Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2015. június 2., kedd 04:08
Köszöntjük Kármen, Anita nevű olvasóinkat!
Gipszfigurákat festenek. Albert Levente felvétele
2015-06-02: Közélet - Fekete Réka:

Miénk itt a tér...

A sárkány halhatatlan, mégis igazi a sárkányölők győzelme, mert valahányszor fejét veszik, azt bizonyítják, kiérdemelték a küzdelem lehetőségét. Nem volt ez másképpen tegnap sem a sepsiszentgyörgyi gyermeknapon, ahol hét próbát kellett kiállni ahhoz, hogy meg lehessen mérkőzni a háromfejű sárkánnyal.  
2015-06-02: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Keveset nyerünk, sokat veszíthetünk

Ötből négy román állampolgár örvend annak, hogy e hónaptól kezdve kevesebbet kell kiadnia étkezésre. Van, aki már hetek óta számol és összehasonlít, hiszen felröppentek olyan hírek, hogy egyes kereskedők leszállításuk előtt megemelték az árakat.
2015-06-02: Közélet - Ferencz Csaba:

Csak részben jut el a vevőhözÁfacsökkentés

Csak részben jut el a vevőhöz (Áfacsökkentés)A tegnaptól érvénybe lépett 15 százalékpontos áfa-csökkentés megjelenik az üzleti árakban is, ám – a bruttósítás miatt – ez legtöbb 12 százalékos kiskereskedelmi árcsökkenést eredményezhet. Több esetben azonban ennél kisebb arányban vásárolhatunk olcsóbban, hiszen sok terméket már magasabb nettó áron kínálnak a termelők, illetve az importőrök.  
2015-06-02: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Eurómilliókra váltott erdők (Vitatják a rétyi fűrészüzem kapacitását

A Holzindustrie Schweighofer (HS) osztrák feldolgozó hazai gyárai 2004-től mostanáig 80 ezer hektár erdőt – a főváros területének három és félszeresét – dolgoztak fel fűrészárunak – derül ki abból az oknyomozó riportból, melyet a napokban tett közzé honlapján a Rise Project.  
2015-06-02: Közélet - Hecser László:

Kaszálóversenyt zsűrizett Károly hercegHáromszéken a brit trónörökös

Nem egyszerű a zsűrizés. A herceg fejét fogja. A szerző felvételeKároly herceg Zalánpatakon töltötte a tegnapi napot. Gróf Kálnoky Tibor családjával és a Londonból érkezett társaságával kétórás sétán vett részt, majd kaszálóversenyt zsűrizett, végezetül a helybeli gyermekek előadását tekintette meg. Ma Szászfehéregyházára látogat, ahol elindítja új, Prince Charles Romanian Foundation nevet viselő alapítványát, majd Miklósvárt látogatja meg.  
2015-06-02: Közélet - Bokor Gábor:

Élettel telt meg a kis park Kovásznán

Élettel, gyerekzsivajjal telt meg tegnap a kovásznai Városi Művelődési Ház előtti park, az intézmény udvara. A helyi Pro Csoma Sándor Egyesület, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum alegységeként működő Orbán Balázs-iskola és a Kovásznai Nőszövetség közösen szervezte meg a kovásznai gyermeknapot. Vetélkedők, meseerdő, interaktív játékok tarkították a kínálatot.
2015-06-02: Közélet - :

Játékos sepsiszentgyörgyi óvodások

Több mint tíz éve szervezik meg a háromszéki óvodák a népi gyermekjáték-találkozót, a vándorrendezvényt Sepsi­szent­györgyön tartották, a házigazda a Pinokkió Napközi Ott­hon volt. A Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is elnevezésű találkozón talpalatnyi hely nem maradt üresen a Kó­nya Ádám Művelődési Házban.
2015-06-02: Közélet - Iochom István:

Gyerkőcnapok Kézdivásárhelyen

A szerző felvételeKézdivásárhelyen a hétvégén harmadik alkalommal szerveztek városi gyermeknapot, vagy gyerkőcnapot, ahogy a szervezők elnevezték – ezúttal a Vigadóban, a művelődési ház előtti téren és a főtéri parkban. Kézdivásárhely önkormányzata, a Vigadó és a Városi Színház közös szervezésében két egész nap szórakozhattak a legkisebbek.  
2015-06-02: Közélet - Fekete Réka:

