Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 19., szombat 10:12
Köszöntjük Huba nevű olvasóinkat!

Feszültség a liberális demokratáknál

2017. március 20., hétfő, Belföld
A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) állandó küldöttsége tegnap arról döntött, hogy április 21-ére hívja össze a rendkívüli kongresszust, április 22-ére a rendes kongresszust – jelentette be a szövetség társelnöke, Călin Popescu Tăriceanu a parlamentben – írja a Maszol az Agerpresre hivatkozva.
 
 
A másik társelnök, Daniel Constantin viszont nem fogadja el a határozatot, és fellebbez ellene. Tăriceanu szerint Constantin megzsarolta, hogy bizonyos emberek helyet kapjanak a parlamenti választásokon a párt listáin, ugyanakkor azt is bejelentette, jelölteti magát az elnöki tisztségre. Daniel Constantin egy párttagokból álló csoport kíséretében hagyta el az állandó küldöttség megbeszéléseit, a gyűlést pedig alapszabályzatba ütközőnek minősítette. A Constantinnal együtt távozó személyek többsége a Konzervatív Párt volt tagjai, négyen közülük államtitkári tisztséget töltenek be jelenleg is.
„Azért hagytuk el a gyűlést, mert azt tapasztaltuk, hogy folyamatosan megszegik az alapszabályzatot. Mindenáron össze akarják hívni a kong­resszust, hogy csillapítsák az esetleges elégedetlenséget, azt hiszik, ez megoldást jelent. Nem jelent megoldást, egy olyan helyzet alakult ki, amit nem szerettünk volna” – nyilatkozta Daniel Constantin. Hozzátette, nem jelölteti magát a párt elnökének, hanem ügyvezető elnöke lesz a pártnak. „Az LDSZ-ben történő döntéshozatal a félreértések oka, Nem fogadom el, hogy párton kívüliek döntsenek helyettünk az egyik társelnök engedélyével, nem fogadhatom el, hogy abban a pártban, amelyet nem hagyok el, egyoldalú döntések szülessenek” – magyarázta a miniszterelnök-helyettes.
Daniel Constantin közleményben válaszolt Călin Popescu Tăriceanu állításaira. Szerinte szégyenteljes, hogy Tăriceanu zsarolásról beszél, miközben ő harcolt azért, hogy olyan személyek is helyet kapjanak az LDSZ listáin, akiknek problémájuk volt az igazságszolgáltatással.
2017. március 20.
hétfő 09:16
tihi
1617 hozzászólás
Még egy politikai tákolmány sem tudta végig vinni a hatalmifrigy közös elvárásait ! Több ilyen volt a 27 év alatt,de előbb -utóbb minegyik szegyenletesen megbotlott és csődött mondott ! Érthető,hisz nem lehet minden törvényszerűség nélkül,csak a hatalmi vágy érdekében,össze kutyulni-keverni az ideológiákat.Most következik talán az LDSZ szétesése,majd következik a Liberális Párt,merthogy ott is forr a belháború a liberálisok és demokraták között. Nem lehet a biológiai házasságok mintájára politikai házasságokat kötni.Minden esetben válás lesz a vége .

2017. március 20.
hétfő 16:17
szekelyse50
5645 hozzászólás
Lehet már ebben a tákolmányban KUKUKK párt is , mivel elkezdődött a zuhanó mély szegénység , azon meg a nemtörődömség miatt senki nem is akar változtatni , így eltarthat elég soká a vissza útra lépni -

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most