Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 22:25
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

A kultúra jó befektetés

2017. március 21., kedd, Belföldi hírek
Mivel a kulturális élet a gazdaságihoz fogható hajtóerővel bír a városfejlesztés tekintetében, a művelődési eseményekre szánt támogatás befektetésnek minősül – fogalmaz a nagyszebeni önkormányzat közleménye, amely szerint a tavalyi 6,6 millió lejhez képest idén 8 millió lejt szánnak erre a célra.

„A továbbiakban is finanszírozni kívánjuk a már hagyománnyal bíró helyi rendezvényeket, ugyanakkor azonban ösztönözni szeretnénk több gasztronómiai projekt kidolgozását, tekintettel arra, hogy 2019-ben az Európai Gasztronómiai Régió címet viseli majd Nagyszeben és környéke” – nyilatkozta Astrid Fodor polgármester.
Hozzászólások
2017-03-21: Belföldi hírek - :

Mellélőtt a képviselő

Helyzete tisztázásáig felfüggeszti párttagságát Cătălin Rădulescu, a Szociáldemokrata Párt képviselője. „Nem szeretném, hogy bármiféle kár érje a pártot vagy annak elnökét” – olvasható a képviselő közleményében.
2017-03-21: Világfigyelő - :

Semjén Zsolt: Az autonómiaköveteléseket soha nem szabad feladni

A külhoni magyarság megmaradása attól függ, hogy az autonómia ügyében sikerül-e előrelépni vagy sem, a magyar érdekérvényesítés pedig egyenesen arányos a külhoni magyar pártok választási sikerével – jelentette ki Semjén Zsolt, Magyarország nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese tegnap Budapesten.