Erdély Széchenyijének örököseiA kréta körül

Magabiztosan a jövő felé. Fotó: Albert LeventeSzombat délelőtt, forró napsütés a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium udvarán. Szól a csengő, a kisharang és a Ballag már a véndiák kezdetű dal. Fényképezőgépek kattognak, négy osztály érkezik a macskaköves udvar közepére székely ruhában, batyuval, magabiztosan.
2015-06-02: Közélet - Albert Ernő:

Csengettek az iskolában - Búcsú Antal MiklóstólA kréta körül

Szombaton a búcsúzó diákoknak csengettek az iskolában. Sok reménnyel, hittel, jövőjüket kereső gondolatokkal indultak útnak a mikós diákok. Hatvanöt évvel ezelőtt talán az az osztály is hasonló gondolatokkal távozott a csengő szavára az iskolából, amelyben Antal Miklós tanult. S ma ugyanezen a napon temettük az iskola egyik kiváló tanáraként.
2015-06-02: Közélet - :

Jöjjön a szabadságszeretők nemzedékeA kréta körül

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség nevében nagy tisztelettel köszöntöm a ballagó diákokat, a Székely Mikó Kollégium munkaközösségét, az ünnepségen részt vevő vendégeket, szülőket és nagyszülőket. Engedjék meg, hogy személyes élménnyel kezdjem köszöntőmet.
2015-06-02: Belföld - :

Akcióban a titkosszolgálat?Lejáratási kampány miatt tett feljelentést Árus Zsolt

Vélt titkosszolgálati lejárató és megfélemlítő kampány miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a főügyésznél Árus Zsolt gyergyószentmiklósi vállalkozó, a Gyergyószéki Székely Tanács alelnöke. Árus Zsolt közölte, a különböző címekről küldött internetes levelekben, illetve Gyergyó­szentmiklós utcáin elszórt nyomtatott anyagokban róla és vállalkozásáról valótlan állításokat terjesztenek.  
2015-06-02: Belföld - :

Johannis kihirdette a törvénymódosítástGyermeknapi ajándék: megduplázott pótlék

Kihirdette Klaus Johannis államfő tegnap a gyermeknevelési pótlék megkétszerezéséről szóló törvénymódosítást, amelyet az ellenzék kezdeményezett. A parlament május 20-án szavazta meg, hogy a gyermeknevelési pótlék 42 lejről a duplájára, 84 lejre emelkedjen.  
2015-06-02: Belföld - :

Gyógyszerunió Bulgáriával

Románia Bulgáriával közösen akarja lebonyolítani a drága gyógyszerek beszerzését, hogy előnyösebb árakat tudjon kialkudni, de a tervezett „gyógyszerunióba” a térség többi országát is szívesen bevonnák – közölte Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszter.
2015-06-02: Hírsaláta - :

Rendfenntartókra futja, oktatásra és egészségügyre nem

Az Eurostat a 2013-as adatok feldolgozása után megállapítja, Románia az európai átlagnál jóval kevesebb pénzt fordít az egészségügyre és az oktatásra: eszerint az ország oktatásra szánt költségvetése 2,2 százalékponttal alulmaradt az európai átlaghoz képest, az egészségügyre pedig a bruttó nemzeti termék alig négy százalékát fordították 2013-ban, míg a többi uniós állam átlaga meghaladja a 7 százalékot.
2015-06-02: Világfigyelő - :

Rendezés területcserévelSzlovák–magyar határ

Holnap tárgyalja a szlovák kormány annak a szlovák–magyar határról szóló új államközi szerződésnek a tervezetét, amely egyebek mellett a két ország közös határa mentén 17 hektár földterület cseréjét irányozza elő.  
2015-06-02: Világfigyelő - :

Új nagykövetségeket nyitnak

Magyarország öt új nagykövetséget nyit másfél éven belül Latin-Amerikában, illetve Fekete-Afrikában – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap Budapesten.
2015-06-02: Világfigyelő - :

