Elhalálozás

2017. március 14., kedd, Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a drága jó férj, szerető édesapa, nagytata, testvér, após, keresztapa, rokon, jó barát és szomszéd,
SZABÓ ISTVÁN
életének 67., házasságának 43. évében 2017. március 12-én hirtelen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2017. március 15-én, szerdán 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a bodoki ravatalozóháztól.
Emléke szívünkben örökké élni fog.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Gyászoló szerettei
4297917

Köszönetnyilvánítás
Köszönetet mondok mindazoknak, akik férjem, FAZAKAS LEVENTE JÓZSEF temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek és fájdalmamban osztoztak. Külön köszönet a Plugor Sándor Művészeti Líceum munkaközösségének, a III. B és XI. A osztálynak, a kollégáknak és mindazoknak, akik anyagilag támogattak.
Özvegye és gyerekei
4297892
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik drága halottunk, FAZAKAS LEVENTE JÓZSEF temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek, fájdalmas perceinkben mellettünk álltak.
Szülei, testvére, Attila és felesége
4297893
Megemlékezés
„Volt emberek. Ha nincsenek is, vannak még. Csodák. Nem téve semmit, nem akarva semmit, hatnak tovább.” Tizenegy éve hunyt el dr. SZÉKELY BALÁZS.
Szerettei
4297912
Fájó szívvel emlékezünk azokra a szomorú napokra – drága szüleink, MAJOS GYULA 16 éve és MAJOS IRMA (szül. BEDŐ) 10 éve távozott szerettei köréből. „A virágot sírjukról elfújja a szél, de emlékük szívünkben örökké él.” Nyugalmuk legyen csendes. Mély kegyelettel:
leányaik Nagybányáról: Katica és családja, Klárika és családja, valamint Rétyről fiuk, Árpád és családja
214375
„Kimegyek a temetőbe, / Könnyem pereg le egy kőre. / Ez a kő nem fed mást, / Mint egy drága Édesapát! / Nehéz itt e helyen megállni / Jobb volna ilyenkor meghalni, / Hisz nem szól már az Édesapánk / Kinek kincs volt minden szava…/ Óvott minden bajtól, / De leginkább a hazug szótól! / Ám egy tavaszi estén / Elment tőlünk hirtelen… / Elment oda, hol angyalok vezetik, / Hol az Úr Jézus karjai őrizik! / Ha még egyszer láthatnám, / Átölelném és elmondanám: / Tiszta szívből, örökké szeretlek, drága Édesapám!”
Soha el nem múló szeretettel emlékezünk a drága jó férjre, édesapára, nagytatára, SZIMA ISTVÁNRA ­halálának hatodik ­évfordulóján.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A család
9930
Lelked békére talált, s te már a mennyből ­vigyázol ránk. Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk, rád örökkön örökké ­emlékezünk. Fájó ­szívvel emlékezünk
id. ILYÉS ÁRONRA halálának első évfordulóján. Pihenése legyen csendes.
Özvegye, öt gyermeke és azok családja
4297884
„Hogy egy édesanya milyen drága kincs, azt csak az tudja, akinek már nincs. Mindent adhat az ég kétszer, márványt, kincset, palotát, csak egyet nem adhat kétszer: Szerető Édesanyát!” Szemünkben könnyekkel, szívünkben soha el nem múló fájdalommal emlékezünk drága szerettünkre, VERES ERZSÉBETRE halálának első évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4297888
„Búcsú nélkül mentem én el tőletek, a kegyetlen halál 43 évesen elvett tőletek. Lelkem, mint fehér galamb, csendesen messzire szállt, és ez nektek, tudom, hogy nagyon fáj.” Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit tőlünk soha senki el nem vehet. Téged elfelejteni nem lehet, csak próbáljuk az életet nehezen élni nélküled. Nem halljuk a hangod, nem látjuk az arcod, hiába szólítunk, te már azt nem hallod. Virágot viszünk egy néma sírra, de ezzel téged nem hozhatunk vissza. Fájó szívvel emlékezünk a drága jó gyermekre, testvérre, a maksai BÉNI ATTILÁRA halálának negyedik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Bánatos szívű szülei, testvérei
és hozzá­tartozói
4297894
„Örök az arcod, nem száll el szavad, minden mosolyod a szívünkben marad.” Soha el nem múló szeretettel emlékezünk az egy éve elhunyt ROMÁN ­RUDOLF ügyvédre.
Szerettei
4297885
Múlnak a hónapok, telnek az évek, de mi soha nem feledünk téged. Fájó szívvel emlékezünk a sepsiszentgyörgyi id. VÁRADI FERENCRE halálának harmadik évfordulóján. Nyugodjék békében.
Özvegye és három gyermeke
4297899

