Üdvözöl a Háromszék, független napilap!

Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2015. március 2., hétfõ 22:29
Köszöntjük Lujza nevű olvasóinkat!
Fotó: Albert Levente
2015-03-03: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Emberhiány a közigazgatásban

Munkaerőhiánnyal küzd a sepsiszentgyörgyi önkormányzat: a városházán és az alárendelt intézményekben is vannak hosszabb ideje betöltetlen állások, mert az alacsony bérek miatt nem kerül rájuk jelentkező.  
2015-03-03: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Mi jöhet még?

Politikai üldözésre panaszkodik Victor Ponta kormányfő és az egyik legismertebb ellenzéki politikus is. Az egyszerre több súlyos korrupciós váddal szembesülő Elena Udrea volt régiófejlesztési és idegenforgalmi miniszter nem csupán önmagáért érdekes, hanem mert mindenki azt várja, hogy mikor rántja magával szellemi mentorát, Traian Băsescu volt államfőt, akibe a már nagyon szorongatott helyzetben levő miniszterelnök még mindig nem restell nyilvánosan belerúgni, miközben saját családtagjainak meghurcolása miatt siránkozik.
2015-03-03: Közélet - Iochom István:

Vesztesek és nyertesek

Az esztelneki községházán tartották meg múlt héten a felső-háromszéki polgármesterek találkozóját, melyen jelen volt Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke, Henning László alelnök, Kovács Ödön megyemenedzser, Ferencz Lajos pénzügyi igazgató és Fejér László Ödön képviselő.  
2015-03-03: Közélet - Hecser László:

Befogják a kóbor kutyákat

A szerző felvételeKözel két hete működik a baróti kutyamenhely. Egyelőre csak nyolc ebet tudnak befogadni, de szükség esetén van lehetőség bővítésre. A menhely állatorvosi teendőit végző Farkas Domokos úgy fogalmazott, céljuk, hogy az ebeket egészségügyi szempontból felkészítsék az örökbefogadásra. A csalival ellátott csapdák működnek – egy kóbor ebet már befogtak, de az éj leple alatt egy „jóakaró” kiszabadította.  
2015-03-03: Belföld - :

Johannishoz fordult az SZNT

Nyílt levélben fordult Klaus Johannis államfőhöz Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke a marosvásárhelyi székely szabadság napja rendezvényének betiltása és az autonómiapárti önkormányzati határozatok elleni hatósági fellépés miatt. Izsák Balázs az államfő berlini nyilatkozata kapcsán – mely szerint Romániában nincs magyarkérdés – arra figyelmeztette Johannist, hogy a hatóságok egyes intézkedései veszélyt jelentenek a magyarságra.  
2015-03-03: Gazdakör - Bokor Gábor:

Mégis van jövője a tejnek

Nem kell felszámolni a tejelőtehén-állománytEgyre több gazda keres új lehetőségeket a tejtermelés mellett. A tejkvóta eltörlése lehetetlen helyzetbe hozza a kisebb termelőket, de a nagyok is megérzik a változást – vélik sokan. Az általános elkeseredés mellett vannak, akik továbbra is hisznek a székely tej jövőjében.
2015-03-03: Gazdakör - Incze Péter:

Visszafizetjük az alapokat

Közel 60 millió eurót kell visszafizetnie az Európai Unió költségvetési alapjába büntetés gyanánt Romániá­nak a 2007–2014-es vidékfejlesztési terv lebonyolításában az unió szakembereinek ellenőrzései során észlelt pályázási rendellenességek eredményeként.
2015-03-03: Gazdakör - :

Bírálják a vidékfejlesztési tervezetet

Nem felel meg a gazdák igényének a 2014–2020-as időszakra szóló vidékfejlesztési tervezet – jelentette ki BussinessMark által múlt héten szervezett, A román mező­gazdaság napjai című rendezvényen Laurenţiu Baciu, a Ro­mániai Mezőgazdasági Termelők Egyesületeinek Ligája elnöke.
2015-03-03: Gazdakör - :

Hírlugas

Nem ártunk a környezetnek Itthon sokkal kevesebb műtrágyát használnak, mint Európa fejlett mezőgazdasággal rendelkező országaiban. Ez azt mutatja, hogy a hazai agrárium nem ártott a környezetnek az utóbbi ötven évben – nyilatkozta Daniel Constantin agrárminiszter. Feleannyi műtrágya került a romániai talajba, mint Magyarországon vagy Lengyel­országban, negyedannyi, mint Hollandiában vagy Spa­nyolországban – mondta a tárcavezető.
2015-03-03: Nemzet-nemzetiség - Szekeres Attila:

