Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 01:00
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Növekedhet Kommandó vendégforgalmi vonzereje

2017. március 20., hétfő, Közélet
A vállalkozó meglévő faházai közelébe tervezi az új létesítményt. A szerző felvétele
A vállalkozó meglévő faházai közelébe tervezi az új létesítményt. A szerző felvétele
Wellnessközpontot építenének Kommandón. A befektetést máramarosi származású, a környéken fakitermeléssel és közszállítással is foglalkozó személy tervezi, a helybeliek véleménye szerint a beruházás jó hatással lenne a környék vendégforgalmára.
 
 
A vállalkozónak különben már vannak létesítményei Kommandón. A község Kovászna felőli bejáratánál, a székely kapu melletti telken már több hétvégi házat is felépített. A fából készült,  környezetbe illeszkedő épületek mellé tervezi építeni az üdülő-központot. A kivitelezéshez területre van szüksége, így az önkormányzattól kérte, kaphassa meg az ő telkével határos, a falu tulajdonában lévő parcellát, helyette cserébe másikat ajánlott fel. Az építési szándékot, a területcserére vonatkozó igényt is tudomásul vette a helyi tanács. A földterületek cseréjéhez azonban külön dokumentációt kell összeállítani, ha az iratok elkészülnek, tanácsi határozatban rögzíthetik azt.
A helyi tanács tagjai egyöntetűen jó befektetésnek ítélték meg a wellnessközpont elképzelését, amely hozzájárulhat a kommandói vendégforgalom fejlődéséhez, a környék vonzerejének növekedéséhez.
Hozzászólások
2017. március 20.
hétfő 09:06
akhillesz
73 hozzászólás
Ha ha ha! Ha annyi fàt sikerül kivàgjon h az abbòl szàrmazò pénzbôl wellnesz központot építsen akkor belevàg az ürge! Apropò ha a hegyoldal kopasz lesz jobban be fog sütni a nap!

2017. március 20.
hétfő 13:02
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Ha Svájcban lennénk és ott akarnának hasonló kedvezményezést azt mondanám, tényleg turistacsalogató és a vidék felfuttatását célzó kezdeményezés lenne .De látva hogy erdeink-fáink hogyan fogynak el ebben a lelkiismeretlen, törvénytele vadkapitalista rendszerben, talán azt mondanám - inkább maradjon mindenki otthon és ne létesitsenek semmit se Kommandón, hagyják meg még érintetlen vadságát ( már ami maradt, mert ezelőtt harminc évvel más volt teljesen az arculata, ősvadon közé ékelt kis falu ).


2017. március 20.
hétfő 14:21
csacsi
1918 hozzászólás
Csinálhat ott wellnesst, korcsolyapályát, olimpiai stadiont, mert én arra nem megyek egy erdei úton, ahogy Szent Annára és Bálványosra se. Sült a bőr a képemen, mikor a tónál a külföldi vendégek ugyanezt mondták.

2017. március 20.
hétfő 15:35
Bugsbunny
642 hozzászólás
Helyes, helyes. Minél kevesebb az aszfaltút, befektetés, annál jobb. Aki szereti a természetet az gyalog is felmegy és az általában nem dobja el a szemetet mert tiszteli a hegyet. A szedentaristák üljenek csak otthon. Igy szép tiszta marad a természet. Ahol befektetéseket eszközöltek, ott a szemét egekig ér, mert marhák vagyunk. Meg lehet nézni a Bucegi hegység környékét ahol tengernyi a szemét, zaj, ricsaj, ordibálás és a szomszédos Királykőt ahol csent és tisztaság honol. Az aszfaltút egyenlő a tömegturizmussal. Csordáslag érkeznek az ájfonosok regimentjei, hogy össexarják a tájat. Nuku aszfalt nuku gané.

2017-03-20: Hírsaláta - :

Több a kanyarós megbetegedés

3799-re emelkedett az igazolt kanyarós esetek száma a betegség tavaly februári megjelenése óta – közölte honlapján az országos közegészségügyi intézet pénteken. A szakintézmény heti rendszerességgel összesíti az igazolt kanyarós megbetegedések számát, március 10-én még kevesebb mint 3500, előtte egy héttel pedig csaknem 3200 igazolt fertőzésről tudtak. Ebből kiderül: az utóbbi hónapban gyakorlatilag hétről hétre megduplázódott az újabb megbetegedések száma.
2017-03-20: Közélet - Iochom István:

Középületek hőszigetelésére pályáznak (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely önkormányzata a közeljövőben öt középület – a városi kórház sebészeti osztálya, a Csipkerózsika Napközi Otthon, a Benedek Elek utcában levő napközi otthon, a nyujtódi Jakabos Ödön-iskola és a Turóczi Mózes-iskola – hőszigetelésére akar pályázni.