Sepsiszentgyörgy, 2018. február 19., hétfõ 21:43
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat!
A szerző felvétele
2018-02-19: Közélet - Hecser László:

Kevesebből a legfontosabbakraElfogadták Barót költségvetését

Mivel az állami büdzséből kevesebb érkezik, Barót költségvetése számottevően kisebb, mint tavaly, de azért a legszükségesebb kiadásokat fedezni tudják – mondta előszóként a péntek délután tartott tanácsülésen Lázár-Kiss Barna András polgármester. A jövedelemkiesés legnagyobb vesztesei azok a civil szervezetek, amelyek évről évre részt vettek az önkormányzat által kiírt pályázatokon: a sportegyesületen kívül mások támogatásban nem részesülnek.
2018-02-19: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Nagy centenáriumi egymásnak esés

Lassan a legelvetemültebb bukaresti vagy más nagyvárosi fociultrák körében meghonosodott stílust és szólamokat is alulmúlja a romániai közéletben eluralkodott vitakultúra, talán nem túlzás kijelenteni, hogy soha ennyire mélyre nem süllyedt a politikai csatározások színvonala, ilyen tömény ostobasággal, ennyire primitív figurákkal, ilyen hihetetlen fokú verbális agresszióval, izzó gyűlölettel tényleg csak a huliganizmus berkeiben lehet találkozni. És ami elszomorító, hogy ez nemcsak a politikai világra jellemző, de a bukaresti médiát is áthatja a meglehetősen alpári, hihetetlenül indulatos, a racionalitástól végleg elrugaszkodni látszó megnyilvánulási stílus, kultúra.
2018-02-19: Közélet - Farcádi Botond:

Figyelmeztet vagy fenyeget a rendőrség?Wass Albert-megemlékezés

Tájékoztatás címmel szombat délután a rendőrségtől érkezett levél szerkesztőségünk elektronikus postaládájába. Az Eugen Palade megyei főparancsnok és Miloş Mircea, a bűnügyi osztály vezetője által aláírt dokumentumban azt írják, miután lapunk pénteken és szombaton is közölte a szombat délután Sepsiszentgyörgyön esedékes Wass Albert-megemlékezésről szóló hírt, bizonyos bűncselekmények elkövetésének megelőzése céljából fontosnak tartják figyelmünkbe ajánlani a 2002/31-es sürgősségi kormányrendelet előírásait.
2018-02-19: Közélet - Matekovics János Zoltán:

Wass Albertre emlékeztek Sepsiszentgyörgyön

A szerző felvételeMintegy tucatnyian emlékeztek szombat délután Wass Albertre a sepsiszentgyörgyi vártemplom udvarán. Az író várfal melletti emléktáblájára a résztvevők virágokat, gyertyákat helyeztek el. „Hontalan vagyok, mert vallom, hogy a gondolat szabad” – hangzott el Wass Albert verse egy diáklány tolmácsolásában.
2018-02-19: Közélet - :

Találkozzunk, nyerjünk ZágonbanLaptalálkozó, könyvbemutató és nyereményjáték

Találkozzunk, nyerjünk Zágonban (Laptalálkozó, könyvbemutató és nyereményjáték)Február 21-én, szerdán Zágonban találkozunk olvasóinkkal. A helyi művelődési központban 18 órára várjuk mindazokat, akik a Háromszék munkatársaival szeretnének találkozni, ugyanakkor bemutatjuk munkatársaink legújabb, a Kaláka könyvek sorozatban megjelent köteteit. Hívjuk hűséges olvasóinkat és mindazokat, akik részt kívánnak venni interaktív nyereményjátékunkban.
2018-02-19: Közélet - Iochom István:

Nem csökken a műjégpálya használati díjaKézdivásárhely

A kézdivásárhelyi műjégpálya. A szerző felvételeHiába kérte levélben a Román Korcsolyaszövetség elnöke, hiába vett részt személyesen mintegy húsz szülő Kézdivásárhely tanácsának múlt csütörtökön tartott ülésén – az önkormányzati testület úgy döntött, nem csökkentik az új műjégpálya használati díját, marad tehát az óránkénti 200 lej fizetnivaló a csapatok számára.
2018-02-19: Közélet - Szekeres Attila:

Európa jobban megismerheti gondjainkatKisebbségi jogokról tanácskoznak Bálványoson

Bálványosfürdőn ülésezik május 28–30. között az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának önkormányzati szakbizottsága, eleget téve Kovászna Megye Tanácsa tavalyi meghívásának – közölte a megyeháza sajtóirodája.
2018-02-19: Közélet - :

Újabb bölcsődei csoport

Akkora az igény bölcsődére, hogy az Állomás negyedben már az ötödik csoportot indítja el Sepsiszentgyörgy önkormányzata, mégpedig év közben, azaz mostantól.
2018-02-19: Közélet - :

Fának csapódott

Balesethez vezetett a figyelmetlenség tegnap Felső-Háromszéken.
2018-02-19: Belföld - :

Utolsó útjára kísérték Kallós Zoltánt

Koszorúk borítják Kallós Zoltán Kossuth-nagydíjas néprajzkutató, népzenegyűjtő, a Corvin-lánc kitüntetettje sírját a kolozsvári Házsongárdi temetőben. MTI-FOTÓ: BIRÓ ISTVÁNKedvenc dalával, az ördöngösfüzesi bujdosódal eljátszásával indították szombat délután válaszúti otthonából utolsó útjára az élete 92. évében szerdán elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatót. A bujdosódalt a több tucat népzenészből szerveződött alkalmi zenekar játszotta a Kallós-kúria udvarán összegyűlt, végtisztességet tevő mintegy ezerfős gyülekezetben.
2018-02-19: Belföld - :

Temesvár az embercsempészet egyik új központja

A balkáni migrációs útvonalon folytatott embercsempészet egyik új központja lett Temesvár – közölte a német szövetségi rendőrség a Welt am Sonntag vasárnapi német lappal.
2018-02-19: Hírsaláta - :

Hírsaláta

A BELÜGYMINISZTER MÁSKÉNT TUDJA. Annak ellenére, hogy a rendőrség csupa jó hírrel kápráztatta el a világot, Carmen Dan belügyminiszter határozottan kijelentette: „nincs és nem is volt egyetlen olyan helyzet sem, hogy egy rendőrőrs délután négykor bezárjon”, a valóság különbözik a miniszter állításától. Különösen falvakban a rendőrség bizony hamarabb bezár, mint a falusi bolt.
2018-02-19: Külföldi hírek - :

Nem kampánytéma

A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett, az Országházban tartott családi napon.
2018-02-19: Külföldi hírek - :

A visszacsatolásra emlékeztek

A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek tegnap Somoskőújfalun.
2018-02-19: Külföldi hírek - :

Németh Zsolt is aláírta

Aláírta a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack) a határon túli magyarok jogaiért szombaton Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Budapesten.
2018-02-19: Kitekintő - :

Orbán: Nekünk Magyarország az első

Orbán Viktor tegnapi évértékelő beszédében kijelentette: „a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelbe, a pórázt az IMF-nek”. MTI-fotó: Máthé ZoltánNekünk Magyarország az első – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap elmondott 20. évértékelőjében, amelyet Budapesten a Várkert Bazárban tartott a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében.
2018-02-19: Sport - :

Kiesett a Sepsi FutsalTeremlabdarúgás, Román Kupa

A Sepsi Futsal  az aktuális szezonban még mindig nem nyert. Fotó: Henning JánosA Kézdivásárhelyi SE után az I. ligában érdekelt megyeszékhelyi Sepsi Futsal is búcsúzott a teremlabdarúgó Román Kupától, miután vasárnap 4–2-es (2–0) vereséget szenvedett a másodosztályt toronymagasan vezető Kolozsvári Clujana vendégeként a kupasorozat második körében. A sepsiszentgyörgyi csapat góljait Ambrus Tihamér és Pulugor Zsolt jegyezte.
2018-02-19: Sport - :