A volt grúz elnök egy ukrajnai megye kormányzója

A volt grúz elnök egy ukrajnai megye kormányzójaMiheil Szaakasvili volt grúz államfő kinevezése az Odessza megyei kormányzói posztra Ukrajna szuverén joga, és semmiképpen sincs negatív hatással a két ország viszonyára – jelentette ki tegnap David Kereszelidze grúz külügyi szóvivő.  
2015-06-02: Világfigyelő - :

Lemondják a részvételt?Beutazási botrány

Claude Bartolone, a francia nemzetgyűlés elnöke az általa vezetett delegáció júniusi moszkvai látogatásának lemondását fontolgatta tegnap, miután egy francia képviselő neve is szerepel azon uniós politikusok listáján, akiknek az orosz kormány megtiltotta az oroszországi beutazást, válaszul az ukrajnai politikája miatt Moszkvát sújtó nemzetközi büntetőintézkedésekre.  
2015-06-02: Világfigyelő - :

Közelebb EurópáhozBosznia-Hercegovina

Közelebb Európához (Bosznia-Hercegovina)Hét év után tegnap életbe lépett a stabilizációs és társulási megállapodás az Európai Unió és Bosznia-Hercegovina között.  
2015-06-02: Gazdakör - Bokor Gábor:

Gazdatüntetés Sepsiszentgyörgyön

Tüntető gazdák Sepsiszentgyörgy központjában 2010-benLegalább négyezer résztvevőt várnak a holnap Sepsi­szentgyörgyön esedékes gazdatüntetésre. A háromszéki protestálók mellé Hargita, Maros, Kolozs, Brassó, Szeben és Arad megyéből is csatlakoznak elégedetlen mezőgazdászok. A tömeg mellett traktorok, mezőgazdasági erőgépek is felvonulnak. A tüntetők tíz órakor találkoznak a Szabó Kati Sportcsarnoknál. Onnan a prefektúra elé vonulnak, majd elhangzanak a gazdák panaszait és követeléseit sorjázó beszédek. A térre székely tejet öntenek tiltakozásul a tej árának drasztikus csökkenése ellen.
2015-06-02: Gazdakör - Bokor Gábor:

Minket ki képvisel?Jegyzet

Háromszéken nem panaszkodhatnak a gazdák az önkormányzatokat, a településeket, a megyét vezető politikum támogatására. A polgármesteri hivatalok, a megyeháza segíti a gazdatalálkozók, állatkiállítások, agrárexpók szervezését.
2015-06-02: Gazdakör - Incze Péter:

Végleges jóváhagyás az új vidékfejlesztési tervre

Május 26-án az unió tanácsa véglegesen jóváhagyta a 2014 és 2020 közötti vidékfejlesztési tervet, így minden akadály elhárult az összes pályázható fejezet, illetve terület kiírása elől. Az új tervben összesen 9,472 milliárd euró lesz pályázható az említett hétéves időszakban, ebből 8,127 milliárd az uniós költségvetésből származik, amihez a román állam költségvetéséből kötelezően 1,345 milliárd eurót kell hozzáadni.
2015-06-02: Nemzet-nemzetiség - :

Székelyföld helye a világban

Illusztráció: szekelygyumolcs.roA fejlesztéspolitikában szükséges szemléletváltásról, a székelyföldi társadalom szerkezetének jellemzőiről, a területi autonómia esélyeiről geopolitikai kontextusban, szórvány és tömb viszonyáról esett szó azon a kétnapos konferencián, amelyet a Domokos Géza Egyesület szervezett Cselekvési alternatívák Székelyföldön címmel Sepsiszentgyörgyön a megyeháza kis gyűléstermében szerény részvétel mellett csütörtökön és pénteken.   
2015-06-02: Nemzet-nemzetiség - Kuti János:

Johannis esete a kitüntetésselA múlt hét

Elnökünk még a joghurtot is megfújja hideg söre mellett, most mégis megégette a száját. Gyanútlanul kitüntette a Grigore Alexandrescu Kórház egyik orvosát, Florin Rusut, aki ellen éppen bűnvádi eljárás folyik.
2015-06-02: Magazin - Fekete Réka:

