Biztos a béremelés

2017. február 24., péntek, Belföld

Elfogadta tegnap a kormány a tanügyben dolgozó kisegítő személyzet bérének emeléséről szóló sürgősségi rendeletet. Az intézkedés 53 ezer alkalmazottat érint. Az új bértábla szerint a tanügyben dolgozó kisegítő személyzet bére 1450 és 1947 lej között változik, a szolgálati időtől függően – áll a kabinet közleményében. Az intézkedés februártól lép érvénybe, és hozzávetőlegesen 90 millió lejes többletköltséget feltételez, az összeget az oktatási minisztérium költségvetéséből biztosítják. A közlemény értelmében a kormány azt követően hozott rendeletet a béremelésről, hogy Sorin Grindeanu miniszterelnök és Pavel Năstase tanügyminiszter konzultált az oktatási szakszervezetek képviselőivel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 751
szavazógép
2017-02-24: Belföld - :

Félmilliárd euró úszott el? (Bechtel-szerződés)

A pénzügyminisztérium által készített jelentés szerint a román állam több mint félmilliárd eurót veszített azon a szerződésen, amelyet az amerikai Bechtel útépítő társasággal kötött az észak-erdélyi autópálya megépítésére. A dokumentum, melyet még az előző kormány állított össze, több indokolatlan kifizetésre is fényt derített.
2017-02-24: Belföld - :

Könnyítések a pályázó gazdáknak

Tegnapi ülésén sürgősségi rendelettel módosított két jogszabályt a kormány annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a mezőgazdasági termelők számára, hogy európai uniós alapokból közvetlen kifizetésekhez jussanak. A döntésről kibocsátott közlemény szerint a könnyítéseket az is indokolja, hogy közeledik a pályázatok leadási időszaka (március 1. és május 15. között). A jogszabály a könnyítéseken túl tisztáz bizonyos előírásokat a pályázási feltételeket illetően. Változást jelent az is, hogy azon társulások számára is lehetővé válik a pályázás, amelyek nem rendelkeznek birtoklevéllel, viszont van ezzel egyenértékű dokumentumuk a terület tulajdonjogát illetően.