Hétvégi rendőrségi ellenőrzések

2017. március 21., kedd, Közélet
Az elmúlt hétvégén a Kovászna megyei rendőrség munkatársai 39 ellenőrzést végeztek, ezek során 171 bírságot róttak ki 33 ezer lej összértékben.

A rendőrök 70 esethez szálltak ki, ebből 26-ot a 112-es sürgősségi hívószámon jelentettek be. Két közlekedésrendészeti bűnesetről számolt be az intézmény sajtóirodája. Pénteken Kézdivásárhelyen igazoltatták egy Brassó megyében bejegyzett haszongépjármű vezetőjét, aki erős italszagot árasztott. Alkoholszondába fújatták, a műszer 0,96 mg/l szesztartalmat mutatott. Ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak a vétkes nevére. Szombat reggel Málnásfürdőn vezetés közben elkaptak egy 40 éves férfit, akinek nem volt gépkocsivezetői jogosítványa. Jogtalan vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak nevére. A múlt hét folyamán csak könnyebb besorolású balesetek történtek, a hétvégén nem jegyeztek közúti balesetet Háromszéken. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 131
szavazógép
2017-03-21: Közélet - :

Ez a per nem az a per

A szombati lapszámunkban a Beke István engedélyének végleges visszavonásáról szóló írásunkkal kapcsolatban Beke Csilla, István felesége pontosított: „A brassói táblabírósági per tárgyát csak Beke István adminisztrátori engedélye képezte, a Kovászna megyei rendőrséget cégünk perelte be.
2017-03-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Interaktív játszóház a könyvtárban
Sepsiszentgyörgy vendége Macalik Kunigunda biológus, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének oktatója ma 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében, aki Az ezerarcú természet csodái – inter­aktív játszóház című előadásában bemutatja a természetismereti témákkal foglalkozó játszóház működését. Az előadásra pedagógusokat, erdei iskolát rendezőket, szülőket, természetkedvelőket várnak, lehetőség lesz a játékok és más kellékek kipróbálására.