Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. február 20., hétfõ 01:16
Köszöntjük Aladár, Álmos nevű olvasóinkat!
Farsangolók  járták végig tegnap Gelence utcáit. A szerző felvétele
2017-02-20: Közélet - Iochom István:

Gelencén is elbúcsúztatták a teletFarsangfarka Kézdiszéken

Hétvégén több felső-háromszéki településen – többek között Gelencén – tartottak farsangi rendezvényt, illetve lovas-szekeres felvonulást, és elégették a telet jelképező rongybábut. Gelencén a Döme névre keresztelt rongybábut a február 25-én sorra kerülő farsangi bál alkalmával égetik el.
2017-02-20: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

A korrupció bezár és leszegényít

Nagy az öröm a román–magyar határ mentén: végre megnyitották a már több éve elkészült mellékutakon fekvő kis határátkelőket, ami jelentősen megkönnyíti a szomszédos településeken, de a két országban élők családi, üzleti, kulturális kapcsolatainak fenntartását, még akkor is, ha egyelőre csak hetente egyszer nyitják fel a sorompókat. A távolabb élőknek sem közömbös a hír, hiszen enyhíti a nagy határátkelők zsúfoltságát, ha mást is lehet választani.
2017-02-20: Közélet - :

Változatlan a tétSzékely szabadság napja

Bármerre tart a világ, bármilyen mély az egész Romániát átfogó bizalmi válság, a mi küzdelmünknek változatlanul a székely szabadság a tétje – írja Izsák Balázs abban a közleményben, amelyben a székely szabadság napján való részvételre szólít fel.
2017-02-20: Közélet - Nagy D. István:

A megbélyegzés és a privilégiumok ellenMárton Árpád a perrendtartás módosításáról

A romániai jogrendben már nagyjából létező előírásokat pontosít és egészít ki az a – büntető perrendtartási törvénykönyvnek az ártatlanság vélelmére, a peren való részvételre, illetve a bűnvádi eljárást lefolytató, és döntéshozó hatóságok felelősségére vonatkozó részeit módosító – törvénytervezet, melyet az RMDSZ frakciója újból benyújtott a szenátus elé a múlt héten. Márton Árpád parlamenti képviselő szerint a módosítások véget vethetnek az egyre szélesebb körben elterjedt, korai megbélyegzésnek, illetve a bírák és ügyészek felelősségvállalása terén is rendet teremthetnek.
2017-02-20: Közélet - Szekeres Attila:

A közösség elismerése

A közösség elismeréseKovászna Megye Tanácsának tegnapi rendkívüli ülésére meghívták a nemrég nyugdíjba vonult rendőrparancsnokot, Silviu Stoenescut. Tamás Sándor tanácselnök napirend előtt köszönetet mondott a főtisztnek munkájáért, szolgálati idejét végig a megyében töltötte különböző tisztségekben, legutóbb megbízott parancsnokként. Az elnök kiemelte, a rendőrtiszt nemcsak szakmailag, hanem emberi hozzáállásával is a megye polgáraiért tevékenykedett. Köszönetképpen ajándékcsomagot nyújtott át.
2017-02-20: Közélet - :

Rókát fogtak Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi volt tervezőintézet melletti kis parkban fogtak el tegnap délelőtt egy rókát – tudatta közleményében a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság.
2017-02-20: Közélet - Iochom István:

Játszanak a közvagyonnal?Kézdivásárhelyi Fortyogó-ügy

A fortyogófürdői szálloda és üdülőközpont. A szerző archív felvételeBokor Tibor polgármester és Hegedűs Ferenc önkormányzati képviselő csütörtökön a kézdivásárhelyi városházán megtartott sajtótájékoztatón a fortyogófürdői szálloda és üdülőközpont felértékeléséről, vagy ahogy a polgármester fogalmazott, „tizennégy éves tragikus történetéről”, illetve eladásáról vagy jövőjéről beszélt. Ugyanakkor lapunk múlt pénteki számában megjelent visszajelzésre is reagáltak, amelyben Kovács Simon Attila, a volt bérlő arról írt, hogy a bázist, illetve a hozzá tartozó földterületet szerinte túlértékelték.
2017-02-20: Közélet - Váry O. Péter:

