Sepsiszentgyörgy, 2014. július 29., kedd 01:29
Köszöntjük Márta, Flóra nevű olvasóinkat!
Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz
felhasználó jelszó
hirdetés
Tartalom
2014. július 29., kedd:
Legolvasottabb 10 írásunk:
Legtöbb hozzászólás:
Archívum
júl 28
Háromszék Archívum
2014. július 28., hétfő
 • Közélet
 • Kitekintő
 • Szabadidő
 • Elhalálozás
 • Mi, hol, mikor?
 • Sport
 • Összes kategória
Máról holnapra - Mózes László:
Ablak a világra
Sokféleképpen értékelhető a szombaton befejeződött 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ám egyértelmű, hogy a maga módján egyedülálló rendezvény ablakot is jelent a világra. Nemcsak azért kitekintési lehetőség, mert számos rangos meghívott fordult meg az immár inkább Tusványos néven ismert, nemzetpolitikai szempontból is jelentős helyszínen, hanem azért is, mert koncertek, szokványos nyári mulatságok és sörsátrak mellett főként az előadók által megfogalmazott gondolatok jelentik e tábor sajátosságát.

Közélet - :
Lejárt a jóléti államok ideje (Orbán Viktor Tusványoson)
Németh Zsolt, Orbán Viktor és Tőkés László. Albert Levente felvételeiAz új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén tartott előadásában. A kormányfő egyúttal bírálta azokat „a fizetett politikai aktivistákat”, akik civileknek tüntetve fel magukat külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon.  

Közélet - :
Elhunyt Simó Erzsébet
Hétvégén érkezett a megrázó hír: elhunyt Simó Erzsébet, lapunk meghatározó munkatársa, az erdélyi magyarság gondjait szíven és mérlegen tartó publicistája. Pályáját tanárként kezdte, majd élete végéig újságíróként, szerkesztőként dolgozott, lapunk egyik alapítója. A Háromszék szerkesztősége saját halottjának tekinti.

Közélet - Iochom István:
A kézdioroszfalvi vasúti átkelőt is kijavítják
Augusztus 23-án, szombatról vasárnapra virradó éjszaka 1 órakor látnak hozzá a kézdioroszfalvi vasúti átkelő javításához – tudtuk meg István Zoltántól, a szállításügyi minisztérium államtitkárától, akinek meghívására másodszor tartottak a kézdivásárhelyi városházán megbeszélést Ioan Nodeával, a brassói Regio Trans vasúti szolgáltató infrastruktúráért felelős igazgatójával és munkatársaival, akik a javítási munkálat tervét mutatták be.

Közélet - :
Lovakat mentettek
Állatokat mentett a megyei készenléti felügyelőség egy sepsiszentgyörgyi csapata, miután péntek hajnalban a Dózsa György utcából kérték segítségüket a 112-es hívószámon.

Kitekintő - :
Ferenc pápa a maffia ellen
A bűnözés elutasítását szorgalmazta Ferenc pápa szombaton a campaniai Casertá­ban tett látogatása során. A délolasz város a camorra földjének számít, ahol a bűnszervezet tartja kézben az illegális bevándorlást és az illegális hulladékkereskedelmet is.  

Kitekintő - :
Az ellenzék bírálja Orbán tusványosi beszédét
Tusványos záró előadása. Albert Levente felvételeA magyarországi ellenzéki pártok vezetői kifogásolják Orbán Viktor szombati tusványosi beszédét. Az LMP szerint tévesek a kormányfő következtetései, az MSZP úgy látja, szélesebb, erősebb demokráciára van szükség, míg a Jobbik meglátásában a kormányfőnek a magyarság ügyéről kellett volna beszélnie.  

Szabadidő - :
Háromszéki kalauz (A Nemere alatt 11.)
Háromszéki kalauz (A Nemere alatt 11.)Ez a kis tájegység természetjárás szempontjából megyénk legismeretlenebb vidéke. Távol a közlekedési utaktól, erdővel fedett ősrengeteg, amely a Sándor-havas oldalából eredő Jávoros- (alább Nagy) patak és a megyénk északi határcsücskét képező Feketepatak vízgyűjtő területével esik egybe. A zöld lombsátor uralkodó eleme természetesen a fenyő.

