KolozsvárMagyar fiatalokra támadtak

2017. február 27., hétfő, Belföld

Bántalmaztak három fiatalt szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában, az utcán. A Stiridecluj.ro hírportál arról számolt be, hogy a fiatalokra azért támadtak rá, mert magyarul beszéltek. Az összetűzés tényét a rendőrség megerősítette, de az okokat még vizsgálják.
 

 

A hírportál egy szemtanúra hivatkozva közölte, hogy egy belvárosi utcán a három fiatal amiatt került összetűzésbe egy másik csoport tagjaival, mert magyarul beszéltek. A szóváltás dulakodásba torkollott, amire az egyik támadó gázpisztolyt vett elő, és előbb a levegőbe, majd az egyik magyar fiatal felé lőtt, és fejbe vágta a fegyverrel. A fiatal megsérült. A tanú arról számolt be a portálnak, hogy az összetűzés helyszínén a rendőrség is vizsgálódott.
Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője  elmondta, a rendőrséget hajnali négy óra körül riasztották a Central Áruház melletti utcába. A rendőrök három 26 és 31 év közötti magyar nemzetiségű fiatalt találtak a helyszínen, akik azt mondták, hogy két férfi támadt rájuk. A három fiatalt kórházba szállították, ezért nem lehetett tőlük vallomást kérni. A szóvivő hozzátette, a bántalmazottak várhatóan a nap folyamán tesznek panaszt bántalmazás és minden bizonnyal fenyegetés miatt is a rendőrségen.
 „Egyelőre nem tudom megerősíteni, hogy a konfliktus hátterében a bántalmazottak magyar beszéde állt volna. A fegyverhasználatot sem tudom megerősíteni, de az egyik sérült azt mondta a helyszínelő rendőrnek, hogy pisztoly nyelével verték fejbe. Folyamatban van a tanúk kihallgatása  és a környék térfigyelő kameráinak ellenőrzése is” – mondta az MTI-nek Carmen Jucan.
Hozzátette: az ügynek már vannak gyanúsítottjai, és a rendőrség most ellenőrzi, hogy valóban részesei voltak-e a szombat hajnalban történt incidensnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1492
szavazógép
2017-02-27: Sport - :

Német és belga párharc a nyolcaddöntőben (Labdarúgás, Európa-liga)

A Manchester United az orosz FK Rosztov csapatával került össze az Európa-liga nyolcaddöntőjének pénteki sorsolásán. A legjobb tizenhat között rendeznek német és belga párharcot is, míg a Roma a Lyonnal találkozik.
2017-02-27: Világfigyelő - :

Orbán Viktor: A kommunista diktatúra bűnei nem évülhetnek el

A kommunizmus velünk élő múlt, úgy tartozik hozzánk, mint egy régi heg, amely a gyógyulás után is sajogni kezd. Nem az időjárás-változás hívja elő, hanem képek, helyek, emlékek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésén a Rákoskeresztúri új köztemetőben.