Huszonöt

Fotó: Albert LeventeSzűk baráti körben, a Sugás vendéglőbeli törzsasztalnál mutatta be Czegő Zoltán legújabb – sorrendben huszonötödik – kötetét tegnap kora délután. A Tyúkisten gyermekei rövid elbeszélések gyűjteménye, melyekben nem kipanaszolja magát a szerző – hiszen, mint mondotta, nem vágyik a kipanaszolkodásra, mert míg van ereje, írni szeretne –, hanem sajátos világnézetének lenyomata. Ezt írtam, így láttam jónak, hogy összekomponáljam egy kévébe, csak azt tudom mondani, hogy aki elolvassa, azon legyen áldásom – bocsátotta útjára a kötetet Czegő Zoltán.
2017-02-20: Közélet - Hecser László:

Esküvőkiállítás Baróton

Esküvőkiállítás BarótonA Fotograficum Egyesület szombaton Baróton esküvőkiállítást és -vásárt szervezett. A délelőttől késő délutánig tartó eseményen egyaránt szép számban vettek részt szolgáltatásaikat kínálók és házasság előtt álló érdeklődők. A sikert látva a szervezők azt tervezik, az eseményből hagyományt kovácsolnak.
2017-02-20: Belföld - :

Alkalmi határátkelők

Tíz új, alkalmi nyitvatartással működő határátkelőt nyitnak meg a magyar–román határszakaszon a hétvégén, kilencet szombatonként, egyet vasárnaponta használhatnak az utazók.
2017-02-20: Hírsaláta - :

Hírsaláta

RÉGIÓSÍTÁS MAJD KÉSŐBB. A regionalizáció tervét nem vetették el, de gyakorlatba ültetéséhez alkotmánymódosításra van szükség – nyilatkozta tegnap Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes. A regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapokért felelős tárcát vezető Shhaideh leszögezte: a minisztériumok és a hozzájuk tartozó ügynökségek területi kirendeltségeinek átszervezése nem hozható összefüggésbe a régiósítás tervezetével. (Agerpres)
2017-02-20: Világfigyelő - :

Az identitás olyan, mint a szabadságKövér László a csángókról

A XXI. Csángó Bál a Kisebbségekért népzenei és néptánctalálkozó a budapesti Millenáris Parkban. MTI Fotó: Balogh ZoltánAz identitás olyan, mint a szabadság, senkinek nem lesz több belőle, ha elveszi a másét – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a XXI. Csángó Bálon szombat este Budapesten.
2017-02-20: Világfigyelő - :

Budapest főpolgármestere az olimpiai pályázatról

Tarlós István szerint azok az ellenzéki politikusok, akik hirtelen meggondolták magukat a 2024-es budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatban, felmondták a másfél évvel ezelőtti nemzeti egységet, elárulták az ügyet.
2017-02-20: Jegyzetek - Kuti János:

Hogyan neveljünk gyereket?

Akik tüntetni viszik csemetéiket az utcára, állítólag törvénytelenséget követnek el.
2017-02-20: Autóvilág–Technika - :

Száznegyven éve született Louis Renault autógyáros

Száznegyven éve született Louis Renault autógyárosSzáznegyven éve, 1877. február 12-én született Louis Renault francia autótervező, autógyáros. Egy párizsi posztókereskedő negyedik gyermeke volt, a fiúk közül a legkisebb. Technika iránti érdeklődése korán megmutatkozott, szülei külön műhelyt rendeztek be neki vidéki birtokukon. Az iskolában ugyan nem remekelt, az egyetemen alig tudott végigbukdácsolni, de volt két tulajdonsága, amellyel társainál többre vitte: a gyakorlatiasság és a találékonyság.
2017-02-20: Autóvilág–Technika - :

Januárban is növelte eladásait a Škoda

Januárban éves összehasonlításban 2,4 százalékkal növelte eladásait a cseh Škoda Auto. A cég február 14-ei közleménye szerint januárban világszerte 93 800 Škoda személygépkocsit adtak el, a legnagyobb mértékben – 17,6 százalékkal – a közép-európai eladások emelkedtek.
2017-02-20: Autóvilág–Technika - :

Eltűnnek az autóipari munkások

Eltűnnek az autóipari munkásokA digitalizáció és elektromos mobilitás elterjedése csökkenteni fogja az alkalmazottak számát az autóiparban – állítja Karlheinz Blessing, a Volkswagen AG személyzeti igazgatója.
2017-02-20: Sport - :