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2017-03-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Március 15-ei ünnepségek Sepsiszentgyörgyön
MA: 12–16 óráig a honvéd sírok koszorúzása a temetőkertekben a város iskoláinak közreműködésével, 17 órától a Hátrahagyottak emlékezete című rendkívüli kültéri tárlat megnyitója a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája és a Carola Egyesület szervezésében a Szabadság téren; 18 órától Szász Endre művészete Erdélyben című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban; 19 órától ünnepség a Nyugdíjasok Sugás Érdekvédelmi Szövet­sége szervezésében a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében; 19 órától a Georgius és a Csíki kamarazenekar közös ünnepi hangversenye a Tamási Áron Színház nagytermében (a szimfonikus koncertre érvényesek a hangversenybérletek, szabad árusításban jegyek a városi kulturális szervezőirodában kaphatók).
SZERDÁN KOSZORÚZÁSOK A SEPSISZENTGYÖRGYI EMLÉKMŰVEKNÉL: 10 órától Kiss János ágyúöntő emléktáblája (Olt utca 16. szám); 10 órától a Váradi–Bartalis vesztőhelyen (Őrkő), közreműködnek a Váradi József Általános Iskola gimnazistái, illetve a Néri Szent Fülöp Általános Iskola tanulói, 11 órától a Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-szobornál (Csíki negyed), közreműködnek a Gödri Ferenc Általános Iskola tanulói; 11 órától a Váradi–Bartalis siralomház emléktáblájánál a Lábas Háznál, közreműködnek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjai; 11.30-tól gróf Mikó Imre szobránál az Erzsébet parkban, közreműködnek a Székely Mikó Kollégium és a Református Teológiai Líceum diákjai; 12 órától a Gábor Áron-emléktáblánál a Bod Péter Megyei Könyvtár épületénél, közreműködnek a a Kós Károly Szakképző Líceum tanulói és a sepsiszentgyörgyi cserkészek; 12.30-tól az Incze Dániel kopjafás sírhelyénél a Malomgát utcában, közreműködnek a sepsiszentgyörgyi cserkészek és a Székely Mikó Kollégium diákjai; 13 órától a Kossuth Lajos-szobornál a Kónya Ádám Művelődési Háznál, közreműködik a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda; 13.30-tól a szemerjai csata emlékművénél, közreműködnek a Gulliver-óvodások és a sepsiszentgyörgyi cserkészek; 13.30-tól a Váradi–Bartalis kőtömbös kopjafánál a Váradi József Általános Iskola udvarán, közreműködnek a Váradi József Általános Iskola I–IV. osztályos tanulói, 13.30-tól az eprestetői csata emlékművénél az Állomás negyedben, közreműködnek az Ady Endre Általános Iskola diákjai, 15.15-től a Berde Mózsa-szobor leleplezése az Erzsébet parkban – ünnepi műsor a szentivánlaborfalvi Berde Mózsa Általános Iskola diákjainak előadásában, áldást mond Kovács István unitárius lelkész, beszédet mond Egyed Ákos történész, 15.30-tól koszorúzás az 1848–49-es honvédemlékműnél az Erzsébet parkban.
SZOTYOR. 12 órától koszorúzás a kőtömbös kopjafánál a szotyori református temetőkertben.
KILYÉN. 11 órától koszorúzás a ’48-as kopjafás emlékműnél a kilyéni református templomnál.
SEPSISZENTGYÖRGYÖN 14.30-KOR ÜNNEPI FELVONULÁS A SZABADSÁG TÉRRE
A nyugati városrészből indulás a Váradi–Bartalis kőtömbös kopjafától a Váradi-iskolától a Szilaj Hagyományőrző Egyesület, a Shagya Lovasklub, a Vadon Egyesület lovasai, az étfalvi Szász Band ‘93 Fúvószenekar és Sepsiszentgyörgy cserkészcsapatai részvételével.
A keleti városrészből indulás az eprestetői csata emlékművétől az Állomás negyedből a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület és Sepsiszentgyörgy cserkészcsapatai részvételével (vonulás sorrendje: cserkészek, fúvósok, lovasok, zászló, elöljárók, felvonulók).
ÜNNEPI MŰSOR a Szabadság téren – műsorvezető: Nagy-Kopeczky Kristóf. 16 órától a Szózat eléneklése után ünnepi beszédet mond Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Jól van dolga a mostani huszárnak, Kecskemét is kiállítja, Kiskunságban verbuválnak – a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar és a városi egyesített kórusok műsora után ünnepi beszédet mond Bálint Benczédi Ferenc, Erdély unitárius püspöke. A Háromszék Táncegyüttes vajdaszentiványi táncrendjének bemutatása után ünnepi beszédet tart Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete. Koltai Gergely/Role: A költő visszatér – előadják a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai: Hajdú Csenge (ének), Kerezsi Csanád (ének), Filip Zsombor (gitár). Az ifjúsági szónok beszéde – az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által szervezett szónokverseny nyertese után lelkészi áldást mond Szabó Lajos kanonok-plébános. Eléneklik a magyar és a székely himnuszt.
CSÜTÖRTÖKÖN 17 órától dr. Szekeres Attila István heraldikus, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnökének előadása Magyarország címere és zászlaja címmel, a magyar zászló és címer napján a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében; 19 órától dr. Süli Attila: Ormai Norbert, az első aradi vértanú című  könyvének bemutatója a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája szervezésében a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.
2017-03-14: Sport - :

Resicabánya–Sepsi FC 5–3 /3–1/ (Teremlabdarúgás, I. liga)

A megyeszékhelyi Sepsi FC kétgólos vereséggel zárta az élvonalbeli futsalbajnokság 21. fordulóját, s bár a zöld-fehérek kikaptak Resicabánya vendégeként, az alapszakasz utolsó körének eredményétől függetlenül biztosan ott lesznek a rájátszásban.