Egy triatlonista útja a világcsúcs feléSepsiszentgyörgytől Sydney-ig

Deák Zsombor egy 2014-es versenyen. Fotó: FacebookMég nem gyülekeztek a diákok a találkozóra, amikor Deák Zsombor csendben szerelte a kivetítőt, elhelyezte kerékpárját és versenyruháját, még egyet igazított a képeken, majd leült, és mintha ő is csak hallgató lenne, várakozott. A világranglistán előkelő helyen jegyzett, eredményeivel mégsem hivalkodó sepsiszentgyörgyi triat­lonista pénteken egykori iskolájában, a Váradi József Általános Iskolában mesélt a diákoknak az indulásról, hitről, kitartásról.  
2015-06-02: Magazin - :

A magyar bor és pezsgő napja

Az idei évben első alkalommal június 27-én rendezik meg hagyományteremtő céllal országszerte a magyar bor és pezsgő napját, a rendezvénysorozat Magyarország 22 borvidékén egy időben zajlik majd – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.  
2015-06-02: Magazin - :

Állatkertben az emberevő tigris

Egyelőre állatkertben marad egy emberevő tigris Indiában, nem engedik vissza a szabadba – döntött az ország északi részén lévő Rádzsasztán állam bírósága, elutasítva a nagymacska természetbe való visszaengedésére vonatkozó kérelmet.  
2015-06-02: Sport - :

Dzsiudzsicu-verseny a gyereknaponKüzdősport

A sepsiszentgyörgyi Show Time SK dzsiudzsicusai és meghívottjaik versennyel ünnepelték hétfőn a gyereknapot. A harmadik alkalommal megrendezett Little Fighter (A kis harcos) Kupán összesen 120 gyerek, kadett és ifjúsági korosztályú sportoló vett részt, akik négy klub – a házigazdák, a Brassói Kokoro SK és Shin-Do, a Ko­lozsvári Whooooo Istru Karate – színeiben léptek tatamira.
2015-06-02: Sport - :

Öt érem ZilahrólAsztalitenisz

A kézdivásárhelyi Nagy Mó­zes SK asztaliteniszezői öt éremmel tértek haza a Zilahon megtartott és a gyermeknap tiszteletére rendezett ranglistaversenyről.
2015-06-02: Sport - :

Decathlon KupaKosárlabda, utánpótlás

Az elmúlt hétvégén Brassóban rendezték meg a kosárlabda utánpótlás Decathlon Kupát, amelyen három háromszéki klub színeiben hat csapat vett részt. A céhes városbeli KSE U12-es lánycsapatának sikerével zárult a hatcsapatos minikosárlabda-bajnokság, amelyen a kézdivásárhelyiek megnyerték az összes meccsüket.
2015-06-02: Sport - :

Debreceni győzelemmel zárult az idényLabdarúgás

Debrecen sima, 5–0-s győzelmet aratott az utánpótlás játékosokkal kiálló és licenchiány miatt búcsúzó vendége, a Győri ETO felett a magyarországi labdarúgó OTP Bank Liga 2014–2015-ös idényének utolsó, vasárnapi mérkő­zésén.
2015-06-02: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A tékozló fiú. Fotó: Henning JánosAtelier Nemzetközi Színházi Fesztivál A fesztivál hivatalos megnyitója ma 18.30 órától kezdődik Sep­siszentgyö­r­gyön a Tamási Áron Színház elő­csarnokában.
2015-06-02: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Lecsukott szemmel még látom lelkét. / Ki mellette ült, és nekem mesélt... / Nem maradt utánad más, csak egy emlék. / Örökké szeretünk, bárhol is legyél. Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a sepsibükszádi születésű BEDŐ JANKA ENIKŐ (született GERGELY) tanítónő életének 52. évében 2015. május 31-én visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetése 2015. június 3-án 14 órakor lesz a sepsikálnoki családi háztól az unitárius temetőben. 4284626
2015-06-01: Közélet - Hecser László:

Kivételes nemzedék búcsúzott iskolájától

A szerző felvételeVirágba borult a Baróti Szabó Dávid Középiskola szombaton: a 103 végzős ballagási ünnepségére több száz családtag, rokon és jó barát jelent meg, hogy köszöntse az életük új szakaszába lépő fiatalokat. Az ünnepélyes eseményen felszólalók azt kívánták a végzősöknek, teljesüljenek célkitűzéseik, és váljanak környezetük számára hasznos felnőttekké.
2015-06-01: Közélet - :

Nem támogatják a bizalmatlansági ­indítványtSZKT Marosvásárhelyen

Az RMDSZ nem tudja támogatni a liberális ellenzék bizalmatlansági indítványát, ha az csak a levélben való voksolás ügyét kéri számon a szociáldemokrata Ponta-kormányon – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) marosvásárhelyi ülésén.
2015-06-01: Közélet - Hecser László:

Zalánpatakra érkezett Károly herceg

A szerző felvételeKároly herceget többtucatnyi helybeli várta tegnap este Zalánpatakon: az öregebbek csak házaik elé ültek ki integetni, a fiatalabbak gróf Kálnoky Tibor rezidenciája előtt várták a magas rangú vendéget. Csalatkozniuk nem kellett, mert a trónörökös autójából kiszállva mindenféle prtokolláris előírást figyelmen kívül hagyva lépett oda hozzájuk, többükkel kezet fogott, megcsodált egy babakocsiban lévő három hónapos csöppséget, majd annyit mondott, örvend, hogy itt lehet régi ismerősei körében.
2015-06-01: Közélet - Bokor Gábor:

Szükség van felelős fiatalokra

A szerző felvételeNemcsak Kovászna, egész Orbaiszék kiemelt ünnepe volt a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontban szombaton lezajlott ballagási ünnepség. Hat osztály diákjainak szólt utoljára az iskola csengője. A ceremóniát a sportpályán tartották, a központban ülő diákokat pedagógusok, szülők, rokonok, ismerősök sorfala vette körül.
2015-06-01: Közélet - Hecser László:

Tízperces tanácsülésBarót

A péntek délelőtt tartott képviselő-testületi üléshez fogható valószínűleg még nem volt Baróton: a négy napirend alatt vita egyáltalán nem volt, kérdés is alig kettő, így tíz perc sem telt el, s berekesztették a rendkívüliként meghirdetett tanácskozást.
2015-06-01: Közélet - Iochom István:

Egyelőre szünetel a fizetéses parkolásKézdivásárhely

A szerző felvételeA csütörtök esti kézdivásárhelyi tanácsülésen ismét terítékre került a fizetéses parkolás ügye. A kérdést Johann Taierling néppárti önkormányzati képviselő vetette fel.
2015-06-01: Közélet - :

Számítógépek AngyalosnakRöviden

Számítógépek Angyalosnak (Röviden)„Az egymáson való segítés sokszor nem a pénzen, hanem a hozzáálláson múlik” – mondta Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány vezetője azon a szerda délutáni eseményen, mely során a közösségi alapítvány közreműködésével a Bertis, a Háromszék napilapot kiadó H–Press Kft. és az Amőba Alapítvány tizenöt számítógépet adományozott az Angyalosi Közösségi Háznak.
2015-06-01: Közélet - :

Meseország gyermeknapraRöviden

Sepsiszentgyörgy központjában tizenhét helyszínen tartanak foglalkozásokat a mai gyermeknapon, amelyekre a színház előtt és az Erzsébet park pavilonjának környékén felállított infópontokon beszerezhető, Meseországba szóló útlevéllel lehet benevezni, aki pedig bizonyítja, hogy kijárt legalább hét próbát, illetve részt vett ennyi foglalkozáson, az Szent György-lovagként megküzdhet a kerek erdőben rejtőzködő sárkánnyal.
2015-06-01: Belföld - :

Folytatni kell az egyházi rendszerváltást

Folytatni kell a magyar egyházakon belüli rendszerváltást – vélekedtek a Balog Zoltán református lelkész, emberierőforrás-miniszter fővédnöksége alatt szervezett nagyváradi konferencia előadói.
2015-06-01: Belföld - :

