Mellélőtt a képviselő

2017. március 21., kedd, Belföld
Helyzete tisztázásáig felfüggeszti párttagságát Cătălin Rădulescu, a Szociáldemokrata Párt képviselője. „Nem szeretném, hogy bármiféle kár érje a pártot vagy annak elnökét” – olvasható a képviselő közleményében.

Cătălin Rădulescu hozzáteszi, szeretné bebizonyítani jóhiszeműségét, valamint azt, hogy szavait félremagyarázták, hogy hiteltelenítsék politikai tevékenységét és megítélését, de ennek ellenére bocsánatot kér azoktól, akik sértve érezték magukat a nyilvánosságban megjelentek miatt. Cătălin Rădulescu az Adevărul napilapnak nyilatkozva azt mondta, a Győzelem téri tüntetőket vízágyúval kéne szétoszlatni. Azt is elmondta az interjúban, hogy AKM gépkarabély van a birtokában. „Ha valaha még előáll valaki azzal az ötlettel, hogy megváltoztatja ezt az államot, amelyért mi harcoltunk, fel vagyok készülve, hogy kimegyek a fegyverrel, és lövök. Rögtön! Rögtön! Oda megyek ki, ahova akarok, ha elkap valami őrültség, kimehetek lőni, ahova én akarok, ez az én kockázatom és az én döntésem.” Nyilatkozata után a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított, visszavonta Rădulescu fegyvertartási engedélyét, 2500 lejes bírság kifizetésére kötelezte, valamint feljelentést tett a legfőbb ügyészségen a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok áthágása miatt.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-03-21: Belföld - :

A legjobb egyetem

A Webometrics 2017 ranglistájának ismét első helyén áll a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) a romániai egyetemek között.
2017-03-21: Belföld - :

A kultúra jó befektetés

Mivel a kulturális élet a gazdaságihoz fogható hajtóerővel bír a városfejlesztés tekintetében, a művelődési eseményekre szánt támogatás befektetésnek minősül – fogalmaz a nagyszebeni önkormányzat közleménye, amely szerint a tavalyi 6,6 millió lejhez képest idén 8 millió lejt szánnak erre a célra.