Dobogós helyezésekben gazdag idénykezdésKarate

Dobogós helyezésekben gazdag idénykezdés (Karate)A Gal Radu, Gergely Tamás és Vass Hunor irányította Sport-All SC karateszakosztálya elkezdte 2018-ban a versenyidőszakot. A sepsiszentgyörgyiek az elmúlt hétvégén a Petrozsény melletti Nagybárban megrendezett nemzetközi Masibo Kupa karateversenyen tették próbára magukat.
2018-02-19: Sport - :

Túl a negyedik fordulónBowling

Fotó: PexelsMegyei bajnokság. Új éllovasa van a megyei bowlingbajnokságnak, miután a Trió Bodok simán hozta a Vital elleni mérkőzést a küzdelemsorozat 4. fordulójában.
2018-02-19: Sport - :

Nemzetközi versenyBirkózás

Szombaton a Sepsiszentgyörgyi ISK tizenhat birkózója Szászrégenben vendégeskedett, ahol Edzők emlékversenye elnevezéssel nemzetközi szabadfogású birkózóviadalra került sor.
2018-02-19: Sport - :

Hat dobogós helyezés BrassóbólMűfalmászás

Hat dobogós helyezés Brassóból (Műfalmászás)A megyeszékhelyi Sepsi Adrenalin SK tíz sportolóval vett részt az idei műfalmászó Román Kupa második fordulóján, amelyen a háromszékiek hat dobogós helyezést szereztek. A viadalt a brassói Natural High SK szervezte a Román Szikla- és Műfalmászó Szövetséggel közösen.
2018-02-19: Sport - :

Mától kaphatók a bérletekKosárlabda, női Román Kupa

Mától kaphatók a bérletek (Kosárlabda, női Román Kupa)Az elmúlt hétvégén a Román Kosárlabda-szövetség közölte a február 22–25. között a megyeszékhelyi Sepsi Arénában megrendezendő kosárlabda női Román Kupa mérkőzéseinek időpontjait. A kupasorozat idei kiírását csütörtökön a Temesvár és Brassói Olimpia közötti párharc nyitja meg, a kétszeres Román Kupa-győztes Sepsi-SIC szintén aznap lép pályára, ellenfele pedig a Kolozsvári U csapata lesz. Mától a megszokott helyen, a sepsiszentgyörgyi kulturális szervezőirodában megvásárolhatók a bérletek a nyolcas döntőre.
2018-02-19: Sport - :

Fejér Ákos EmlékversenyAsztalitenisz

Február 24-én, szombaton az egykori sporttanárra, Fejér Ákosra emlékeznek Mikóújfaluban, ahol tiszteletére nyílt asztalitenisz-versenyt szerveznek. A két korosztály – 50 év alatt és 50 év fölött – megmérettetése helyszínéül a községi sportterem szolgál majd, jelentkezni kizárólag a 0742 072 786-os telefonszámon lehet Nagy Istvánnál (a helyek száma korlátozott).
2018-02-19: Sport - Miska Brigitta:

Jól kezdett a Sepsi OSK, de be kellett érnie egy ponttalLabdarúgás, I. liga

Fotó: Cristian StavriKiválóan játszott az első félidőben a Sepsi OSK, amely már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, viszont a vége pontosztozkodás lett a Concordia Chiajna ellen a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. Az Eugen Neagoe irányította csapat 19 ponttal továbbra is a tizenkettedik helyet foglalja el.
2018-02-19: Sport - :

Edzőtábor után jól szerepeltekAlpesi sí

Edzőtábor után jól szerepeltek (Alpesi sí)Az elmúlt hétvégén Maroshévízen rendezték meg az országos alpesisí-bajnokság egyik szakaszát, a Strindberg Kupa alpesisí-versenyt, ahol a Sport-All Ski Team csapata négy versenyzővel vett részt.
2018-02-19: Sport - :

