Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 12:46
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Több a kanyarós megbetegedés

2017. március 20., hétfő, Hírsaláta
3799-re emelkedett az igazolt kanyarós esetek száma a betegség tavaly februári megjelenése óta – közölte honlapján az országos közegészségügyi intézet pénteken. A szakintézmény heti rendszerességgel összesíti az igazolt kanyarós megbetegedések számát, március 10-én még kevesebb mint 3500, előtte egy héttel pedig csaknem 3200 igazolt fertőzésről tudtak. Ebből kiderül: az utóbbi hónapban gyakorlatilag hétről hétre megduplázódott az újabb megbetegedések száma.
 
A legutóbbi összesítés óta nem volt újabb halálos eset. A kanyaró eddig 17 halálos áldozatot követelt az országban. Az egészségügyi minisztert egy pénteki sajtóértekezleten kérdezték az újságírók azokkal a vádakkal kapcsolatban, amelyek szerint más európai országokba is Romániából hurcolták be a kanyarót. Florian Bodog szerint nincs helye a vádaskodásnak, a járványért mindenütt azok a szülők a felelősek, akik nem oltatták be gyerme­keiket. (MTI)
NINCS LELKIFURDALÁSA Klaus Iohannis államfőnek a bíróságon elveszített szebeni ház miatt. „Mindenkit biztosíthatok arról, hogy nincs lelkiismeret-furdalásom. Mivel jogerős ítélet, betartjuk. A döntések kapcsán nem számít, hogy tetszik vagy sem. A döntést, ha jogerős, betartják, és kész. Egyebet nem hiszem, hogy ehhez hozzá tudnék fűzni” – jelentette ki. Hozzáfűzte: a törvényszék legutóbbi döntése tulajdonképpen semmit sem változtatott meg, „ugyanott vagyunk, mint 2015 őszén, amióta tiszteletben tartják azt a döntést”. (Mediafax)
EGY TORNAÓRÁT SEM. Hargita megyében a folyó tanév első felében 40 741 diákból 1078-an kaptak felmentést testnevelés­óra alól: közel kétszáz elemi iskolás (1 százalékuk), háromszáz kiskamasz (2,3 százalék) és hatszáz középiskolás (5,2 százalék). Eleinte heti két testnevelésórájuk van a tanulóknak, nyolcadiktól csak egy. A felmentettek közül 787-en városi tanintézetben tanulnak, 291-en pedig vidékiben. (Székelyhon)
 
2017. március 20.
hétfő 22:39
Ferencz
13492 hozzászólás
"... a járványért mindenütt azok a szülők a felelősek, akik nem oltatták be gyerme­keiket". A klasszikus kommunista észjárás: ha valami véletlenül jól működik az a pártvezér érdeme, ha nem működik jól, akkor keresünk és mindig találunk is hibást.A miniszter felelőssége ezzel ki is merül...Nyilvántartás? Lehetetlen, nincs elég személyzet ahhoz.Bezzeg, ha megfigyelésről van szó, még az egérlyukba is rád találnak.


Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most