Hírsaláta

TÖBBET ÉR AZ ÉTELJEGY. Egy, a Hivatalos Köz­lönyben napokban megjelent rendelet értelmében enyhén nő az ételjegyek értéke. A munkaügyi tárca 2015/1069-es számú rendelete szerint 2015 májusától az eddigi 9,35-ről 9,41 lejre módosul egy étkezési utalvány értéke. Hasonló intézkedést 2011 februárjában hajtottak végre, amikor 9 lejre emelkedett az ételjegyek értéke, majd ezt módosították a hatóságok legutóbb 2013 májusában 9,35 lejre. (Digi24)
2015-06-01: Belföld - :

A föláldozott élet értékeA hétvége hírei

Csak annak a nemzetnek van jövője, amely ismeri a föláldozott élet értékét – hangoztatta Áder János köztársasági elnök az első világháborúban elesett váci hősök emlékművének újraavatási ünnepségén tegnap, a magyar hősök emléknapján. „Ha felejtünk és nem törődünk a múlttal, önmagunk ellen vétkezünk, de ahol az emberek összefognak, és az emlékeket féltőn megóvják, ott az élet győz a felejtés felett” – mondta az államfő. „A nagy háborúban minden korábbinál érzéketlenebb hatalmak küldték csatába emberek millióit, ezért nekünk, akik ma emlékezünk, minden egyes kioltott életet meg kell gyászolnunk” – fogalmazott Áder János.
2015-06-01: Belföld - :

A nemzetpolitika új irányaA hétvége hírei

Két hónapon belül készülhet el az előterjesztés a kormánynak, amelynek alapján dönthet a nemzetpolitika új irányairól – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán tegnap. Potápi Árpád János hangsúlyozta: a nemzetpolitikai intézményrendszer felállítása, a támogatáspolitika megalkotása után új irányokat kell szabni a nemzetpolitikának.
2015-06-01: Belföld - :

Kormányra készül a JobbikA hétvége hírei

A Jobbik kormányzóképességét hangsúlyozta Vona Gábor szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban, pártja 12. kongresszusán. „Minden egyes reggel úgy kelünk, hogy kormányra készülünk” – mondta a Jobbik elnöke. A politikus szerint már Orbán Viktor kormányfő is elismerte pénteki értékelésében, hogy a Fideszt kihívó ellenzéki vezető erő a Jobbik. Vona azt mondta, hogy 2018-ban a Fidesz és a Jobbik közt választanak majd az emberek.
2015-06-01: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Seregszemle

Egy év múlva önkormányzati, másfél év múlva parlamenti választásokat rendeznek, érthető hát, ha érezni már a kampány előszelét, mozgolódni kezdtek a pártok Buka­restben, de mifelénk is. Ami a román alakulatokat illeti, eléggé egyértelmű a stratégia: a kormányzó szociáldemokraták kihasználják a kedvező konjunktúrát, és az állami beruházások leállítása nyomán az államkasszában maradó pénzből különféle jóléti intézkedésekkel – áfacsökkentés, gyermekpénznövelés stb. – próbálják majd elnyerni a választók bizalmát.
2015-06-01: Sport - :

Contador nyerte a 98. GirótKerékpározás

A második címét begyűjtő spanyol Alberto Contador diadalmaskodott a 98. Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelyen a vasárnapi utolsó szakaszt a belga Iljo Keisse nyerte meg.
2015-06-01: Sport - :

Bajnok a SteauaLabdarúgás, I. liga

A fővárosi Steaua megvédte címét, miután csütörtök este döntetlent játszott Jászvásár vendégeként, és legfőbb riválisa, a Marosvásárhelyi ASA hazai környezetben kapott ki a már korábban kiesett Galaci Oţelultól a román élvonalbeli futballbajnokság 34. fordulójában. A Steaua 26. alkalommal emelhette magasba a trófeát. Az idényzáró körben a Kolozsvári U nyerte a sereghajtók csatáját, csúfosan kikapott a Rapid és a Kolozsvári CFR, szoros meccsen diadalmaskodott a Petrolul ellen a Concordia Chiajna, döntetlennel ért véget a Brassói FC–Gázmetán, illetve az FC Botoşani–Viitorul találkozó, és a Dinamo otthonában győzedelmeskedett az Astra.