Székelyföld körkörös erődítése

Székelyföld körkörös erődítéseSzabó József János hadtörténész Székelyföld körkörös erődítése, 1940–1944 című, a Tortoma Kiadónál megjelent könyvét mutatta be péntek délután Sepsiszentgyörgyön a Tortoma Könyvesházban, majd este Baróton Erdővidék Múzeumában. Előbbi helyszínen családias hangulatban zajlott az esemény, hisz az előadó ismerte a jelenlévők zömét, akikkel közösen tekintettek meg világháborús helyszíneket.  
2015-03-03: Nemzet-nemzetiség - Kuti János:

Magyarkérdés ­márpedig nincsA múlt hét

A múlt héten Johannis elnökünk a német kancellár asszonynál, Angela Merkelnél járt vizitában. A feleségét is magával vitte, nehogy félremagyarázzák udvariassági gesztusát. A nagykövetségen, ahol németországi románokkal találkozott, a himnusz intonálásakor szívére tett kezével csillapította honvágyát. A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy Romániában nincs magyarkérdés.
2015-03-03: Nemzet-nemzetiség - Kádár Gyula:

A jogfosztások ellen

Amikor a székelymagyarság jogait korlátozzák – ahogy Dorin Florea, Marosvá­sárhely román polgármestere is teszi, megtiltva a véleménynyilvánítás jogát, a tiltakozó felvonulást – a román önérzetre hivatkoznak. Ahogyan Sebastian Cucu, Ko­vászna megye prefektusa – januárban, a Moldva és Havaselve egyesítése sepsiszentgyörgyi ünneplésének előkészítése előtti napokban, amikor a Terra Siculorum (Székelyföld) nevet tartalmazó székely jelképet „reklámtáblának” nevezte s kérte eltávolítását – is azt hozta fel érvként, hogy az a románokra nézve sértő.
2015-03-03: Kultúra - Mózes László:

Itt járt Cseh Tamás

Albert Levente felvételeÚjra Sepsiszentgyörgyön, újra közöttünk járt. Akik követhették – az előadásra jóval többen voltak kíváncsiak, mint ahányan az új stúdióba befértek! – a szombat esti Cseh Tamás-emlékestet, s szemet behunyva egymás kezét fogták, még a lépteit is hallhatták...
2015-03-03: Kultúra - Váry O. Péter:

Költészet és kritika

Albert Levente felvételeRitka lehetőség, hogy költő és költészetéről írott monográfia szerzője ugyanazzal az alkalommal mutatkozzék be: ez történt szombat délután a sepsiszentgyörgyi Tein teázóban, ahol Markó Béla harmadik haikukötetét, s Elek Tibor irodalomkritikus Markó Béla költői világa című könyvét ismertette a meglehetősen kisszámú közönséggel.  
2015-03-03: Kultúra - :

Könnyes-könnyed szórakoztatás és gyászos kor-kórképAz Újvidéki Színház a Reflexen

Könnyes-könnyed szórakoztatás és gyászos kor-kórkép (Az Újvidéki Színház a Reflexen)A Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztivál márciusi kínálata a közép-kelet-európai térség reprezentatív színházi előadásait gyűjti egybe. Olyan meghatározó törekvéseket, melyek bátran reagálnak a kor feszítő kérdéseire, elevenségükben pedig költői minőséget képviselnek. E képet rajzolja szélesebbre a műfajában is virtuóz előadás, az újvidéki teátrum Opera ultimája, a zenés műfajról is merészen gondolkodó, dinamikus színházi önreflexió, amely kíméletlenül beszél Szer­bia társadalmi és politikai viszonyairól.
2015-03-03: Sport - :

Hamarosan elkezdődik a bérletárusításKosárlabda

Jövő hétfőn, március 9-étől megkezdődik a két hét múlva esedékes női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjének és az azt követő All Star-gála belépőinek árusítása a sepsiszentgyörgyi városi kulturális szervezőirodában.
2015-03-03: Sport - :

Két atléta képviselte SepsiszentgyörgyötAtlétika

a Bukarestben megrendezett junior I-es országos fedett pályás bajnokságon: Silló Izabella és Szücs Noémi.
2015-03-03: Sport - :

