Sepsiszentgyörgy, 2014. szeptember 2., kedd 21:48
Köszöntjük Rebeka, Dorina nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2014. szeptember 2., kedd:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
hirdetés
Archívum
sze 01
Háromszék Archívum
2014. szeptember 1., hétfő
  • Közélet
  • Szabadidő
  • Sport
  • Elhalálozás
  • Mi, hol, mikor?
  • Összes kategória
Máról holnapra - Farkas Réka:
Elkampányolt gazdaság
Megszokhattuk, amióta Victor Ponta irányítja Románia kormányát, az éppen mindig közelgő választásoknak rendeli alá kabinetje minden lépését. Egyetlen céljuk van: a hatalom megszerzése, megőrzése. Sokszor sunyi, övön aluli ütésszerű gesztusokkal – lásd a helyi választottak pártváltását hitelesítő kormányrendelet –, máskor népszerűséghajhászó intézkedésekkel. Az a tény, hogy az ország gazdasága ismét elindult a re­cesszió lejtőjén, mutatja a jelenlegi vezetők tehetetlenségét, tehetségtelenségét.

Közélet - Hecser László:
Múzeum a Csinód utcában (Nagybacon)
A gyűjtemény minden darabját gondos munkával eredeti állapotába állította vissza a baconi ezermester. A szerző felvételeJúniusban múlt három éve, hogy először számoltunk be a nagybaconi Kusztos Vilmos egyre gazdagabbá váló, falusi környezetben használatos tárgyakból álló gyűjteményéről. Írásunkat azzal zártuk, hogy előbb-utóbb a sok „zakota” kis falusi múzeummá alakul. Jelentjük, az Erdővidék-szerte párját ritkító kezdeményezés elérte célját, s szombat óta Kusztos Vilmos régiséggyűjteménye a Csinód utca 347. szám alatt megtekinthető, látogatható.

Közélet - Hecser László:
Nemet mondtak az Aquacovnak (Barót)
Barót tanácsa nem szavazta meg a határozattervezetet, amellyel felhatalmazták volna Lázár-Kiss Barna András polgármestert, hogy az Aquacov vezetőtanácsi ülésén beleegyezzen a vízármódosításba. Az ellenzéki tanácstagok szerint Barótnak semmi köze ahhoz, hogy máshol ki  mennyiért adja a víz köbméterét.  

Közélet - :
Hirsaláta
HIDEG NYÁR, DRÁGA MÉZ. A boltokban legalább 50 százalékkal emelkedik majd a méz ára, mivel a termelők 30–40 százalékkal drágítják a havasi mézet – derül ki a Mediafax Hargita megyei összeállításából.

Közélet - Bokor Gábor:
Kétnapos dínomdánom Zágonban
A szerző felvételeNyolcadik alkalommal szervezték meg a hét végén a zágoni falunapokat. A kétnapos rendezvényen a község apraja-nagyja részt vett, tiszteletüket tették a falu magyarországi és lengyelországi testvértelepüléseinek küldöttei is. A falunapok jó alkalmat nyújtanak, hogy a település dolgos polgárai kikapcsolódjanak, szórakozzanak, újabb barátságokat kössenek – hangoztatta megnyitóbeszédében Kis József polgármester.

Közélet - Iochom István:
XIX. századi piaci korkép (Őszi Sokadalom)
Felvonul a város XIX. századi „előkelősége”. A szerző felvételeAkárcsak az előző esztendőkben, az idei városnapok egyik leglátványosabb színfoltját a Kézdi­vá­sárhelyi Nők Egyesülete és a Gyön­gyös Város Barátainak Köre Köz­hasznú Egyesület közös rendezvénye, a harmadik alkalommal megszervezett XIX. századi piaci korképre keresztelt időutazás jelentette.

Közélet - Iochom István:
A Cserebereklub kiállítása a Gyűjtemények Házában (Őszi Sokadalom)
Pénteken nyílt meg és szeptember 18-ig látogatható a Gyűjtemények Házában a harmadik országos és nemzetközi papírszalvéta-, kártyanaptár- és telefonkártya-kiállítás a Hobbi Cserebereklub szervezésében. A helybeliek mellett több külföldi gyűjtő is kiállított.

Közélet - Iochom István:
Zsibvásárhely – Székölykök a Gábor Áron téren (Őszi Sokadalom)
Aki lemaradt az idei katrosai Székölykök Gyermekfesztiválról, az ízelítőt kaphatott abból a sokadalom három napján a Gábor Áron téren a Next Egyesület szervezésében a gyermekeknek szánt Zsibvásárhelyen.

Szabadidő - Bokor Gábor:
Vendégcsalogató Alsó-Háromszék (Lazítás, üdülés, túrázás)
Fürdőzők kedvenc helye a Rétyi-tóVégét járja a nyár, a vakáció, a szabadságok ideje is lejárt, de az ősz is szolgálhat vonzó időjárással – ezt jelzik a meteorológusok is. Aki élvezni akarja a vénasszonyok nyarát, annak számtalan lehetőség áll rendelkezésére, hogy a természet ölében, a szabad ég alatt töltsön el órákat, akár napokat. Utánanéztünk, mit kínál Alsó-Háromszék. A levont következtetés: ezen a vidéken is rengeteg esély van a szabadidő zavartalan eltöltésére.  

