Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 12:50
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Középületek hőszigetelésére pályáznak (Kézdivásárhely)

2017. március 20., hétfő, Közélet
A kézdivásárhelyi városi kórház sebészeti osztályának épülete. A szerző felvétele
A kézdivásárhelyi városi kórház sebészeti osztályának épülete. A szerző felvétele
Kézdivásárhely önkormányzata a közeljövőben öt középület – a városi kórház sebészeti osztálya, a Csipkerózsika Napközi Otthon, a Benedek Elek utcában levő napközi otthon, a nyujtódi Jakabos Ödön-iskola és a Turóczi Mózes-iskola – hőszigetelésére akar pályázni.

Ehhez a helyi önkormányzatnak el kellett fogadnia az öt épület energiahatékonysági mutatóit.
A hőszigetelés össz­költ­sége a Jakabos Ödön-iskola esetében 1 255 000 lej, a sebészeti osztály épületére a szakemberek 2 236 000 lejt állapítottak meg, jelenleg ennek az ingatlannak a leg­rosszabb az állapota.
A Turóczi Mózes-iskola esetében a beruházás értéke 2 518 000 lej, a Benedek Elek utcában található napközi otthon közberuházási értéke 1 968 000, a Csipkerózsika Napközi Otthoné pedig 1 083 000 lej.
Hozzászólások
2017. március 20.
hétfő 14:53
barcsay
1794 hozzászólás
A polieszterrel való szigetelést külfőldőn már rég leálitották megállapitva milyen káros az effajta hőszigetelés ,nálunkmegy orba szájba penészednek a falak nem szellőzik a fal egyáltalán nem beszélve az égésről ugya ég mint a zsir ,itt Kolozyvárt ahol jelenleg lakok a lakok tőbbsége megszavazta a blokk hőszigetelését a blokk az elsők kőzőtt volt átadva 1963ban az egészet téglából épitettek azután jőtt az előregyártott beton elem amik szzintén egyike volt a kommujnista rendszer marhaságának.A blokkot végül leszigetelték az én lakrészemet csak kijavitották és lefestettek,a télen ugy füptőttek,hogy jobban mint amikor nem volt leszigetelve a fütésszámlák medghalatták a 7oo-9oo lejt akkor mki ebben a ráció .Az emberi marhaságnak nincs határa a naivitásról már nem is beszélek ez a balekek országa.

2017. március 20.
hétfő 17:07
akhillesz
73 hozzászólás
A kézdivàsàrhelyi tanàcsnak futja hülyeségre.elvégre annyit zsebel be tölünk amennyit akar! A tavalyi adòt kifizettük.de az idén vmit ùjraszàmolt a " rendszer Szebenben" és elmaradàsba ràkért sokunktòl!!! Ez.h lehetséges?! Ezek szerint minden évben ùjra eljàtszhatjàk a hivatalos rablàst?! Egy jò ùjsàgcikk is lehetne belôle ha meg merik írni!!!

2017-03-20: Közélet - Bokor Gábor:

Növekedhet Kommandó vendégforgalmi vonzereje

Wellnessközpontot építenének Kommandón. A befektetést máramarosi származású, a környéken fakitermeléssel és közszállítással is foglalkozó személy tervezi, a helybeliek véleménye szerint a beruházás jó hatással lenne a környék vendégforgalmára.
 
2017-03-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Költészetvilágnapi versgyűjtés
A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár arra ösztönöz minden verskedvelőt, vegyen részt az örök érvényű költészet tiszteletére hirdetett kezdeményezésben.