A legjobb egyetem

2017. március 21., kedd, Belföld
A Webometrics 2017 ranglistájának ismét első helyén áll a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) a romániai egyetemek között.

Világviszonylatban a kolozsvári székhelyű BBTE a 918. helyet foglalja el a megvizsgált 24 ezer felsőoktatási intézmény között. A Webometrics 2017-ranglistán előkelő helyet kapott még a Bukaresti Egyetem (országos szinten a 2., világszinten az 1065. helyezést), valamint a jászvásári Alexandru Ioan Cuza Egyetem (országos szinten a 3., világviszonylatban az 1196. helyen áll).
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2017-03-21: Belföld - :

Születőben a nacionalista pólus

A Nemzeti Erő Párt és a magyarellenességéről híres, bár alapító elnökétől, Bogdan Diaconutól időközben megszabadult Egységes Románia Párt szombati gyűlését követően úgy döntött, hogy egy nacionalista pólusban egyesül – jelentette be Laurenţiu Rebega európai parlamenti képviselő Marosvásárhelyen. „Szeretném megmutatni, hogy Romániában a nacionalizmus – egy polgári és nem etnikai, mérsékelt nacionalizmus, amelyben minden nemzet Románia részét képezi – hozzájárulhat az ország fejlődéséhez, a polgárok jólétéhez” – nyilatkozta Laurenţiu Rebega.
2017-03-21: Belföld - :

Mellélőtt a képviselő

Helyzete tisztázásáig felfüggeszti párttagságát Cătălin Rădulescu, a Szociáldemokrata Párt képviselője. „Nem szeretném, hogy bármiféle kár érje a pártot vagy annak elnökét” – olvasható a képviselő közleményében.