Falánkcsütörtök SepsiszentgyörgyönKülönlegességekkel is készülnek

2017. február 28., kedd, Közélet

Tucatnyi sepsiszentgyörgyi és környéki vendéglátóegység csatlakozott a falánkcsütörtök-akcióhoz. A klasszikus értelemben vett vendéglőkön kívül idén amerikai ihletettségű kézműves hamburgerbár féláras kínálatából is lehet válogatni március 2-án, de szezonális menüre, illetve különlegességekre is készülhetnek az érdekeltek. Az árengedményes kínálat mellett az egységek egy része délután élő zenével is kedveskedik a betérőknek.

 

A várható kínálatról a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetsége (SVESZ) tagjainak képviselői számoltak be tegnap. Kovács István, a szövetség vezetője felvezetésként elmondta: az akció célját illetően nem tudnak újdonsággal szolgálni, a fő irányvonal továbbra is a néphagyomány felelevenítése mellett az éttermi kultúra terjesztése, a gasztronómia népszerűsítése. A Székelyföldön néhány éve felelevenített hagyománynak eddig minden alkalommal jó volt a fogadtatása, általában vendégforgalom-növekedéssel zárták a napot (egyértelműen nehéz meghatározni a mértékét, de elérheti akár a négyszeresét is egy átlagos napnak).
A jelenlévők egyetértettek abban: az akció egyik hozadéka, hogy az ötvenszázalékos árcsökkentés sokakat arra sarkall, hogy olyan étkeket is kipróbáljanak, amelyeket egyébként nem választanának. A vendéglátók számára pedig lehetőség, hogy mást is kínálhassanak, mint a hétköznapokon. A vendégsereg általában vegyesnek mondható: családok, baráti társaságok, munkatársi csoportok egyaránt élnek a lehetőséggel – magyarázta Kovács István.
Az SVESZ-tagok közül végül tizenegyen döntöttek a csatlakozás mellett. A Bertis csoport a Centrál vendéglőben várja az érdeklődőket, büfészolgáltatásuk zárását követően, este hattól lehet az à la carte menüből válogatni. A Ganesa és a Korzó Irish Pub jellegéhez illő különlegességeket kínál – indiai, illetve ír –, a két helyen 12 és 21 óra között lehet kedvezményesen fogyasztani. Az Oltmező úti Kastély vendéglő szezonhoz igazított menüvel várja a vendégeket csütörtökön 12 és 22 óra között. A Best Western Hotel Park étterme nem készült különleges étlappal, ugyanabból lehet válogatni fél áron 10 órától egészen 22 óráig. Ugyanitt négy órától élő zenével is kedveskednek. A Sugás vendéglő svédasztalt kínál 12 órától 20 óráig személyenkénti 29 lejes áron, illetve 16 órától itt is élő zene várja a betérőket. A hangulatot a Centrál vendéglőben is élő zenével fokozzák.
Az említettek mellett a kökösi Gulyás csárda, a Kolcza, az Old Man’s Pub, a Sepsi Kebab és a Tribel FF csatlakozott az akcióhoz. Az SVESZ-tagokon kívül a Csíki utcában az Eleven Street Food várja még a „falánk vendégeket”. Fontos tudnivaló, hogy az árkedvezmény csak az ételre vonatkozik, az italokra nem.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2017-02-28: Közélet - Nagy D. István:

Indul az internetes előjegyzés (Gépjárművek forgalomba íratása)

Holnaptól a háromszékiek is használhatják azt az elektronikus előjegyzési rendszert, amelyet a gépkocsivezetői jogosítványok kiállításával, valamint a járművek forgalomba való bejegyzésével foglalkozó iroda indít, hogy megkönnyítsék a szolgáltatáshoz való hozzáférést, és egyben csökkentsék az e hónap eleje óta jellemző zsúfoltságot.
 
2017-02-28: Máról holnapra - Mózes László:

Akik jobbá tehetik a világot

Ajánlom ezt a díjat mindazoknak, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyermekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk – mondta az Oscar-gálán Deák Kristóf. A fiatal filmrendező Mindenki című rövid­filmjéért kapott Oscar-díjat, első magyarként, aki ebben a kategóriában legelső rövidfilmjével dobogóra állhat. Öröm és mámor napja a tegnapi, s nem csupán a filmszakma képviselői ünnepelhetik, hogy újra a magyarokon a világ szeme.