Csökkent a Videoton előnyeLabdarúgás

Hat pontra csökkent a Videoton FC előnye a magyarorszá­gi labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulója után, ugyanis az éllovas 2–2-es döntetlent ért el Győrben, míg legfőbb üldözője, az MTK Budapest hazai pályán 3–1-re legyőzte Paksot.
2015-03-03: Sport - :

A norvégok tizenegyedik aranyaÉszaki sí

zárta a svédországi Falunban rendezett északisí-világbajnokságot. A férfiak 50 km-es, tömegrajtos vetélkedője volt a zárószám.
2015-03-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház * A M Stúdió Euripidész Alkésztisze nyomán készült, Egyszer élünk című legújabb előadását játssza Sepsiszent­györgyön ma, csütörtökön és szombaton 19 órától az új stúdióban. Rendező: Tom Dugdale. Az előadásra érvényes az Ábel-bérlet, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a kulturális szervezőiro­dában lehet (telefonszám: 0267 312 104).
2015-03-03: Magazin - :

A Uriah Heep esete Balla tiszteletessel és a magyar nyelvvel

A Uriah Heep esete Balla tiszteletessel és a magyar nyelvvelMagyarul is felkerült Sepsiszentgyörgy neve és a Szent György Napok a Uriah Heep angol rockbanda honlapjára, igaz, nem egyből, egy kis közbenjárásra is szükség volt, de az együttes nyitottnak bizonyult az észrevételre, és azonnal léptek.
2015-03-03: Magazin - :

Békedalt küld Magyarország az EurovízióraCsemer Boglárka nyerte A Dalt

Békedalt küld Magyarország az Eurovízióra (Csemer Boglárka nyerte A Dalt)Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing című dal képviseli Magyarországot Bécsben a 60. eurovíziós dalfesztiválon május 19. és 23. között.
2015-03-03: Magazin - :

Nobel-díj borsos áron

Nobel-díj borsos áronTöbb mint 390 ezer dollárért kelt el Simon Kuznets amerikai közgazdász Nobel-érméje egy csütörtöki Los Angeles-i aukción. Az 1985-ben elhunyt orosz származású Simon Kuznetsnek 1971-ben ítélték oda a Nobel-díjat a gazdasági növekedés tapasztalati értelmezéséért, a gazdaságfejlődési folyamat gazdasági és társadalmi szerkezetének jobb megismeréséért. Ez az első közgazdasági Nobel-díj, amelyet árverésre bocsátottak.  
2015-03-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

„Uram, kezedbe adom lelkemet.” Fájdalomtól megtört szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, dédnagyapa, após, apatárs, keresztapa, sógor, rokon és jó szomszéd, a rétyi id. KARÁCSON FERENC 79 évesen rövid szenvedés után nemes lelkét visszaadta Teremtőjének. Temetése 2015. március 4-én 13 órakor lesz a családi háztól a rétyi református temetőben. Pihenése legyen csendes, emléke áldott. A gyászoló család 4282373
2015-03-02: Közélet - :

Az erdőtörvény színe és fonákja

Az erdőtörvény színe és fonákjaA román parlament elfogadta az erdészeti kerettörvény módosítását, az erdők megőrzéséhez és a fenntartható gazdálkodáshoz kívánatos reform azonban elmaradt. A megújított jogszabályt – a hangoztatott előremutatóan pozitív hozadékok mellett – leginkább a helyben maradás és a visszalépések jellemzik – véli a kolozsvári Zöld Erdély Egyesület. A Kovács Zoltán Csongor elnök aláírásával kiadott közlemény rámutat a múlt héten elfogadott és az RMDSZ által ünnepelt jogszabály hiányosságaira is.
2015-03-02: Közélet - Bokor Gábor:

Bajban UzonKöltségvetés-elosztás

Még nyitva a községháza, de augusztustól lakat kerülhet az ajtóra. A szerző felvételeRendkívül alacsony, a tavalyi költségvetés 27 százalékát kitevő büdzséből kell gazdálkodnia idén Uzon község polgármesteri hivatalának. Ha nem kapnak kiegészítést, augusztusban, szeptemberben lakat kerülhet az intézményre. Új munkálatok megkezdéséről szó sem lehet, a megkezdetteket sem tudják folytatni – tudtuk meg Ráduly István polgármestertől.
2015-03-02: Közélet - Fekete Réka:

Mától próbaérettségi

Románból, magyar nyelv és irodalomból, valamint a szaknak megfelelő kötelező tárgyból a tizenegyedikes diákok is próbaérettségiznek, a választott próbát csak a tizenkettedikesek számára szervezik. A próbavizsgát egységesen mától tartják az egész országban.
2015-03-02: Közélet - Bokor Gábor:

Kárpótlást remélnek a romák

Gyűjtik az iratcsomókat Cioabă udvarábanMegbolydult az ország cigány közössége. A második világháború előtt született felmenőik halotti bizonyítványát kutatják, remélve, hogy az iratok birtokában ők is részesülhetnek a világégésben deportált romáknak járó kárpótlásban és túlélői nyugdíjban. A pénzt a német államtól várják.
2015-03-02: Közélet - Iochom István:

Késelés Kiskászonban

A szerző felvételeCsütörtök este fél nyolc körül a kiskászoni Bakk élelmiszerüzletben spontán vita alakult ki, amelynek nyomán a helybeli romák késsel megsebesítettek két falubelit. A rendőrségi kivizsgálás és a tettesek előállítása folyamatban.
2015-03-02: Közélet - :

Számítógépek a KauflandtólRöviden

A Közösen segítünk elnevezésű program részeként harminc számítógépet kapott ajándékba a sepsiszentgyörgyi Mi­kes Kelemen Elméleti Líceum a Kaufland üzletlánc és az Értékek Iskolája civil szervezet adományaként.
2015-03-02: Közélet - :

Könyvek ZágonrólRöviden

Salamon Fe­renc és Balog László. A szerző felvételeA kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában Salamon Fe­renc magyartanár bemutatta Balog László és Málnási Levente szerzőpáros a Csíkszeredai Státus Kiadó gondozásában tavaly megjelent, Források Zágon egyház- és művelődéstörténeté­hez sorozatának „A való, nehéz Zágon nélkül ellenni” és „...Nincsen jobb, mint Isten keziben ajánlani magamot...” című első és második kötetét.
2015-03-02: Belföld - :

Hírsaláta

Minden politikus lopott. Az utóbbi években minden hazai politikus lopott a közpénzekből, a korrupcióellenes hatóság pedig azért dolgozik, hogy ezt a jelenséget visszaszorítsa – jelentette ki egy hétvégi sajtótájékoztatóján Monica Macovei. Az EP-képviselő úgy fogalmazott: lényegében mind egyformák ezek a pártok, több mint húsz éve együtt dolgoznak, lopnak, hazudnak a románoknak, és ami a legfontosabb, az emberek zsebéből lopnak.
2015-03-02: Belföld - :

A MOGYE-ügy politikai rendezését kérik

Politikai megoldásra van szükség a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar képzéseinek ügyében – hívta fel a figyelmet az Erdélyi Magyar Néppárt. Hétvégi közleményükben rámutatnak: az erdélyi magyar orvos- és gyógyszerészképzés ügye huszonöt éve vár érdemi megoldásra.
2015-03-02: Belföld - :

Ellenzéki kormányprogram

Bemutatta kormányprogramját szombaton a román ellenzéki jobbközép erők fúziója nyomán létrejött új Nemzeti Liberális Párt (NLP), amelynek éléről novemberben Klaus Johannist államfővé választották.
2015-03-02: Belföld - :

Ésszerűtlen adórendszer

Az alacsony bérekre kivetett adó mértéke tekintetében Románia jelenleg a listavezetők közt helyezkedik el Európában. A hazánkban jegyzett 43,4 százalékos adóteher az olaszországihoz és az osztrákhoz – 44,7 százalék –, illetve a Németországban alkalmazotthoz – 45,1 százalék – közelít. Bulgáriában a kis fizetéseket érintő illetékek mértéke 33,6, míg Lengyelországban 34,7 százalék.
2015-03-02: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Kelemen Hunor és a székely szabadság napja

Mondhatta volna azt, hogy felháborítónak tartja az intézkedést. Leszögezhette volna: elfogadhatatlan, hogy huszonöt évvel a rendszerváltozás után Romániában semmibe vegyék a gyülekezési jogot, lábbal tiporják a véleménynyilvánítás szabadságát.
2015-03-02: Kitekintő - :