Incze Kriszta újabb bajnoki címeBirkózás

Incze Kriszta a dobogó legmagasabb fokán, míg Molnár Erika harmadikA hónap elején a felnőtt országos bajnokságon szerzett aranyérem után a sepsiszentgyörgyi MSC birkózója, Incze Kriszta egy újabb bajnoki címet zsebelt be, miután a hét végén a Temesváron megrendezett birkózó U23-as ob 63 kg-os súlycsoportjában sem talált legyőzőre. Egy szó, mint száz: a Háromszék olvasói által a megye legjobb ifjúsági sportolójának választott Kriszta remekül kezdte a 2017-es esztendőt, s nagyon bízunk abban, hogy kiváló formája kitart az U23-as Európa-bajnokságra is, amelyet március 28.–április 2. között a magyarországi Szombathelyen tartanak meg.
2017-02-20: Sport - Tibodi Ferenc:

Szatmár–Sepsi-SIC 62–79 /16–19, 15–21, 21–19, 10–20/Női kosárlabda, Nemzeti Liga

Szatmár–Sepsi-SIC 62–79 /16–19, 15–21, 21–19, 10–20/ (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)Szatmárnémeti, Both Katalin Sportterem. Közel 300 néző. Vezette: Alin Dragoş, Cristian Trofim, Vlad Potra. Szatmár: Baltic 4, Batey 15/3, Oláh (Orosz) 6/3, Reed 20, Szmutku 7–Ferenczi 10/3. Edző: Jose Miguel Araujo Peres. Sepsi-SIC: Kilin 13/6, Marshall 18/6, Shegog 14, Stoenescu 8/6, Thompson 22–Harris 2, Huţanu, Kokovay, Lazar (Pop), Pfirman 2. Edző: Zoran Mikes. Mezőnybeli dobószázalék: 25/58 – 33 százalék, illetve 31/60 – 51 százalék. Büntetők dobószázaléka: 9/12 – 75 százalék, illetve 11/16 – 68 százalék. Lepattanók: 29–30. Legtöbb lepattanó: Reed 17, illetve Thompson 13. Legtöbb gólpassz: Reed 9, illetve Kilin 9.
2017-02-20: Sport - Tibodi Ferenc:

Szombaton elődöntőt játszik az ElectricaAsztalitenisz

A sepsiszentgyörgyi Electrica csapat remek eredménnyel zárta az elmúlt hétvégén Buzăuban megrendezett pingpong férfi Szuperliga visszavágó sorozatát. A Kocsis Balázs, Ştefan Moldoveanu, Laurenţiu Bârlan és Simon Teodor (edzőjátékos) alkotta csapat ötödikként zárta a bajnokság második felét, s ezzel az eredménnyel összesítésben negyedikek lettek az úgymond alapszakaszban, és március 25-én hazai környezetben a Mioveni-i SK együttesével küzdenek meg a bajnoki döntőbe jutásért. Szép volt, fiúk!
2017-02-20: Sport - :

Kelemen Attila EmlékversenyAsztalitenisz

Kelemen Attila Emlékverseny (Asztalitenisz)Összesen harminchárom amatőr – huszonhárman a felnőtt és tízen az öreg fiúk korosztályban – pingpongozó állt asztalhoz a szombaton megtartott Kelemen Attila Emlékversenyen. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK által szervezett megmérettetés helyszínéül a Dobolyi Aladár Asztalitenisz-terem szolgált.
2017-02-20: Sport - :

Törekvés KupaAsztalitenisz

A felsőrákosi Törekvés SE őrzi hagyományait, s tovább öregbíti az évek során szerzett hírnevét, és február 25-én (szombaton) 9.30 órától újra megrendezi a szokásos asztalitenisz-viadalát, a Törekvés Kupát. A szervezők szeretettel várják a megye amatőr pingpongozóit. Nevezni a helyszínen lehet, a helyi kultúrotthonban vagy korábban Pethő Mihálynál a 0746 587 380-as telefonszámon. Kedves sportbarátok, ne hagyjátok ki a lehetőséget, hiszen játszani csodálatos! (tibo)
2017-02-20: Sport - Miska Brigitta:

Kuti Nándor kétszeres kupagyőztesKosárlabda, Román Kupa

Fotó: Manases SándorA Kolozsvári U-BT izgalmas mérkőzésen az utolsó másodpercekben hátrányból fordítva 79–78 arányban legyőzte a Maros Kosárlabdaklub csapatát a férfi kosárlabda Román Kupa döntőjében, így megvédte címét. A kolozsvári csapat egyik alapembere a húszéves sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor volt, aki ezzel a sikerrel már kétszeres kupagyőztesnek mondhatja magát.
2017-02-20: Sport - Miska Brigitta:

A piros-fehéreknek csak öt mérkőzésük lesz hazai pályánLabdarúgás

Ionuţ Plămadă (labdával) egyik lövése a második félidőben a kapufát találtaA másodosztályos Sepsi OSK szombat délután Csíkszeredában lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését, amelyen a III. ligás Bákói Aerostar ellen léptek pályára, és 3–0 arányú győzelmet arattak Issa Thiaw duplájának, illetve Daniel Ene góljának köszönhetően.
2017-02-20: Sport - :

Mioveni–Sepsi-SIC 41–24 /20–10/Kézilabda, A-osztály

Fotó: Henning JánosMioveni, Trivale Sportcsarnok. Vezette: G. Doana és A. Gociu (Bukarest). Mioveni: Dimache, Niţu 6 gól, Stancescu 1, Dobre 1, Iordache 1, Ciontoiu 3, Crăită 4, Fierari, Dumitrescu 1, Vacariu 4, Mihart 6, Cîrstea 3, Pîrvulescu 6, Deaconu 5. Edző: Daniel Gheorghe. Sepsi-SIC: Rofel, Saláta, Bratosin, Hageanu 2, Mátis, Györkovács 5, Balogh 3, Tăbăcaru 3, Condurache 2, Bodó 9. Edző: Vida Attila.
2017-02-20: Sport - :

Gyenge szereplés a terembajnokságonAtlétika

Szombaton és vasárnap a bukaresti Lia Manoliu Terem adott otthont a felnőtt és utánpótlás atlétika terembajnokságnak, amelyen Sepsiszentgyörgyöt négy sportoló képviselte. Atlétáink legjobb eredménye Cosmin Trofin nevéhez fűződik, aki a fővárosi Steaua színeiben bajnoki ezüstérmet szerzett 800 méteren.
2017-02-20: Sport - :

Helyezés nélkülCselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub három dzsudókával vett részt a napokban Suceaván megrendezett U18-as országos döntőn. Sajnos, a Kocsis Gergő (81 kg), Lázár Szilamér (55 kg) és Gondos Réka (70 kg) alkotta csapat számára nem termett babér, hiszen sportolóink helyezés nélkül zárták a viadalt. (t)
2017-02-20: Sport - Bokor Gábor:

Világversenyek helyszíne lehet KommandóAutósport

Világversenyek helyszíne lehet Kommandó (Autósport)Újabb sikeres autóversenyt tartottak hétvégén Kommandón és környékén. Ez alkalommal veterán autók szálltak versenybe, nagy részük külföldről érkezett, csupán két csapat nevezett az országból. A Historic Winter Rallyt a megyeszékhelyi Auto­Crono autóklub és a franciaországi Pierre Lacombe szervezte a kovásznai DRRacing, a fürdőváros és a kommandói önkormányzat támogatásával. A versenyen több típusú Porsche, Lancia, Toyota, Ford, Citroen mérkőzött meg tíz próbában, összesen 170 kilométernyi távon. Az 1995 előtt gyártott és forgalomba írt autók vezetői sem voltak fiatalok, a legidősebb 74 évesen ült kormány mögé.
2017-02-20: Sport - :

Ifjúsági eredményekKosárlabda

Fotó: Bokor GáborU14, lányok. A Bordás Noémi Ágota irányította Sepsi ISK két győzelemmel és egy vereséggel zárta a korosztályos bajnokság második elődöntős tornáját. A szentgyörgyi lányok 58–40-re nyertek a Nagyszalontai ISK ellen (csapatunk: Damokos 6, Páncél 2, Meregya 8, Ioachim 10, Bocz 8, Nagy 8, Páll 4, Csiszér 6, Daragics 4, Tarczi 2, Apor, Kovács), majd 62–36-ra győztek a Craiovai ISK csapatával szemben (Damokos 5, Meregya 2, Ioachim 13, Bocz 8, Nagy 6, Páll 5, Csiszér 2, Daragics 16, Tarczi 4, Panczel, Kisgyörgy, Enyedi), és 62–55-re kaptak ki Admar Costineşti együttesétől (Enyedi 2, Damokos 2, Nagy 9, Ioachim 11, Páll 3, Csiszer 8, Daragics 4, Bocz 14, Tarczi 4, Apor, Kovács, Kisgyörgy).
2017-02-20: Sport - :

