Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 23., szerda 16:53
Köszöntjük Bence nevű olvasóinkat!

A címer a legfontosabb

2017. március 21., kedd, Belföld
A nemzeti jelképek hivatalos iratokon való használatát szabályozó törvény előírásaira hívja fel a Hargita megyei polgármesterek figyelmét Adrian Jean Andrei prefektus. A prefektus arra is figyelmeztet, hogy a helyi hatóságoknak jogukban áll saját címereket és pecséteket elfogadni, ezeket azonban határozatban kell jóváhagynia a kormánynak.
 
 
Hargita megye prefektusa átiratot küldött az elöljáróknak, hangsúlyozva, hogy szándékosan vagy sem, de az utóbbi időben egyre több önkormányzat tekint el a törvénytől, és nem tünteti fel a hivatalos iratokon Románia címerét. A prefektus idézi az állami címer és pecsét használatát szabályozó 1992/102-es törvény előírásait, amelyek szerint a vezetői tisztséget betöltő személyek felelőssége ellátni az okiratokat az ország címerét ábrázoló pecséttel. „Hatáskörömből adódóan felhívtam a figyelmet arra, hogy a 2001/1157-es kormányhatározat értelmében a helyi hatóságok és közintézmények által küldött leveleken, a kibocsátott hivatalos iratokon kötelező módon meg kell jelennie a Románia címerével ellátott pecsétnek, rajta a település román nevével” – nyilatkozta a prefektus.
Adrian Jean Andrei hozzátette: körlevelében a saját zászlók használatát szabályozó 2015/141-es törvény előírásainak betartására is figyelmezteti az elöljárókat, hangsúlyozva, hogy a zászlóterveket minden esetben jóvá kell hagynia a kormánynak, enélkül nem válhatnak hivatalos jelképekké.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most