Nincs magyarkérdés Kárpátalján

Nincs magyarkérdés KárpátaljánKárpátalján a helyzet stabil, a megyében nincs úgynevezett magyar probléma, ahogy nem létezik román, lengyel vagy szlovák probléma sem – nyilatkozta Viktor Baloga (fotó), az ukrán parlament képviselője, Kárpátalja legbefolyásosabbnak tartott politikusa szombaton a Fakty.ictv.ua ukrán internetes hírportálnak.
2015-03-02: Kitekintő - :

Sokféleképpen értelmezik a Nyemcov-merényletet

Sokféleképpen értelmezik a Nyemcov-merényletetLelőtték szombatra virradóra Moszkva központjában Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt, volt miniszterelnök-helyettest. Nyemcov Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legszigorúbb bírálója volt.
2015-03-02: Sport - :

Két éremÚszás

A sepsiszentgyörgyi Ciprian CS sportolója, Artene Mária Raluca két éremmel zárta a hétvégén megtartott második úszó Brassó Kupát, amelyet a Cenk alatti város Mihai Mitrofan Uszodában tartottak meg. – A Ciprian CS sportolói kitűnően szerepeltek, Artene Mária Raluca 100 méter háton magabiztosan jutott a fináléba, és hozta el az aranyérmet, míg 200 méter gyorson a második helyen sikerült végeznie. Örömmel és elégedettséggel tölt el Tuzson Gellért, Gergely Zsolt (2002), Barabás András, illetve Luffy Ákos (2003) úszók fejlődése és a versenyen elért eredménye – nyilatkozta érdeklődésünkre Ciprian Grosu edző. A kétnapos viadalon 43 klub (40 klub Romániából és három klub a Moldovai Köztársaságból) színeiben összesen 474 úszópalánta vett részt.   (t)
2015-03-02: Sport - :

Gólzáporos mérkőzésekMinifoci

Mindössze egy mérkőzésen esett csak egy gól a sepsiszentgyörgyi öregfiúk minifoci-bajnokság 14. fordulójában. Azon a találkozón a Málnás minimális különbséggel diadalmaskodott a Bertis ellen. A kör többi meccsén legalább öt gól született, de volt párharc, amelyen tizennégyszer zörgött a háló. Az éllovas OSK magabiztos sikert ért el a Milannal szemben, a Skála kapott gól nélkül zárta a Viitorul elleni győzelmet, sok találatot értek el a Szemerja–Téglás Panzió összecsapás játékosai, a Puskás ’87 hetet vágott a Bodoknak, míg a Pénzügy négygólos különbséggel győzte le a Passage-t.
2015-03-02: Sport - Tibodi Ferenc:

Alapszakaszgyőztes a Sepsi-SICNői kosárlabda, Nemzeti Liga

Henning János archív felvételeA megyeszékhelyi Sepsi-SIC huszonnégy – ebből tizenhét zsinórban szerzett siker volt – győzelemmel és mindössze két vereséggel megnyerte a női kosárlabda Nemzeti Liga 2014–2015-ös idényének alapszakaszát, és a rájátszás első körében a nyolcadik helyen végző Brassói Olimpiával küzd meg. Szép volt, lányok!
2015-03-02: Sport - :

Négy éremKarate

Negyvennégy klub háromszáz karatékája vett vészt a Rm. Vâlceán meg­rendezett összstílus (WKF) országos bajnokságon, köztük a sepsiszentgyörgyi Shoto-Team kilenc, a Sport-All két és a kézdivásárhelyi Spor­ting Budo öt sportolója. A kata (formagyakorlat) versenyszámban három győztes meccsel Atl Róbert (Shoto-Team) a junior korosztályban harmadik helyet szerzett. A kumite (szabadharc) versenyszámban újabb bronzérmet szerzett Bartók Róbert (Sporting Budo, kadett, -63 kg), Fekete Róbert (Shoto-Team, kadett, -70 kg) és Gergely Tamás (Sho­to-Team, felnőtt, -60 kg).
2015-03-02: Sport - :

Norvég fölényÉszaki sí

Újabb éremosztásokkal közelednek Falunban a világbajnokság végéhez. A négy versenyszámból a norvégok háromban – férfi 4x10 km váltó, női 30 km-es sífutás és síugró-csapatverseny – diadalmaskodtak, a franciák pedig az északi összetett csapatsprintet nyerték meg.
2015-03-02: Sport - :

