Kosárlabda, Női Nemzeti LigaCsúcsrangadó zárásként

2017. március 21., kedd, Sport
A pontvadászat előző körét vereséggel záró Sepsi-SIC és Târgoviște ma 19 órától a megyeszékhelyi Szabó Kati Sportcsarnokban csatázik egymással a női kosárlabda Nemzeti Liga 28. fordulójában. Az aktuális idényben ez az ötödik összecsapás a két csapat között, az eddigi meccsek két sepsiszentgyörgyi és két târgoviștéi sikert hoztak. Az együttesek külön párharcában továbbra is a Sepsi-SIC vezet 14–9 arányban.
 
  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
 
A listavezető és címvédő Sepsi-SIC szombaton a Kolozsvári U vendégeként kapott ki 70–57-re, míg a Dâmbovița megyeiek a Brassói Olimpia otthonában veszítettek 80–74-re. A zöld-fehérek 25/2 győzelmi mérleggel és 52 ponttal várják az esti mérkőzést, a harmadik helyen álló vendégek 18/9-es mutatóval és 45 ponttal érkeznek hozzánk. Az alapszakasz odavágójában Cătălin Tănase tanítványai 49–36-ra győzték le a SIC-et, a szentgyörgyi visszavágó pedig a zöld-fehérek 71–49-es sikerével zárult. A következő alkalommal a sepsiszentgyörgyi rendezésű Román Kupa elődöntőjében találkoztak az alakulatok, akkor Gödri-Părăuék 55–58 arányban maradtak alul. A bajnokság középszakaszának odavágóján túlóráztak a csapatok, a meccset végül az idegenben játszó háromszékiek nyerték meg 59–54-re.
Egész idényben kiélezett csatát vívtak egymással a csapatok, a nyertesnek járó két pont mellett a presztízsgyőzelemre is hajtanak az együttesek. Most sem lesz másképp! Így, aki teheti, látogasson ki az esti mérkőzésre, s jelenlétükkel, szurkolásukkal – hatodik játékosként – biztassák a sepsiszentgyörgyi lányokat. Hajrá, Sepsi-SIC!
A 28. forduló további mérkőzései: Kolozsvári U–Szatmárnémeti VSK, Galaci Phoenix–Brassói Olimpia, Aradi ICIM–Alexandria, Jászvásár–Marosvásérhelyi Sirius. (tibodi)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2017-03-21: Sport - :

A Sport-All SC 46, a Shoto Team 17 érmet szerzett (Karate)

Az elmúlt hétvégén Pitești adott otthont az idei WSF Shotokan Országos Bajnokságnak, ahol 29 egyesület mintegy 500 sportolója szállt harcba az idei bajnoki címekért. A sepsiszentgyörgyi Sport-All karateszakosztálya 34, míg a Shoto Team 15 karatékát nevezett. Előbbi klub 46 érmet – 14 arany, 11 ezüst és 21 bronz – szerzett, utóbbi pedig 17 éremmel – 8 arany, 6 ezüst és 3 bronz – térhetett haza.
 
2017-03-21: Sport - :

Dobogóközelben a világbajnokságon (Küzdősport)

A Sepsiszentgyörgyi MSC sportolója, Vlad Lașcu egy ötödik és egy kilencedik hellyel zárta az elmúlt hétvégén a görögországi Athénban megtartott dzsúdzsucu-világbajnokságot. Az ifjúsági kategória -55 kg-os súlycsoportjában versenyző megyeszékhelyi harcos két számban – ne-waza (brazil dzsúdzsucu/földharc) és küzdelem – tette próbára magát.