Mezei pontozással győzött ManchesterbenÖkölvívás

Mezei pontozással győzött Manchesterben (Ökölvívás)A kovásznai Mezei Gabriella szombaton a manchesteri bokszgála előmérkőzései között lépett szorítóba a brit Belinda Skinner ellen, ahol négy menet után pontozással a háromszéki ökölvívó győzött. A siker értékét külön növeli, hogy külföldön ez a lehetetlennel határos.
2018-02-19: Sport - :

Illyefalva nyerte az Áros Károly EmléktornátMinifoci

Az esemény szervezői az emléktornára benevezett alakulatokat három hármas csoportba sorolták be, a csoportmérkőzések után pedig az első helyezettek, azaz az A-csoportból a házigazda Csernáton, a B jelzésű trióból Szotyor, míg a C-csoportból Illyefalva jutott tovább.
2018-02-19: Sport - :

Sikeres kolozsvári vendégszereplésCselgáncs

Sikeres kolozsvári vendégszereplés (Cselgáncs)A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK jó eredménnyel zárta a hétvégi cselgáncs ­Transilvania Kupát, ugyanis sportolói nyolc dobogós – két első, két második és négy harmadik – helyezést értek el a Kolozsváron megtartott országos szintű megmérettetésen. A sportklub két legjobb eredménye Borcsa Félix Lehel és ­Balogh Hanna (fotó) nevéhez fűződik.
2018-02-19: Sport - :

Jászapáti Petra pontszerző, Liu Shaolin Sándort kizártákPjongcsang, 2018

Jászapáti Petra (jobbról) pontot szerzett a magyar küldöttségnek. Fotó: Aris MessinisJászapáti Petra a 6. helyen ért célba a női rövid pályás gyorskorcsolya 1500 méteres döntőjében. Az aranyérem a hazai közönség nagy örömére Csoj Min Dzsong nyakába került. Liu Shaolin Sándort kizárták a rövid pályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres távjának döntőjében, így csak a 8. helyen végzett.
2018-02-19: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A magyar széppróza napja Az idei évtől kezdve február 18-án a magyar széppróza napját ünnepeljük. Az időpont – a Magyar Írószövetség kezdeményezésére – Jókai Mór születésnapjára esik. Február 12. és 23. között több mint száz irodalmi program zajlik szerte a Kárpát-medencében, amelyek megszervezésébe ötvennél több kulturális intézmény és szervezet kapcsolódott be. A sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban az Erdélyi Magyar Írók Ligájának estjén ma 18 órától Bogdán László, Vida Gábor és Serestély Zalán olvas fel Szonda Szabolcs moderálásával.
2018-02-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagyapa, testvér, rokon, szomszéd, jó barát, id. FAZAKAS FERENC, a volt építővállalat munkatársa életének 78. évében 2018. február 16-án hirtelen  elhunyt. Temetése 2018. február 21-én, szerdán 13 órakor lesz a vártemplomi ravatalozóháztól. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával. Pihenése legyen csendes, emléke áldott. A gyászoló család 096
2018-02-17: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Éltető sodrásban párosan

Évente más-más mottóval rendezik meg a közel két évtizede Angliából indult Házasság hetét, amely a házasság és a család fontosságára irányítja a figyelmet. Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyház idén harmadszorra szervezte meg az árkosi, kökösi és sepsiszentkirályi unitárius egyházközségekkel közösen. Az idei év mottója: Éltető sodrásban.
2018-02-17: Közélet - Hecser László:

Mátyás király Baróton jártErdővidék Múzeuma

A szerző felvételeErdővidék Múzeuma többféleképp is csatlakozni kíván a Magyarország nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett Mátyás király-emlékévhez, folytatják az együttműködést a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézettel, és bővítenék ólomkatona-kiállításukat is. Demeter László intézményvezető szerint fontos lenne, hogy helyi és megyei szintről olyan segítséget kapjanak, ami által székhelyük állapotát javítani-bővíteni tudják.
2018-02-17: Közélet - Iochom István:

Orvosnő alázott meg egy lánytKézdivásárárhelyi kosárlabdázók Temesváron

Hiányos román nyelvtudása miatt egy temesvári orvos egy héttel ezelőtt megalázott egy tizenkét éves kézdivásárhelyi kislányt – közölte Farkas Alpár testnevelő szakos tanár, a Nagy Mózes Sportklub kosárlabdaedzője.
2018-02-17: Közélet - :

Húsz év börtönbüntetésre ítélték a gyilkost

Húsz év szabadságvesztésre ítélték R. András Leventét, aki közel egy évvel ezelőtt meggyilkolt egy 80 éves asszonyt annak sepsiszentgyörgyi lakásában. A Brassói Táblabíróság ítélete végleges.
2018-02-17: Közélet - Váry O. Péter:

Ti csak repüljetek

Fotó: Albert LeventeVan a közös temetőben egy kettős kopjafa. Egyforma mintájúak, egyik kicsit magasabb. Mindkettőbe ugyanaz a név van belevésve, csak az évszámok különböznek. Ha nem lenne elég ennyi eligazítás, a két oszlopot össze­fogó cserefán ott a bizonyság, a három rövid szó: apa és fia.
2018-02-17: Közélet - Ferencz Csaba:

NapszentületKallós Zoltán emlékére

„fordulj kedves lovam napszentület felé, úgyse jövünk többet soha visszafelé”
2018-02-17: Közélet - Hecser László:

Nem jó az embernek egyedül

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: (balról jobbra) Tordai Árpád, Ilkei Árpád, Simon-Nagy Ilona, Fülöp László, Györfi Tóbiás és Kondor Ágota. A szerző felvételeA Házasság hete részeként Baróton öt különböző felekezetű lelkész A lelki egység jegyében a házasság sarkalatos kérdéseiről címmel tartott kerekasztal-beszélgetést. A művelődési ház kistermében Kondor Ágota sepsiszentgyörgyi mentálhigiénés szakember által moderált eseményen Fülöp László miklósvári római katolikus plébános, Györfi Tóbiás baróti baptista lelkész, Ilkei Árpád vargyasi unitárius lelkész, Simon-Nagy Ilona apácai evangélikus lelkész és Tordai Árpád baróti református lelkipásztor párkapcsolatról, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hitről, szeretetről és hűségről szóltak.
2018-02-17: Közélet - Váry O. Péter:

Körös-körül szívek, szívecskék

Ütő Gusztáv és Kónya-Albert Attila a sepsiszentgyörgyi Szimplában. Fotó: Albert LeventeMert milyen lett volna az, ha kiáll a neves művész, előveszi szépen kinyomtatott, sok szakkifejezéssel – hogy kitűnjék jártassága e téren is –, de azért közérthetően – mert azért az egyszerű emberre is gondolni kell – megfogalmazott megnyitóbeszédét, és lelkesen, jól elhelyezett hatásszünetekkel felolvassa a szöveget?
2018-02-17: Közélet - :

Felolvasómaraton Petőfivel

Petőfi Sándor műveire alapoz az idén tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaraton, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezte rendezvényhez csatlakozik a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár is.
2018-02-17: Közélet - :

Ünnepel a rendőrség

A Kovászna megyei rendőrség csütörtöki közleményének fejlécén megjelent az országos centenáriumi logó, melynek felirata 100 Románia, 1918–2018, együtt ünnepelünk, természetesen román nyelven. A fejléc másik érdekessége, hogy az országos rendőrség címerét jeleníti meg, miközben a megyei rendőr-főkapitányságnak van saját, a Hivatalos Közlönyben megjelent címere. (sz.)
2018-02-17: Közélet - :