Kiállt a Teke-rgőkBowling, Megyei bajnokság

Egy csapattal megfogyatkozott a háromszéki amatőr bowlingbajnokság mezőnye, miután a Teke-rgők kiállt a küzdelemsorozatból. A legutóbbi forduló eredményei: Vital–Partisa 2592–2770, Zarah–Auto Bogyó 2596–2630, Kollektivisták–Trio Bodok 2145–2863, a Mikósokk pihent, a One In A Row–Gazel Cófalva találkozót pedig elna­polták.
2015-03-02: Sport - :

Hat ponttal vezet az Öreg FiúkBusiness Liga

A sepsiszentgyörgyi Bowling Business Liga tavaszi idényének második fordulójában a következő eredmények születtek: Öreg Fiúk–Nikos 2299–2142, Modern House–Pirko-cont 2142–2322, Bobo Panzió–Masterplast 2099–1835, T-EKE–Depo 1342–1979, a Diószegi–MESZ találkozót elnapolták. A rangsor: 1. Öreg Fiúk 16 pont, 2. Pirko-cont 10 pont, 3. Diószegi (13744 fa) 8 pont, 4. MESZ (13 533 fa) 8 pont, 5. Depo 6 pont, 6. Bobo Panzió (14 719 fa) 4 pont, 7. Modern House (12 947 fa) 4 pont, 8. Nikos (1 mérkőzés, 4419 fa) 0 pont, 9. Masterplast (2 mérkőzés, 3884 fa) 0 pont, 10. T-EKE (2 mérkőzés, 2852 fa) 0 pont. A következő forduló (március 2–3.): Depo–Modern House, Nikos–Masterplast, MESZ–Öreg Fiúk, T-EKE–Bobo Panzió, Pirko-cont–Diószegi.  (tif)
2015-03-02: Sport - :

Március a sportvilágban

2–15.: Sílövészet. Világbajnokság – Kontiolahti 2–8.: Sportlövészet. Légfegyveres Európa-bajnokság – Arnhem 6–8.: Atlétika. Fedett pályás Európa-bajnokság – Prága 7–8.: Gyorskorcsolya. Összetett világbajnokság – Calgary 10–11.: Labdarúgás. Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő 12.: Labdarúgás. Európa-liga, nyolcaddöntő, odavágók 13–15.: Rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság – Moszkva
2015-03-02: Sport - :

Bölön–Bodzaforduló 2–0Labdarúgás, Joma Shop IV. liga

Henning János archív felvételeBölön, kb. 80 néző. Játékvezető: Buceleanu Lóránt. Bölön: Terza–Grigoraş, Gergely, Vasilucă, Péter, Duka, Ştefănescu, Horjan, Zsombori, Ardelean, Gábor (játszott még: Ambrus, Bíró). Bodzaforduló: Stroe–Sima, Băilă, Gavrilă, Savu, Nagy, Despa, Coles, Prundar, Baciu, Prohan (játszott még: Hermenean, Bularca, Orha). Gólszerzők: Horjan (10.), Ardelean (79.). Ifjúságiak: 0–2.
2015-03-02: Sport - :

38. fedett pályás Európa-bajnokságAtlétika

Az atlétika a sportok királynője – tartja a sportvilág aranymondása. Az ókori olimpiai játékok programjában is szerepelt, tanú erre a máig ránk maradt 192,27 méteres futópálya. Ezt nem felejtette el az emberiség, s a XIX. század kilencvenes éveiben versenyszervezésbe kezdtek, nem hivatalos Európa-bajnokságot rendeztek.
2015-03-02: Sport - :

A világbajnokság eléSílövészet

Biatlon. Kéttusa – sífutás és céllövés. Nemzetközi szervezete, a Nemzetközi Öttusa- és Biatlonszövet­ség (Union In­ternationale du Pentathlon Moderne et du Biathlon, röviden UIPMB) 1958 óta évente rendez világbajnokságot. A biatlon 1960 óta olimpiai sportág, így aztán az olimpiai versenyek egyben világbajnokságnak is számítanak.
2015-03-02: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a kézdiszárazpataki CSURULYA FERENC életének 76. évében 2015. március 1-jén hirtelen elhunyt. Drága halottunk földi maraványait 2015. március 3-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdiszárazpataki ravatalozóháztól. A gyászoló család 8134