Hat dobogós helyezés MaroshévízenAlpesi sí

Hat dobogós helyezés Maroshévízen (Alpesi  sí)Az elmúlt hétvégén első alkalommal rendezték meg a Strindberg Kupa alpesisí-versenyt Maroshévízen. A professzionális téli ruházatot gyártó maroshévízi Strindberg cég 25 éves születésnapját ünnepelte, így a kupák, oklevelek mellett az első helyezett 300, a második 200, a harmadik 100 lejes Strindberg ajándékutalványt kapott.
2017-02-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Feloldják a látogatási tilalmat A dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége értesíti a lakosságot, hogy mától feloldják a légúti fertőzések megnövekedett száma miatt korábban elrendelt, az intézmény egészére kiterjedő látogatási tilalmat. Az új rendelkezés nem érinti a dialízis, gyerekgyógyászat, szülészeti, újszülött osztályokat, a látogatási tilalom feloldására ezek esetében leghamarabb március elsejétől lehet számítani. Pácienseik és a hozzátartozók megértését kérik és köszönik.
2017-02-20: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet

Az igazi tiltott gyümölcs. Kónya Albert Attila grafikája
2017-02-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Minden zord tél után jön egy virágzó tavasz, de számunkra 2017. február 19. egy szomorú nap marad. Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a homoródkarácsonyfalvi születésű szentivánlaborfalvi BÉLA DÁNIEL életének 87. évében csendesen megpihent. Temetése 2017. február 21-én 14 órakor lesz a szentivánlaborfalvi ravatalozóháztól. A gyászoló család du.
2017-02-18: Közélet - :

Elúszott a tanúsítványHolzindustrie Schweighofer

Egyre gyűlnek a kifogások a rétyi fűrészüzem működésével kapcsolatosan. Albert Levente felvételeVégérvényesen visszavonta a napokban az osztrák Holzindustrie Schweighofer által birtokolt fenntartható erdőgazdálkodási tanúsítványt a dokumentumot kiállító Felelős Erdőgondnoksági Tanács, angolul Forestry Stewardship Council (FSC). Ez azt is jelenti, az FSC kizárta tagjai közül az óriásvállalatot. A döntésre – melyet egy három hónapos próbaidő előzött meg – annak nyomán került sor, hogy újabb esetleges rendellenességekről értesült a tanács. A vállalat már jelezte: elfogadják a döntést.
2017-02-18: Vélemény - :

Andrei Pleșu: Az ostobaságról. Terepen gyűjtött anyagokGlossza

Az egyik (PSD-s) képviselő fel van háborodva Iohannis elnök parlamenti beszéde után: „Ha eljössz a házamba, akkor nem illik kioktatnod engem!” Vagyis a képviselő úr azt hiszi, hogy Románia parlamentje „az ő háza”. Politikai kultúrájába nem fért bele az az elemi információ, hogy munkahely, ahova a választók küldték, a választóké, és nem az övé, aki egyszerű képviselőként került oda.
2017-02-18: Jegyzetek - Nagy B. Sándor:

Levél idegenben élő barátainknakKármentő

Szervusztok kedves komáink! Leveletekben aggodalmat éreztünk, amire nincsen ok, de hogy jobban megértsétek az itteni helyzetet, felvázoljuk nektek az utóbbi két hónap történéseit.
2017-02-18: Életutak - :

Bucs Anna: Én, SzékelyföldA Székelyföld Különdíja

Magamban őrzök megannyi fáradt arcú katonát. A homlokukon megjelenő barázdákat dércsípte sebek töltötték ki, amelyekből néha kiserken a vér, amint a nagy menetelésben egy-egy zuzmós ág arcuknak csapódik kegyetlenül.
2017-02-18: Életutak - :

Rózsa Rebeka: Mi/?/t nekem ErdélyA Székelyföld Különdíja

Rózsa Rebeka: Mi/?/t nekem Erdély (A Székelyföld Különdíja)Vázlat Édesapám, ha valamit nem találtam, mindig azt mondta, hogy biztosan édesanyám tette el valahová… De szerintem tévedett, mert nem hiszem, hogy a szavaimat csak úgy el tudja tenni. Ugyanis nem találom a helyes kifejezé­seket Erdélyre.
2017-02-18: Életutak - :

Mikszáth Kálmán: Jókai Mór élete és kora – részletek / 2.