Mi, hol, mikor? - :
Mi, hol, mikor?
 Szerintem ebbe egy kis sör is kellene...                 Albert Levente felvételeKiállítás HOT Pixels címmel videoművészeti kiállítás nyílik kedden 19 órakor a sepsiszentgyörgyi Magma Kor­társ Művészeti Kiállítótérben. Kiállító művészek: Bartha József, Bukta Imre, Csiki Csaba, Csontó Lajos, Izsák Előd, Kispál Attila, Kisspál Szabolcs, Kozma Éva, Martini Yvette, Simona Homorodean, Szabó Péter, Váncsa Domokos. A kiállítás augusztus 15-ig látogatható hétfő kivételével naponta 11–19 óráig.

Sport - :
Imola érem- és pontszerzése elmaradt (Atlétika)
Az ifjúsági atlétáknak az amerikai Eugene-ben zajló világbajnokságán szerepelt az országos és Balkán-bajnok sepsiszentgyörgyi Blázer Imola is, aki a 400 méteres gátfutásban képviselte hazánk színeit. Kíváncsiak voltunk, hogyan birkózik meg élete eddigi legrangosabb versenyének kihívásával.

Sport - :
Remekeltek a háromszéki pilóták (Autósport, rali)
Remekeltek a háromszéki pilóták (Autósport, rali)A Szabó Csongor–Marcus Andreoiu páros összetettben a kilencedik, míg saját géposztályában a harmadik helyen zárta a hét végén Bákóban és környékén megtartott Moldva Pambac Ralit, amely az országos ralibajnokság ötödik futama volt.

Sport - Szekeres Attila:
Az aranyember – Buzánszky Jenő
Buzánszky Jenő címeres mezben. A szerző felvételeiA legendás Aranycsapat egyetlen élő tagjával, Buzánszky Jenővel folytatott portré­beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők a tusványsoi Közmédia sátorban péntek délután. Az aranyember című rendezvényen Pásztor Zoltán, a Magyar Rádió intendánsa kérdezte az amúgy sok faggatózást nem igénylő, kilencvenedik évében járó volt futballistát. A közönség nagy részét fiatalok tették ki.  

Sport - :
A spanyol nőké az arany (Vízilabda)
A címvédő spanyol csapat igazolta hír­nevét. A holland leányok csak két negyedben tudtak egyenlő ellenfelek lenni, az elsőben és a harmadikban, a másodikban és a negyedikben csak a spanyolok zörgettek hálót, így aztán nem véletlen az ötgólos győzelmük. Nekünk, magyaroknak most a bronzérem csillogása is aranyosnak kell hogy tűnjön.

Sport - :
A 97. bajnokság elé (Labdarúgás)
 Harmadik a Sepsi OSKA hét végén megkezdődött a román labdarúgás 97. bajnoksága. Nagy utat tett meg, tele göröngyökkel, de volt benne olimpiai és világbajnoki szereplés is.

Közélet - Iochom István:
Semjén autonómiakoncepció kidolgozására szólított fel (Székely zászlók Kézdivásárhelyen)
Semjén autonómiakoncepció kidolgozására szólított fel (Székely zászlók Kézdivásárhelyen)Székely zászlók lobogtak szombat este Kézdivásárhelyen az egykori Székely Katonanevelde előtt, a világháborús hősök emlékművénél, annak ellenére, hogy Marius Popica, Kovászna megye prefektusa pénteken megtiltotta a korábban meghirdetett székelyzászló-felvonást. Este nyolc órakor mintegy ezer kézdivásárhelyi és felső-háromszéki várakozott az emlékműnél, a rendezvényt Semjén Zsolt magyar miniszeterelnök-helyettes jelenlétében tartották meg. Minden a legnagyobb rendben, az előre meghirdetett program szerint zajlott, az ünnepség előtt a szervezők több száz kicsi székely zászlót osztottak ki a résztvevőknek.  

Közélet - :
Tőkés László: Lészen autonómia
Tőkés László európai parlamenti képviselő a Lészen autonómia kijelentéssel parafrazálta a bibliai Legyen világosság gondolatot, illetve Gábor Áron 1848-as Lészen ágyú kijelentését szombaton Tusnád­fürdőn a 25. Bálványosi Nyári Szabad­egyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

Közélet - Demeter Virág Katalin:
Kultúrával fűszerezett faluünnep (Illés Napok)
Kis színjátszók Illyefalván. Nagy D. István felvételeJó érzékkel választottak kulturális programokat nyitányként a tizenhetedik Illés Napok szervezői, a szombat délutántól estébe nyúló, hangulatos előadásokat telt ház előtt mutatták be az illyefalvi kultúrházban. A kétnapos faluünnep ezúttal is az értékőrzés jegyében telt.  