Januári mérleg

A Kovászna megyei rendőrség az év első hónapjában 130 nagyszabású akciót és közel 3500 ellenőrzést végzett, továbbá 1000 esethez szállt ki, utóbbiak közül 343-at a 112-es sürgősségi hívószámon jeleztek. A rendőrök 96 bűncselekményt észleltek, több mint 2000 szabálysértésért közel 700 000 lej összértékben bírságoltak. A kihágások nagy része, mintegy 1500 forgalmi, további 400 közrendészeti és 86 erdészeti jellegű. 34 köbméter faanyagot elkoboztak. (sz.)
2018-02-17: Közélet - :

Lopás, rongálás

Sepsiszentgyörgyön elkaptak egy 35 éves nőt, amint egy készruhaboltból 160 lej értékben lopott árut.
2018-02-17: Belföldi hírek - :

Utcán a vasutasok

Közel három órán át tüntettek tegnap a szállítási minisztérium előtt a Román Államvasutak alkalmazottjai, a vasúti közszállítás finanszírozásával és az alkalmazottak státuszával kapcsolatos elégedetlenségüknek adva hangot. „Korszerű vasutakat akarunk”, „Normális munkakörülményeket és béreket követelünk” – volt olvasható egyebek mellett azokon a táblákon, amelyeket a tiltakozók tartottak magasba, akik vuvuzelákkal hívták fel magukra a figyelmet.
2018-02-17: Belföldi hírek - :

Beindult a kísérleti program

Aláírták a magyar kormány által indított Maros-mezőségi gazdaságfejlesztési program támogatási szerződéseit a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi épületében tegnap.
2018-02-17: Belföldi hírek - :

Még két óvás

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) és a Népi Mozgalom Pártja is megtámadja az alkotmánybíróságon az 1992/47-es törvény módosítását, amely szerint az alkotmánybíróság bírái ellen csak azt követően lehet bűnvádi eljárást indítani, őrizetbe vételi, letartóztatási, házkutatási parancsot kiadni vagy vádat emelni, miután azt jóváhagyta alkotmánybíróság tagjainak kétharmada.
2018-02-17: Máról holnapra - Nagy D. István:

Nagyobb a füstje?

Fordulatokkal telinek bizonyult a szerdai és csütörtöki nap a korrupcióellenes ügyészséget vasárnaptól tépázó botrány alakulása szempontjából. Míg a hét első napjaiban úgy tűnt, Laura Codruța Kövesi ellenlábasainak végre komoly fogást sikerült találniuk mind rajta, mind a vádhatóságon, ami révén akár a menesztését, illetve az ügyészség lejáratását és hiteltelenítését is elérhetik – a szerda este elhozta a támadók első megbicsaklását.
2018-02-17: Irodalom - :

A magyar széppróza napja

Ez évtől a Magyar Írószövetség javaslatára Jókai Mór születésnapján, február 18-án a MAGYAR SZÉPPRÓZA NAPJÁT ünnepeljük. Összeállításunkban legfiatalabb és legidősebb ­kortársaink, valamint a nap névadójának írásaiból szemelgettünk.
2018-02-17: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

Nehéz meccs előtt a Sepsi Futsal. Fotó: Henning JánosCselgáncs. Pénteken rajtolt és ma ér véget a Kolozsváron megrendezett cselgáncs Transilvania Kupa, amelyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK tizenkét sportolóval vesz részt. A felső-háromszéki csapat edzője, Veres László érdeklődésünkre elmondta, hogy bízik tanítványai jó szereplésében, és mindenképp dobogós helyezésekért utaztak a kincses városba.
2018-02-17: Sport - :

Egygólos előnnyel utazik Rómába az FCSBLabdarúgás, Európa-liga

Fotó: Facebook/FC Steaua BucurestiHarlem Gnohéré első félidőben szerzett találatával hazai környezetben győzött az FCSB a Lazio ellen az Európa-liga tizenhatod döntőjének első mérkőzésén, és egygólos előnnyel vághat neki a jövő heti római visszavágónak.