Vörösmarty MihályFrankenburg megölelte Jókait a nagy siker után, és a két számra terjedő novelláért harminc forint honoráriumot fizetett, úgyhogy a Pilvaxban mint gazdag embert nagy éljenzéssel fogadták a fiatal írók, akiknek köztársaságában egy karikacsapásra nagyot emelkedett rangban, márpedig a rangkülönbségek sehol se respektáltatnak oly bizonyosan és olyan igazán, mint Bohémiában.
2017-02-18: Kultúra - Váry O. Péter:

A kísérletező emlékkiállítása

Albert Levente felvételeAlbert László (1926–2006) petrillai születésű, Marosvásárhelyen megtelepedett festőművész alkotásaiból nyílott az Erdélyi Művészeti Központban újabb kiállítás, az egyedi „hangú” művészt és művészetét a tegnapi megnyitón Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az EMŰK vezetője, a kiállítás kurátora méltatta.  
2017-02-18: Kultúra - Váry O. Péter:

Kastélyokról szakszerűen

Tóth-Bartos András és Bordás Beáta. Albert Levente felvételeAz utóbbi években-évtizedekben számtalan „kastélyos” könyv jelent meg, ezek többnyire népszerűsítő jellegűek, a bennük található adatok nem mindig pontosak, hiszen általában korábbi – nem feltétlen történelmi igényű – kiadványokra támaszkodva készültek. Bordás Beáta művészettörténész az Erdélyi kastélyépítészet a historizmus korában kötetében azonban nem átveszi az információkat, hanem saját kutatásai összefoglalóját teszi az érdeklődő olvasó asztalára.  
2017-02-18: Kultúra - Iochom István:

Könczey Elemér karikatúrái a Vigadóban

A szerző felvételeA Székelyudvarhelyen született, de torjai gyökerekkel rendelkező, jelenleg Kolozsváron élő és alkotó Könczey Elemér (fotó) grafikus karikatúrakiállítása nyílt meg csütörtök este Deadline/Határidő címmel a kézdivásárhelyi Vigadó Galériában.  
2017-02-18: Magazin - :

Szotyori NagyHáromszéki nemesi címerek, 6.

A szotyori Nagy család címere 1606-ból. Kép: MNL OLA szotyori Nagy család több tagja is nemességet kapott több uralkodótól. Címerük, amelyet az 1606-os nemeslevél alapján közlünk, ott díszeleg a szotyori református templom szószékkoronáján, valamint a szomszédos családi kripta homlokzatán is.  
2017-02-18: Magazin - :

Bemutatták Török Ferenc új filmjétMa véget ér a Berlinale

Török Ferenc filmrendező. Forrás: roboraptor.blog.huNagy sikerrel tartották meg Török Ferenc 1945 című játékfilmjének európai premierjét szerda este a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale).  
2017-02-18: Magazin - :

Költőverseny Balatonfüreden

Május 31-ig két magyar nyelvű, kiadatlan és más pályázaton még nem szerepelt vers beküldésével lehet jelentkezni a 25. alkalommal meghirdetett jubileumi Salvatore Quasimodo Költőversenyre – mondotta Mezey Katalin, a Salvatore Quasimodo Alapítvány kuratóriumi elnöke Budapesten.
2017-02-18: Magazin - :

Hetvenegy Valentin-nap együtt

Immár a 71. Valentin-napot töltötte el együtt az auschwitzi náci haláltábor egyik túlélője és egy skót rohamosztagos katona, aki részt vett megmentésében.  
2017-02-18: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

Asztalitenisz. Csütörtöktől vasárnapig Buzău ad otthont a pingpong férfi Szuperliga visszavágó sorozatának, amelyben a sepsiszentgyörgyi Electrica csapata – Kocsis Balázs, Ştefan Moldoveanu, Laurenţiu Bârlan – is érdekelt. Együttesünk az odavágókat a negyedik helyen zárta, így kedvező pozícióban van a hétvégi teremtornát illetően.
2017-02-18: Sport - :

Döntetlent játszott az AstraLabdarúgás, Európa-liga

Zlatan Ibrahimovic első mesterhármasát szerezte a Manchester UnitedbenAz Astra Giurgiu hazai közönség előtt döntetlent játszott (2–2) a belga Genk ellen a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében. A Marius Șumudică által irányított románok kétszer is hátrányba kerültek, viszont a 43. percben Constantin Budescu, a 90. percben pedig Takayuki Seto egyenlített.
2017-02-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A házasság hete Háromszéken A február 12–19. közötti ökumenikus rendezvénysorozat MAI PROGRAMJA: Sepsiszentgyörgyön 11 órakor indul a Jóllétünkért elnevezésű családi túra, este gyertyafényes vacsora az unitárius egyházközség tanácstermében;
2017-02-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a torjai MIKE MÁTYÁS életének 86. évében elhunyt. Temetése 2017. február 18-án 16 órakor lesz az altorjai ravatalozóházból. A gyászoló család 9885