Feszültség a liberális demokratáknál

2017. március 20., hétfő, Belföld
A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) állandó küldöttsége tegnap arról döntött, hogy április 21-ére hívja össze a rendkívüli kongresszust, április 22-ére a rendes kongresszust – jelentette be a szövetség társelnöke, Călin Popescu Tăriceanu a parlamentben – írja a Maszol az Agerpresre hivatkozva.
 
 
A másik társelnök, Daniel Constantin viszont nem fogadja el a határozatot, és fellebbez ellene. Tăriceanu szerint Constantin megzsarolta, hogy bizonyos emberek helyet kapjanak a parlamenti választásokon a párt listáin, ugyanakkor azt is bejelentette, jelölteti magát az elnöki tisztségre. Daniel Constantin egy párttagokból álló csoport kíséretében hagyta el az állandó küldöttség megbeszéléseit, a gyűlést pedig alapszabályzatba ütközőnek minősítette. A Constantinnal együtt távozó személyek többsége a Konzervatív Párt volt tagjai, négyen közülük államtitkári tisztséget töltenek be jelenleg is.
„Azért hagytuk el a gyűlést, mert azt tapasztaltuk, hogy folyamatosan megszegik az alapszabályzatot. Mindenáron össze akarják hívni a kong­resszust, hogy csillapítsák az esetleges elégedetlenséget, azt hiszik, ez megoldást jelent. Nem jelent megoldást, egy olyan helyzet alakult ki, amit nem szerettünk volna” – nyilatkozta Daniel Constantin. Hozzátette, nem jelölteti magát a párt elnökének, hanem ügyvezető elnöke lesz a pártnak. „Az LDSZ-ben történő döntéshozatal a félreértések oka, Nem fogadom el, hogy párton kívüliek döntsenek helyettünk az egyik társelnök engedélyével, nem fogadhatom el, hogy abban a pártban, amelyet nem hagyok el, egyoldalú döntések szülessenek” – magyarázta a miniszterelnök-helyettes.
Daniel Constantin közleményben válaszolt Călin Popescu Tăriceanu állításaira. Szerinte szégyenteljes, hogy Tăriceanu zsarolásról beszél, miközben ő harcolt azért, hogy olyan személyek is helyet kapjanak az LDSZ listáin, akiknek problémájuk volt az igazságszolgáltatással.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-03-20: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Különös érdekképviselet

Zajlik a belső vita az RMDSZ frakcióiban a jelképhasználatot rendező és a nyelvi jogokat bővítő törvénytervezetről, ez lesz a szakítópróbája annak a parlamenti megállapodásnak, amelyet a magyar szervezet a kormánypártokkal kötött – nyilatkozta a hétvégén Korodi Attila. Az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője azt mondta: a dokumentum tartalmát nem szeretné ismertetni addig, amíg ezt a belső vitát le nem folytatják, ugyanis túl fontos kérdésről van szó.
2017-03-20: Belföld - :

Kiugrott az emeletről a lövöldözés gyanúsítottja

A rendőrség szombat este azonosította a szerdai nagyváradi utcai lövöldözés gyanúsítottjának tartózkodási helyét, amikor azonban el akarták fogni a férfit, kiugrott a negyedik emeleti nagyváradi lakás ablakán, és meghalt.