Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 01:01
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Falufelelőst választanak Kilyénben és Szotyorban

2017. március 20., hétfő, Közélet
Szotyor madártávlatból. Albert Levente felvétele
Szotyor madártávlatból. Albert Levente felvétele
Falugyűléseket hív össze Sepsiszentgyörgy önkormányzata, hogy a városhoz tartozó kis települések lakossága megválassza azokat a személyeket, akik érdekeiket képviselik a helyi tanácsban.
 
A tisztség nem jár szavazati joggal, de a falvak képviselőit minden tanácsülésre meghívják, véleményüket, hozzászólásaikat meghallgatják. A falufelelősi megbízatásra pályázni kell, és ez bizonyos feltételekhez kötött: a jelöltnek legalább 23 évesnek és az illető falu lakójának kell lennie, és április 5-éig be kell nyújtania iratcsomóját a városházán. A pályázatnak a személyazonossági igazolvány, erkölcsi bizonyítvány, kézzel írt kérés és önéletrajz mellett egy falufejlesztési programot is tartalmaznia kell a következő három évre. A falufelelőst az április 10-ére meghirdetett falugyűléseken választják meg, Kilyénben 17 órától, Szotyorban pedig 19.30-tól a művelődési házban. Kilyén képviselője a sepsiszentgyörgyi önkormányzatban jelenleg Török Aranka, Szotyoré Rápolti István.
Hozzászólások
2017. március 20.
hétfő 10:42
belaba
1652 hozzászólás
Ha mar ugyis Szengyrhoz tartozik a ket falu Antal Polgarmester Ur is lehetne a ket falu vezetoje legalab ot is kezdenenek jol meni a dolgok.

2017-03-20: Sport - :

Vlhová megtréfálta Shiffrint szlalomban (Alpesisí-világkupa)

Szombaton az amerikai Aspenben a férfi óriás-műlesiklással és a női szlalommal folytatódott az alpesi sízők világkupadöntője. A férfiaknál az osztrák Marcel Hirscher győzött, a nőknél a szlovák Petra Vlhová nyerte meg a versenyt.
 
2017-03-20: Közélet - Farkas Réka:

Nem a nők elleni erőszakra

Március 8-án indult és november 25-én, a nők elleni erőszak világnapján ér véget az RMDSZ Nőszervezetének NEEEM (Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom) kampánya, amely fontos társadalmi problémára irányítja rá a figyelmet, és a kezdeményezők ígérik: ezen időszak alatt nemcsak szóban tesznek, de gyakorlati lépésekkel is igyekeznek megfékezni a jelenséget, segíteni az áldozatokat.