Több a kanyarós megbetegedés

2017. március 20., hétfő, Belföld
3799-re emelkedett az igazolt kanyarós esetek száma a betegség tavaly februári megjelenése óta – közölte honlapján az országos közegészségügyi intézet pénteken. A szakintézmény heti rendszerességgel összesíti az igazolt kanyarós megbetegedések számát, március 10-én még kevesebb mint 3500, előtte egy héttel pedig csaknem 3200 igazolt fertőzésről tudtak. Ebből kiderül: az utóbbi hónapban gyakorlatilag hétről hétre megduplázódott az újabb megbetegedések száma.
 
A legutóbbi összesítés óta nem volt újabb halálos eset. A kanyaró eddig 17 halálos áldozatot követelt az országban. Az egészségügyi minisztert egy pénteki sajtóértekezleten kérdezték az újságírók azokkal a vádakkal kapcsolatban, amelyek szerint más európai országokba is Romániából hurcolták be a kanyarót. Florian Bodog szerint nincs helye a vádaskodásnak, a járványért mindenütt azok a szülők a felelősek, akik nem oltatták be gyerme­keiket. (MTI)
NINCS LELKIFURDALÁSA Klaus Iohannis államfőnek a bíróságon elveszített szebeni ház miatt. „Mindenkit biztosíthatok arról, hogy nincs lelkiismeret-furdalásom. Mivel jogerős ítélet, betartjuk. A döntések kapcsán nem számít, hogy tetszik vagy sem. A döntést, ha jogerős, betartják, és kész. Egyebet nem hiszem, hogy ehhez hozzá tudnék fűzni” – jelentette ki. Hozzáfűzte: a törvényszék legutóbbi döntése tulajdonképpen semmit sem változtatott meg, „ugyanott vagyunk, mint 2015 őszén, amióta tiszteletben tartják azt a döntést”. (Mediafax)
EGY TORNAÓRÁT SEM. Hargita megyében a folyó tanév első felében 40 741 diákból 1078-an kaptak felmentést testnevelés­óra alól: közel kétszáz elemi iskolás (1 százalékuk), háromszáz kiskamasz (2,3 százalék) és hatszáz középiskolás (5,2 százalék). Eleinte heti két testnevelésórájuk van a tanulóknak, nyolcadiktól csak egy. A felmentettek közül 787-en városi tanintézetben tanulnak, 291-en pedig vidékiben. (Székelyhon)
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 350
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-03-20: Jegyzet - Kuti János:

Olcsón s jót? (A múlt hét)

Most, hogy a kétsebességes Európa megvalósítását tűzték ki célul a tőlünk nyugatabbra élők és nagyobb sebességre kapcsolni akarók, ismét látszik, hogy nekünk, újoncoknak az unióban csak egy második, lassúbb vonaton akarnak helyet biztosítani. Ha sokat reklamálunk, lehet, hogy végül, bár ugyanarra a gyorsvonatra adnak jegyet, de csak a másodosztályra. Még jó, hogy harmadosztály nem létezik, mert akkor bizonyosan a fapados vagonokban jutna számunkra hely.
2017-03-20: Közélet - Bokor Gábor:

Növekedhet Kommandó vendégforgalmi vonzereje

Wellnessközpontot építenének Kommandón. A befektetést máramarosi származású, a környéken fakitermeléssel és közszállítással is foglalkozó személy tervezi, a helybeliek véleménye szerint a beruházás jó hatással lenne a környék vendégforgalmára.