Közélet - :
Civil szervezetek ellen a prefektúra
Civil szervezetek ellen a prefektúraA Vöröskereszt kivételével a többi civil szervezetnek házbért kell(ene) fizetnie az eddig ingyen használt székházért – közölte Kézdivásárhely önkormányzatával a prefektúra, az intézmény a közigazgatási bíróságon be is perelte a négy civil szervezetet.

Közélet - :
Leégett egy takarmánytároló
Lángok csaptak fel szombaton egy felső-háromszéki gazdasági épületben, Bereckből este tíz óra után riasztották a megyei sürgősségi felügyelőséget.

Kitekintő - :
Putyin, a cár
A lovas PutyinFürjtojást reggelizik, sokáig alszik, és a stábja csak cárnak nevezi – Vlagyimir Putyin orosz elnök mindennap­jairól állított össze cikket a Newsweek újságírója.  

Szabadidő - Hecser László:
Szép tájban gazdag Erdővidék (Lazítás, üdülés, túrázás Háromszéken)
A felújított bodvaji vashámor a Fenyős-patak völgyébenErdővidék szabadidő eltöltésére alkalmas helyeinek állapota nem olyan, hogy jó szívvel ajánlhatnánk turisták számára.

Elhalálozás - :
Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt SIMÓ ERZSÉBET újságíró. Temetése 2014. július 29-én, kedden 14 órakor lesz a szemerjai új temető ravatalozóházától. Részvétfogadás a temetés előtt egy órával. Gyászoló családja H

Sport - :
Tornagyőztes a Székely Válogatott (Kosárlabda, utánpótlás)
Tornagyőztes a Székely Válogatott (Kosárlabda, utánpótlás)Hét háromszéki kosaras lánnyal a keretben az U16-as lány Székely Válogatott végső sikerével ért véget a magyarországi Youth Intersport Nem­zetközi Fesztivál kosárlabdatornája, amelyet július 20–26. között Kapos­váron rendeztek 18 év alatti sportolóknak.

Sport - :
Mario és Grigoraş hosszabbított a Sepsi FC-vel (Teremlabdarúgás, I. liga)
Az élvonalbeli futsalbajnokságban érdekelt Sepsi FC az elmúlt hét folyamán szerződést hosszabbított a spanyol Mario Duque Velasco mezőnyjátékossal és első számú kapusával, a brassói Andrei Grigoraşsal.

Sport - :
Sportvilág augusztusban
1–14. Sakk, olimpia – Tromsö (Norvégia) 4–8. Íjászat, terepíjász-világbajnokság – Yankton (EÁ) 5–6. Labdarúgás, Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör

Sport - :
Ricciardo győzött a Hungaroringen (Forma–1, Magyar Nagydíj)
Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a vasárnap rendezett 29. Forma–1-es Magyar Nagydíjat a mogyoródi Hunga­ro­ringen.

Sport - Tibodi Ferenc:
Új játékosok a Sepsi-SIC-nél (Kosárlabda, női nemzeti liga)
Kilin Tünde. Fotó: Gyurkó-Henning BalázsMég messze a 2014–2015-ös bajnoki idény rajtja, de a Sepsi-SIC is bekapcsolódott a nyári átigazolási versenybe, és Annemarie Părău leszerződtetése után csapatunk pénteken két fiatal, illetve egy tapasztaltabb hazai kosaras lány leigazolását jelentette be.

Sport - Áros Károly:
Körséta a IV. ligában (Labdarúgás)
Fotó: Henning JánosMég egy hét, kettő, aztán egyenesvonalba ér a ráhangolódás a 2014–2015-ös bajnokságra, mely sorrendben Kovászna megye 47. labdarúgó-bajnoksága, s mely nyílt küzdelmet ígér, hiszen egyforma eséllyel rajtolnak a még IV. ligában tartózkodó csapatok.


Archívum 2007-05-28 és 2003-05-08 között:hirdetés
Archívum
<<2014 július>>
HKSzCsPSzV
6
13
20
27
29
30
31
Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al
Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:
Legújabb galéria
Szavazás
Online látogatók
Legújabb hozzászólások
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.2638 RON
100 HUF = 1.4221 RON
1 EUR = 4.3873 RON
Most megy a TV-ben:
© 2003-2014 H-PRESS - Minden jog fenntartva - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy | programozás: laca.ro | RSS