TeniszRoger Federer Indian Wells bajnoka

2017. március 21., kedd, Sport
Roger Federer nyerte – pályafutása során ötödször – a férfiak versenyét az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán, míg a nőknél az orosz Jelena Vesznyina diadalmaskodott.
 
  • Roger Federer ötödik Indian Wells-győzelmének örülhetett
    Roger Federer ötödik Indian Wells-győzelmének örülhetett
 
A kilencedik helyen kiemelt svájci játékos a vasárnapi döntőben két szettben verte honfitársát, a harmadikként rangsorolt Stan Wawrinkát. Federer korábban 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban és 2012-ben bizonyult a legjobbnak Kaliforniában, és mostani sikerével – amivel a legidősebb bajnok lett – csatlakozott az öt győzelmével csúcstartó szerb Novak Djokovichoz.
A 35 éves Federer, aki az év elején Ausztráliában pályafutása 18. Grand Slam-diadalát aratta, egyetlen játszmát sem veszített az Indian Wells-i tornán, és pályafutása 90. ATP-trófeáját gyűjtötte be.
„A tündérmese folytatódik, remélem, a testem még sokáig engedi, hogy ezen a színvonalon játsszak” – nyilatkozott győzelme után, amelynek révén a tizedikről a hatodik helyre lép előre a világranglistán.
Az orosz Jelena Vesznyina nyerte meg a nők versenyét, miután a döntőben három óra és egy perc alatt kerekedett felül honfitársán, Szvetlana Kuznyecován. A 14. helyen kiemelt Vesznyina harmadszor bizonyult a legjobbnak WTA-tornán, de a mostani az eddigi legnagyobb sikere. Eredmények: * férfiak: Roger Federer (svájci, 9.)–Stan Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 7:5 * nők: Jelena Vesznyina (orosz, 14.)–Szvetlana Kuznyecova (orosz, 8.) 6:7, 7:5, 6:4.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 284
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-03-21: Sport - :

Továbbra is első a Diószegi (Bowling)

A sepsiszentgyörgyi bowling Business Liga legutóbbi fordulójában simán nyert a Modern House a sereghajtó MERT együttese ellen, a Szemerja–Masterplast mérkőzés győzteséről mind­össze négy fa döntött, simán hozta a kötelezőt az Amigo & Intercost, továbbá szoros meccsen diadalmaskodott a Diószegi és a Depo.
2017-03-21: Magazin - :

Elhunyt Chuck Berry, a rock and roll atyja

Szombaton 90 éves korában elhunyt Chuck Berry, a rock and roll atyja, a jellegzetes gitárintró kitalálója, a zenész, aki nélkül nem lett volna sem Elvis, sem a Beatles, sem a Rolling Stones. Chuck Berry elsőként került be a Rock Dicsőségcsarnokába, Grammy életműdíja van, a Johnny B. Goode a Rolling Stone magazin listáján a legjobb gitárdal lett, sőt a Voyager űrszonda egyetlen rockdalként vitte magával felvételét. Ugyancsak a Rolling Stone minden idők száz legnagyobb művésze közül az ötödik helyre sorolta Chuck Berryt. Szerzeményeit játssza mindenki, aki számít a rockzenében, John Lennon azt mondta róla: „Ha más nevet kellene adni a rockzenének, az a Chuck Berry lenne.”