcs Zoltán alapfokú pere, az ítélethirdetést április 7-ére tűzték ki – adtuk hírül szombati lapszámunkban. Az ügyész súlyos börtönéveket és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom betiltását kérte Romániában. A védelem a vádlottak felmentéséért szállt síkra. Az alapfokú ítéletet a Legfelső Semmítő- és Ítélőszéken lehet majd megfellebbezni. A pénteki tárgyalás részleteiről Beke István számolt be lapunk megkeresésére.
2017-03-27: Közélet - Mózes László:

Felértékelődik SzékelyföldA turizmus éve Háromszéken

A Szent Anna-tó télen – a turisták számára élményeket kell biztosítani. A szerző felvételeIdegenforgalmi témában szervezett konferenciát csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a megyeháza és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, ezzel hivatalosan is elkezdődött a Turizmus Éve Háromszéken rendezvénysorozat. Az előadásokból kiderült, jó irányú változás érzékelhető a megye turizmusának fejlődésében, tavaly közel százezer vendég érkezett Háromszékre, növekszik Székelyföld idegenforgalmi értéke.
2017-03-27: Közélet - Farcádi Botond:

Sepsiszentgyörgyön készül az ország legjobb kenyere

Fotó: FacebookA sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékség barna pityókás kenyerét választották az Év legjobb péktermékévé a hétvégén Nagyszebenben lezajlott GastroPan kiállításon.
2017-03-27: Közélet - Iochom István:

Barót csapata győzöttJancsó Benedek Történelmi Emlékverseny

Virágot helyeznek el a diákok Jancsó Benedek szobránál. A szerző felvételeBaróti diákok csapata nyerte meg a Jancsó Benedek Történelmi Emlékverseny döntőjét, amelyet szombaton tartottak Gelencén, a nagy székely tudós szülőfalujában. Az első alkalommal megszervezett kétfordulós vetélkedőt 7–8. osztályos háromszéki tanulók számára hirdették meg.
2017-03-27: Közélet - Iochom István:

Megújították a testvértelepülési szerződéstBereck–Hódmezővásárhely

Almási István és Dimény Zoltán. Albert Levente felvételeAlmási István polgármester és Hegedűs Zoltán alpolgármester vezetésével tizenkét tagú hódmezővásárhelyi küldöttség érkezett Bereckbe a hétvégén, hogy megújítsák a testvértelepülési megállapodást.
2017-03-27: Belföld - :

Magyar pártok is tiltakoznakMarosvásárhelyi katolikus iskola

A magyarországi LMP, az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete, illetve a magyarországi Fidesz ifjúsági csapata, a Fidelitas is a Marosvásárhelyi Katolikus Gimnázium ellehetetlenítése ellen foglalt állást a hétvégén.
2017-03-27: Belföldi hírek - :

Összeesküvéssel váltották le

Leváltotta a Brassó megyei Négyfalu helyi önkormányzata Géczi Gellértet a település alpolgármesteri tisztségéből, amelybe az RMDSZ színeiben választották meg. A Transindex.ro hírportál szerint az önkormányzatban a Szociáldemokrata Párt (SZDP) és a Nemzeti Liberális Párt (NLP) összefogott az alpolgármester ellen.
2017-03-27: Belföldi hírek - :

Magára hagyott társelnök

Megvonja politikai támogatását a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Daniel Constantin társelnöktől, aki miniszterelnök-helyettesi és környezetvédelmi miniszteri tisztséget is betölt – nyilatkozta Călin Popescu Tăriceanu, a párt másik társelnöke.
2017-03-27: Hírsaláta - :

Hamis pópa

Őrizetbe vett a rendőrség egy 57 éves férfit, aki papnak adva ki magát, anyagi javak ellenében szertartásokat tartott olyan személyeknek, akik ettől várták meggazdagodásukat, gyógyulásukat vagy különféle intim problémáik megoldását. A fővárosi rendőrség sajtóirodája szerint a gyanúsított lakásán több kegytárgyat is találtak, többek közt két, a nemzeti örökséghez tartozó ikont, amelyeket a gyanúsított három éve tulajdoníthatott el egy sinaiai kolostorból. A gyanúsított Bukarestben és az ország több más megyéjében fejtette ki „tevékenységét”. A becsapott emberekkel többek közt elhitette, hogy remetelakja van az Athos-hegyen, a pénz pedig egy szkíti építéséhez szükséges. A rendőrség szerint kilenc személyt sikerült így becsapnia, akik különböző összegeket fizettek neki. Ezenkívül 2016 szep­tembere és 2017 februárja között a gyanúsított egy asszonynál szállt meg, akinek pénz ellenében „vallási” szertartásokat tartott azért, hogy a nő kerüljön áldott állapotba. Januárban az asszony több ékszerét is elvitte azzal az ürüggyel, hogy felszentelteti őket, de az ékszereket később sem adta vissza a becsapott nőnek. (Agerpres)
2017-03-27: Világfigyelő - :

Római nyilatkozat az egységes Európáért

Orbán Viktor is aláírta a közös nyilatkozatot. Fotó: MTI/Miniszterelnöki sajtóiroda/Szecsődi BalázsAz Európai Unió (EU) tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombat délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett.
2017-03-27: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Ki terrorizál itt?