Sport - :
Lukács Kinga aranyérmes (Cselgáncs)
A szörényvári hagyományos Drobeta Kupa vetélkedőin nagyszerű helytállással szerepeltek a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói:

Sport - :
Sokadalmi torna (Minifoci)
Nyolc csapat nevezett be a Sokadalmi tornára, amelyet a kézdivásárhelyi sportcsarnokban szervezett a helybeli sportiroda.

Sport - :
Rajtra készen a háromszéki csapatok (Teremlabdarúgás, I. liga)
Ma a bajnoki címvédő Dévai Autobergamo és a Román Kupa-győztes Marosvásárhelyi City’US között Szuperkupa-mérkőzéssel kezdődik 2014–2015-ös hazai futsalidény.

Sport - Tibodi Ferenc:
Sport vagy játék? (E-sport)
Sport vagy játék? (E-sport)Az utóbbi években a roppant felgyorsul, túltechnikásodott világunkban egyre nagyobb teret hódít az elektronikus sport, a szimulátorsport, és ez alól sem Sepsiszentgyörgy, sem Háromszék nem tud kibújni.

Sport - :
Megkezdték a felkészülést (Karate)
Megkezdték a felkészülést (Karate)Augusztus 20-ával kezdte el felkészülését a Sport-All Sport Club az előttük álló versenyidényre. – A szabadtéri kondicionáló- és állóképesség-fejlesztő edzéseink – így Vass László Hunor egyesületi vezető és edző – célirányosan a versenyzők és az újonnan létrehozott csapatok felkészülését szolgálják.

Sport - :
Vádaskodás helyett tettek kellenek (Periszkóp)
Két szinten és két korosztályban is megkezdődött megyénkben a labdarúgó-bajnokság, a harmadik szinten pedig három csapat iratkozott be a résztvevők sorába. A csapataink létszáma elmarad a „tegnapitól”. Ennek az elmaradásnak több oka van, többek között az általános gazdasági elszegényedés, mely ránehezedik, erősen kihat életünk minden területére, így sportmozgalmunkra is. Nincsenek már nagy gyáraink, üzemeink, cégeink, nincsenek sportszerető vezetőink sem a politikai, sem a gazdasági és sajnos sem a sportélet területén (az egy-két kivételtől elnézést kérek).

Mi, hol, mikor? - :
Mi, hol, mikor?
Könyvbemutató Baróton Erdővidék Múze­uma Ká­szoni Gáspár Ter­mében szep­tember 4-én, csütörtökön 19 órakor bemutat­ják a Benkő Mihály által szerkesztett, a baróti Tortoma Kiadó gondozásában megjelent Hunok és székelyek című kötetet. A kötet a helyszínen megvásárolható. A szerzők közül jelen lesz dr. Benkő Mihály történész, Kelet-kutató és dr. Darkó Jenő történész. Házigazda: Demeter László.

Közélet - :
Donald Tusk az ET új elnöke
Donald Tusk, Herman Van Rompuy és Federica MogheriniDonald Tusk lengyel kormányfőt választották meg az Európai Unió (EU) tagországainak állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európa Tanács (ET) elnökének, Federica Mogherini olasz külügyminisztert pedig az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az EU-tagállamok vezetői szombaton Brüsszelben tartott rendkívüli tanácskozásukon.  

Közélet - Iochom István:
Megemlékezés Katrosában
Útban a kettős kereszt felé. A szerző felvételeAz utókor nem felejti el azokat a névtelen hősöket, akik a magyar haza védelmében életüket áldozták a katrosai völgyzár­ban, a Nyírponkon. A hetven évvel ezelőtti eseményekre, a kézdivásárhelyi 24-es Székely Határőr Zászlóalj bátor hőseire és a második bécsi döntésre emlékeztek szombaton a katrosai kettős keresztnél a Kézdiszéki Székely Tanács és a Har­gita megyei Kászon község önkormányzata szervezésében.  

Közélet - Iochom István:
Miért van szükség két magyar jelöltre? (Toró T. Tibor Kézdivásárhelyen)
Nem feltétlenül két magyar jelöltre van szükség, hanem egy olyan igazi magyar jelöltre, aki a lényegről beszél – jelentette ki szombaton a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben telt ház előtt megtartott lakossági fórumon Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke.  

Közélet - Kisgyörgy Zoltán:
Új zsengére szóltak a harangok (Rétyi községi napok)
Minden évben valami újat is hoznak a rétyi községi napok rendezvényei. A hét végén kilencedik alkalommal rendeztek népünnepélyt a Feketeügy holtága melletti Sport- és Kulturális Központban.

