Gondok a kóbor lovakkal

2017. március 21., kedd, Közélet
Fejtörést okoznak a kommandóiaknak a falu környékén szabadon hagyott lovak. Az évek során megszokottá vált, hogy más településekről hozott lovakat engednek szabadon a kommandói legelőkön, amelyek felügyelet nélkül garázdálkodhatnak, károkat okoznak a helybeliek területein. A tavasz beköszöntével megismétlődik mindez, így időben ellenlépéseket kell tenni – hangzott el a kommandói tanács ülésén.
  • Vigyázat, vadállatok! – hirdeti a tábla, pedig csak kóbor lovak baktatnak a kommandói főutcán. A szerző felvétele
    Vigyázat, vadállatok! – hirdeti a tábla, pedig csak kóbor lovak baktatnak a kommandói főutcán. A szerző felvétele
 
Az előző években több alkalommal fogtak be gazdátlanul kószáló lovakat, fényképeket is készítettek az állatokról, de nem büntettek. Épp ezért a rendőrségtől kérnek támogatást, hogy közös fellépéssel vessenek véget az áldatlan helyzetnek – hangzott el. Felvetődött, jó lenne egy akolt építeni, ahol a befogott lovakat el lehet helyezni, míg ki nem váltják gazdáik, vagy míg – ha senki nem jelentkezik értük – vágóhídra nem kerülnek. De ennél kényesebb kérdés, hogy kire bízhatják, ki vállalja a lovak befogását. A helyiek ugyanis félnek, arra számítanak, hogy a kóbor lovak gazdái bosszút állnak. A gond megoldása egyelőre nyitott kérdés, de a tanácstagok egyetértettek abban, hogy gyors lépésre van szükség, a törvény adta lehetőségek szerint kell eljárni a felelőtlen lótulajdonosokkal.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-03-21: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

Sándor-napi panaszok (Kármentő)

Hogy vagyok? Jól, de be kell vallanom, hogy megviselt ez a tél. A hatvanon túl már egyre jobban érzi a kort az ember, és nem könnyű az egyedüllét. Egy hónapja nem voltam a városban, és engem sem látogatott meg senki. Ez már ilyen, el kell fogadni az öregséget...
2017-03-21: Közélet - :

Háromszéket népszerűsítették

A megyei tanács fenntartásában működő Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és az Aquasic Egyesület képviselte Háromszéket egy standdal az elmúlt hétvégén Brassóban tartott erdélyi turisztikai vásáron.