Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 12:37
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Vigyázat a tarlóégetéssel!

2017. március 21., kedd, Gazdakör
A legelőkön sem égethető a gaz
A legelőkön sem égethető a gaz
Tetemes büntetésre számíthatnak, akik égetéssel szabadítják meg a gyomnövényektől, növényi maradványoktól mezőgazdasági területeiket. A tarlóégetés tiltása az ökofeltételek biztosítását előíró GAEC 6 egyik legfontosabb tétele (GAEC: Good Agricultural and Enviromental Conditions – Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot). A tiltás célja a talaj szervesanyag-tartalmának megőrzése és a légkör szennyezésének megakadályozása.
 
 
A szántókon nem égethetők fel a tarlók, növényi maradványok (szalma, burgonyaszár, kukoricakocsány stb.), az állandó gyepeken (kaszálók és legelők) nem gyújtható meg a fű, a fás növényzet (bokrok, fanövések).
Megtörténhet, hogy a földtulajdonos beavatkozása nélkül – például idegenkezűleg – keletkezik a tűz. Az ilyen eseteket tíz napon belül jelenteni kell a kifizetési ügynökségnél, ellenkező esetben a gazda a bűnös – ezt írja elő a mezőgazdasági minisztérium által közvitára bocsátott, 2017-re vonatkozó, ökofeltételeket illető eligazítás.
A gazdának a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökségnél be kell mutatnia a rendőrségnél, a Sürgősségi Esetek Felügyelőségén vagy – ha létezik – a felügyelőség helyi képviselőjénél tett bejelentését. A kifizetési ügynökség, a felügyelőség, a környezetvédelmi gárda között együttműködési megállapodás van érvényben, amelynek célja az európai vagy országos támogatásokat igénylő mezőgazdasági termelők hatékonyabb ellenőrzése.
2017. március 21.
kedd 07:55
ekeferi
396 hozzászólás
porhintes az egesz, ha akarnanak buntetni reg megtehettek volna........de marad a balkani megoldas.........

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most