Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 22:33
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Dobogóközelben a világbajnokságon (Küzdősport)

2017. március 21., kedd, Sport
Vlad Lașcu
Vlad Lașcu
A Sepsiszentgyörgyi MSC sportolója, Vlad Lașcu egy ötödik és egy kilencedik hellyel zárta az elmúlt hétvégén a görögországi Athénban megtartott dzsúdzsucu-világbajnokságot. Az ifjúsági kategória -55 kg-os súlycsoportjában versenyző megyeszékhelyi harcos két számban – ne-waza (brazil dzsúdzsucu/földharc) és küzdelem – tette próbára magát.

A szentgyörgyi klubtól származó információk szerint Vlad Lașcu a vb előtt három nappal lesérült, így komoly hátránnyal vágott neki a nemzetközi viadalnak. Ne-wazában orosz és szlovén ellenfeleket legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol egy arab emírségbeli sportolótól kapott ki. Az elődöntőben újabb orosz sportoló következett, akitől szintén kikapott, és az ötödik helyen zárt. A küzdelem versenyszámban két megnyert mérkőzés után egy ukrán dzsúdzsucussal szemben veszített. Lașcu vigaszágon továbbjutott, a folytatásban pedig egy kazahsztánival harcolt, akitől szintén kikapott, és így a kilencedik lett.
A görögországi világbajnokságon öt kontinensről 43 ország színeiben mintegy 750 sportoló vett részt. (t)
Hozzászólások
2017-03-21: Sport - :

Csúcsrangadó zárásként (Kosárlabda, Női Nemzeti Liga)

A pontvadászat előző körét vereséggel záró Sepsi-SIC és Târgoviște ma 19 órától a megyeszékhelyi Szabó Kati Sportcsarnokban csatázik egymással a női kosárlabda Nemzeti Liga 28. fordulójában. Az aktuális idényben ez az ötödik összecsapás a két csapat között, az eddigi meccsek két sepsiszentgyörgyi és két târgoviștéi sikert hoztak. Az együttesek külön párharcában továbbra is a Sepsi-SIC vezet 14–9 arányban.
 
2017-03-21: Sport - :

Az ifjúsági játékosok a felnőttek közt is helytálltak (Fallabda)

Március 17–19. között Bukarestben szervezték meg a felnőtt országos fallabda-bajnokságot, amely igazán színvonalas rendezvény volt, hiszen az ország minden squashklubja a legjobb játékosait nevezte.