Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 19., szombat 10:20
Köszöntjük Huba nevű olvasóinkat!

Hírlugas

2017. március 21., kedd, Gazdakör
Online kistermelői áruház indult
Megfelelő áron adhatják el hagyományos termékeiket a romániai gazdák, ha igénybe veszik az Együtt Növesztjük Romániát Egyesület által létrehozott online platformot, ahol a fogyasztók a maguk során eredeti termékek között válogathatnak.
 
A malltaranesc.ro oldalon eddig 120 termelő jelentkezett be. Ötvenen Fogaras vidékéről, a többiek az ország egész területéről – idézte Mihai Mitu projektfelelőst az agroinfo.ro. Megnéztük a honlapon, Brassó, Vâlcea és Mehedinți megyei gazdák szerepelnek a bejelentkezett termelők között. Terveikről azt írják, dolgoznak az online nagybani piac létrehozásán, valamint a weboldalon keresztül forgalmazott termékek gyorspostai szállításán is.

Csökken a termelés
Az Európai Unió szintjén Románia a hatodik helyen található a megművelt mezőgazdasági területeket illetően, ennek ellenére az ágazat bruttó nemzeti termékhez (PIB) való hozzájárulása folyamatosan csökken. 1993-ban a PIB 22,6 százalékát adta, 2015-ben csak  5 százalékát. A hanyatlás fő okai a területek felaprózottsága, a modern technológiák, öntözés, raktározási kapacitás hiánya, a termelésben részt vevők gyenge képzettsége – állapította meg március hetedikén nyilvánosságra hozott jelentésében a PricewaterhouseCoopers (PwC) Románia.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most