Közélet - Kisgyörgy Zoltán:
Falunapok Árkoson
Az árkosi fúvósok, vezetőjük Váncsa Mátyás. A szerző felvételeÁrkos két magyarországi testvértelepülése volt jelen a falunapon: Mezőtúr városa, amellyel 22 esztendeje ápolnak testvéri és baráti kapcsolatot és a Veszprém környéki Polány.

Közélet - Iochom István:
Kültéri mozgásparkot adtak át (Őszi Sokadalom)
Máris edzenek a gyerekek A szerző felvételeAz Őszi Sokadalom forgatagában a Háromszéki Közösségi Ala­pítvány és a Zöld Nap Egyesület képviselői, valamint Derzsi Gyula alpolgármester jelenlétében szombat délelőtt ünnepélyesen felavatták a Molnár Józsiás parkban a szabadtéri edzőparkot, amely a Tekerj egy jó célért! akció révén közösségi összefogással valósulhatott meg.

Közélet - Iochom István:
Pityókafesztivál (Őszi Sokadalom)
Készülnek az ízletes ételek. A szerző felvételeSzombaton a Molnár Józsiás parkban ötödik alkalommal tartották meg a pityókafesztivált, a céhes város egyik legrangosabb főzőversenyét, ami évről évre egyre nagyobb sikernek és látogatottságnak örvend.

Közélet - Iochom István:
A nagy lekvárfőzés és óriáskalács (Őszi Sokadalom)
Készül a lekváros kalács. A szerző felvételeTegnap a sokadalom zárónapjára a szervezők különleges programot állítottak össze az érdek­lődőknek: hét kézdivásárhelyi asszony közreműködésével elkészült a rendezvény lekvárja.

Sport - :
Kettős sepsiszentgyörgyi siker (Kerékpározás, triál)
Pásztor Csaba AttilaSzombaton kettős szentgyörgyi sikerrel ért véget a megyeszékhely központjában megtartott országos kerékpár- triál Saint Cup.

Sport - :
Szabó: nem adjuk fel a harcot (Autósport, rali)
A hét végén, azaz szeptember 4–6. között rendezik meg a idei román ralibajnokság utolsó előtti futamát, a Jászvásár Ralit.

Sport - :
Kézdivásárhely labdarúgásáért (Labdarúgás)
A város sportirodája új csoportot indít a labdarúgó-iskolában – tudtuk meg az iroda vezetőjétől, Kocsis Zoltántól. Várják tehát a 2006/2007/2008-ban született gyermekek jelentkezését, beiratkozását a 0754 646 744-es telefonszámon.

Sport - :
Sportvilág szeptemberben
1–9. Öttusa-világbajnokság, Varsó 2–7. Kerékpározás – hegyikerékpáros-vb, Lillehammer

Sport - :
Tartani a szintet (Karate)
Tartani a szintet (Karate)A sepsiszentgyörgyi Shoto Team háza táján, a Nicolae Colan Általános Iskola sporttermében, ahol az edzéseket tartja, csend honolt. Más utat kellett keresnünk, melyen utolérjük a sportklub vezérét, Préda Csabát, hogy elbeszélgessünk a nyári szünidőről, az őszi tervekről. Ez nem okozott különösebb gondot, s rövid időn belül találkoztunk a szerkesztőségben.

Sport - :
Sepsi OSK–Bákói Aerostar 0–1 (0–0) – Labdarúgás, III. liga
Szemerja negyedi stadion, kb. 600–700 néző. Játékvezető: Anton Sergiu (Bukarest). OSK: Nagy–Răduţoiu, Armando, Suciu (Szabó, 89.), Molnár, Stângă, Berde (Jakab, 80.), Scheim, Stăncescu (Negoţei – 60.), Fülöp (Kurtuly, 81.), Mircescu. Aero­star: Darie–Pavel, Patriche, Măgirescu, Dobârceanu, Apostu, Leonte (Sârbu, 68. p), Gheorghe (Ichim, 91.), Arherie (Scânteie, 75.), Negru (Bălan, 86.). Furtună. Szögletarány: 9–5. Kapura lövések: 10–6 (kapu területére: 5–4). Gólszerző: Sârbu (70.).

Elhalálozás - :
Elhalálozás
Megemlékezés „Nem foghatjuk már dolgos két kezed, / Nem simogathatjuk őszülő fejed. / Nem tekint ránk aggódó szemed, / Marad a csend, mindent köszönünk Neked.” Szívünk mély fájdalmával, de Isten akaratával megbékülve emlékezünk a szeretett férjre, apára, nagyapára, rokonra, barátra és kollégára, BABÓS LAJOSRA, aki ma, szeptember 1-jén egy éve távozott el közülünk. Emléke és kedves, barátságos arca szívünkben örökké élni fog. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott. A feltámadás reményé­ben hívő, szerető, bánatos családja du.


Archívum 2007-05-28 és 2003-05-08 között:Archívum
<<2014 szeptember>>
HKSzCsPSzV
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.3594 RON
100 HUF = 1.3983 RON
1 EUR = 4.4054 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2014 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS