Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. április 26., szerda 22:31
Köszöntjük Ervin nevű olvasóinkat!

Az ukrán lelkiség újjáéledéséről beszélnek (Nacionalisták vonultak Ungváron)

2017. március 20., hétfő, Világfigyelő
Ukrán nacionalisták „nemzetek Európáját” éltető, fekete ruhás felvonulást tartottak Ungváron. MTI-fotó: Nemes János
Ukrán nacionalisták „nemzetek Európáját” éltető, fekete ruhás felvonulást tartottak Ungváron. MTI-fotó: Nemes János
A „nemzetek Európája” mellett és a liberalizmus ellen tartottak fekete ruhás felvonulást Kárpát-Ukrajna kikiáltásának 78. évfordulója alkalmából kárpátaljai ukrán nacionalisták a Karpatszka Szics szélsőjobboldali alakulat szervezésében szombaton Ungváron.
 
 
A fekete ruhát és az arcot takaró fekete álarcot viselő, ukrán nacionalista zászlókat lobogtató 150 fős „fekete menet”, amelynek résztvevői felerészben iskoláskorú fiatalok voltak, nacionalista jelszavakat harsogva vonult át – sötétedés után fáklyákat gyújtva – a városon. A Petőfi téren, a költő szobra mellett elhaladva, ahol egy évvel ezelőtt a Késhegyre a magyarokkal! mondatot kiáltozták, ezúttal – szabatos fordításban – az Idegen, vésd az agyadba, itt ukrán a gazda! jelszót skandálták, ami többször elhangzott a menet haladása során. A felvonulás fő jelszava a Nemzetek Európáját, nemet az Európai Unióra! volt.
A menet indulása előtt Tarasz Deak, a Karpatszka Szics vezetője elmondta, a nacionalisták 2011 óta emlékeznek meg fáklyás felvonulással Kárpát-Ukrajna 1939. március 14-i kikiáltásáról és elsősorban „azokról az ukrán hősökről, akik fegyverrel a kezükben estek el a Horthy admirális több ezer fős csapataival vívott harcban”. Szerinte ez a küzdelem élesztette újjá az ukrán lelkiséget a kárpátaljai emberekben. Mint kifejtette, jelenleg hasonló időket élünk, mint 78 évvel ezelőtt, de most a nemzetek Európájáért és a liberális dekadencia ellen kell küzdeni, és „fel kell készülni a kontinensen várható vallásháborúra, amely az Európát elárasztó muzulmán menekültek miatt fog kitörni”.
A kárpátaljai ukrán nacionalista politikus kijelentette: az egyik fő feladatnak Kárpátalja „sima” ukránosítását tekinti, mert szerinte komoly gondot jelent, hogy a határ menti magyar falvak lakossága nem beszél ukránul, és nem is akar megtanulni, ezért „nem érzékeli, hogy Ukrajnában él”. Úgy vélte, növelni kell a magyar településeken a tanárok fizetését, hogy hatékonyabb legyen a magyarok tanítása ukrán nyelvre, amelynek az elsajátításával majd tudatosul bennük, hogy Ukrajnában élnek.
2017. március 20.
hétfő 08:29
Bence
528 hozzászólás
Ahelyett mennének Donyeckbe vagy Krímbe harcolni. Lám-lám kik a hangadók!

2017. március 20.
hétfő 09:03
ejnyebejnye
1178 hozzászólás
Az orosszal nem mernek packázni, mert a koma visszaüt.Marad hát a kisebbségi magyar.
Mindenesetre, már a progromok következnek, a kollektiv népirtás.
És ezt az országot akaraják felvenni az Unióba.

2017. március 20.
hétfő 19:51
settembrini
889 hozzászólás
Nicsak!
Ott is megalakult a 64 vármegye és a Betyársereg.
Szebb jövőt, testvérek!

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most