Ugyanazon a napon, amikor Londont és a civilizált világot újra gyászba borította az Iszlám Állam egy fanatikus – amúgy Nagy-Britanniában született – híve, több ország békés polgárait megölve vagy megsebesítve, pár órával a szerdai merénylet után néhány ploieşti-i fiatal jó mókának tartotta, hogy arabosan öltözve, valódinak látszó és lövéshez hasonló hangot kiadó pisztollyal riogassa a járókelőket.
2017-03-27: Jegyzetek - Farkas Réka:

A sport és a kapzsiságKármentő

Sokan, sokszor háborogtak már, miért kell annyi pénzt költeni a város kosárlabdacsapatára, hisz nem is helyiek játszanak benne, sok jelentős teljesítményt nyújtó egyéni sportolónak pedig nem jut támogatás. Aztán a csapat sikert sikerre halmozott, egyre népszerűbbé, afféle székely ünneppé váltak  a mérkőzések, sok kék-arany zászlóval, székely himnusszal, győzelmi mámorral, kialakult egy kemény szurkolói mag. Tele volt a sportcsarnok, sokaknak jelentett családi programot, nyüzsögtek a kisebb-nagyobb gyerekek. Úgy tűnt, a támogatás célt ért, jelentős közösségi (siker)élményt tudtak biztosítani, sok apróságban érlelődött a sportszeretet, sorra alakultak a gyermekcsapatok.
2017-03-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Sepsi-SIC–Alexandria 81–64 /30–12, 16–18, 16–15, 19–19/Női kosárlabda, Nemzeti Liga

Fotó: Henning JánosSepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 800 néző. Vezette: Andrada Monika Csender, Marius Epure, Alexandru Anică. Sepsi-SIC: Jeffery 18/12, Marshall 27/6, Shegog 15, Thompson 6, Gödri-Părău 4–Harris 5, Huţanu, Kilin, Kokovay, Lazăr (Pop), Stoenescu 6/6. Edző: Zoran Mikes. Alexandria: Arnold 9/3, Rule 18/12, Mullings 4, Grbic 10, Voicu 15–Ispas, Enache, Manea, Mihai, Podar 8/6. Edző: Mădălin Pipera. Mezőnybeli dobószázalék: 34/70 – 48 százalék, illetve 24/61 – 39 százalék. Büntetők dobószázaléka: 5/11 – 45 százalék, illetve 9/16 – 56 százalék. Lepattanók: 49–24. Legtöbb lepattanó: Thompson 11, illetve Grbic 7. Legtöbb gólpassz: Jeffery 5, illetve Arnold 3.
2017-03-27: Sport - :

Továbbra is nyeretlen a Téglás PanzióMinifoci

A sereghajtó Téglás Panzió továbbra is nyeretlen a sepsiszentgyörgyi kispályás öregfiúk-bajnokság aktuális szezonjában, miután a pontvadászat 14. fordulójában is vereséget szenvedett, ezúttal az Autofin együttesétől. Magabiztos győzelmet ért el a listavezető Mikósokk, a címvédő OSK pedig minimális különbséggel nyert a Skálával szemben.
2017-03-27: Sport - :

Ketten a döntőbenCselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK mindkét sportolója kvalifikálta magát a sportiskolás országos döntőbe, miután a legjobb három között végeztek a Focşani-ban megtartott elődöntőben. A gyengébbik nem küzdelmében a 70 kg-osok között induló Gondos Réka a második, míg a fiúknál a 90 kg-os súlycsoportban küzdő Kocsis Gergő az első helyről jutott a fináléba.
2017-03-27: Sport - :

Ma indul a kézdivásárhelyi tornaTeremlabdarúgás, U19, Román Kupa

Mint arról már beszámoltunk, mától szerdáig a kézdivásárhelyi sportcsarnok ad otthont az U19-es futsal Román Kupa nyolcas döntőjének. A házigazda Kézdivásárhelyi SE a 18.30-kor kezdődő, Resicabányai Munkás elleni mérkőzésével (játékvezető: Liviu Chiţă és Daniel Vasile Pop – mindketten Piteşti-ről) kapcsolódik be a küzdelemsorozatba, s nagyon bízunk a céhes városbeliek jó szereplésében.