A címer a legfontosabb

2017. március 21., kedd, Belföld
A nemzeti jelképek hivatalos iratokon való használatát szabályozó törvény előírásaira hívja fel a Hargita megyei polgármesterek figyelmét Adrian Jean Andrei prefektus. A prefektus arra is figyelmeztet, hogy a helyi hatóságoknak jogukban áll saját címereket és pecséteket elfogadni, ezeket azonban határozatban kell jóváhagynia a kormánynak.
 
 
Hargita megye prefektusa átiratot küldött az elöljáróknak, hangsúlyozva, hogy szándékosan vagy sem, de az utóbbi időben egyre több önkormányzat tekint el a törvénytől, és nem tünteti fel a hivatalos iratokon Románia címerét. A prefektus idézi az állami címer és pecsét használatát szabályozó 1992/102-es törvény előírásait, amelyek szerint a vezetői tisztséget betöltő személyek felelőssége ellátni az okiratokat az ország címerét ábrázoló pecséttel. „Hatáskörömből adódóan felhívtam a figyelmet arra, hogy a 2001/1157-es kormányhatározat értelmében a helyi hatóságok és közintézmények által küldött leveleken, a kibocsátott hivatalos iratokon kötelező módon meg kell jelennie a Románia címerével ellátott pecsétnek, rajta a település román nevével” – nyilatkozta a prefektus.
Adrian Jean Andrei hozzátette: körlevelében a saját zászlók használatát szabályozó 2015/141-es törvény előírásainak betartására is figyelmezteti az elöljárókat, hangsúlyozva, hogy a zászlóterveket minden esetben jóvá kell hagynia a kormánynak, enélkül nem válhatnak hivatalos jelképekké.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 350
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-03-21: Gazdakör - :

Hírlugas

Online kistermelői áruház indult
Megfelelő áron adhatják el hagyományos termékeiket a romániai gazdák, ha igénybe veszik az Együtt Növesztjük Romániát Egyesület által létrehozott online platformot, ahol a fogyasztók a maguk során eredeti termékek között válogathatnak.
2017-03-21: Belföld - :

Közvitán az elektronikus igazolvány

Közvitára bocsátja a belügyminisztérium az elektronikus személyazonosító igazolványról szóló törvénytervezetet. Az új személyi igazolvány internetes azonosítást is lehetővé tenne, így több elektronikus szolgáltatás is elérhetővé válna, ugyanakkor helyettesítené az egészségügyi kártyát, amely így érvényét vesztené.