LabdarúgásVisszavághatnak a szatmáriaknak

2017. március 24., péntek, Sport

Hétvégén sem lesz könnyű dolga a Sepsi OSK labdarúgóinak, hiszen szombaton 11.30-tól a Szatmárnémeti Olimpia látogat az MSC Stadionba a II. ligás labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A piros-fehérek 44 ponttal a rangsor negyedik helyén állnak, a szatmáriak pedig 41 ponttal az ötödikek.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Az előző fordulóban a Valentin Suciu által irányított alakulat 3–1 arányú vereséget szenvedett a Bukaresti Juventus otthonában, míg az Olimpia hazai környezetben zárt pont nélkül az Afumați ellen. A hazai pálya előnyeit élvező házigazdák a rúgott – 38, illetve 33 – gólok tekintetében jobban állnak, viszont a kapott – 21, illetve 20 – találatok szempontjából a határ mentiek jobb mutatóval rendelkeznek. A Sepsi OSK eddig nyolc győzelmet húzott be hazai közönség előtt, a Szatmárnémeti pedig négyszer maradt alul idegenben. A szentgyörgyiek legeredményesebb játékosa a 23 gólt szerző Hadnagy Attila, a szatmáriak legjobb gólszerzője a 9 találatot jegyző Vasile Pop. A szeptemberi odavágóban a Szatmár 3–0-ra diadalmaskodott a háromszékiek felett Pop, Heil és Tudoran találataival, szombaton pedig a piros-fehérek egy meggyőző és eredményes játékkal visszavághatnak a vereségért.
Belépőjegy váltható elővételben a stadion jegypénztáránál ma 16–18 óra között, illetve a mérkőzés napján 9.30-tól. A belépőjegy ára 10 lej. A találkozót a DigiSport 1 és a Dolce Sport 1 élőben közvetíti.
A forduló további mérkőzései: * szombaton Afumaţi–Călăraşi, Mioveni–Baloteşti, Brăilai Egyesülés–Chindia Târgovişte, Foresta Suceava–Râmnicu Vâlcea 3–0 (hivatalból), Nagyváradi Esthajnalcsillag–Tatrangi Egyesülés 3–0 (hivatalból) * vasárnap Clinceni–Bukaresti Juventus (12 óra – DigiSport 1, Dolce Sport 1) * hétfőn Brassói FC–Temesvári Politehnica (19 óra – DigiSport 1, Dolce Sport 1), az Aradi UTA és Resicabánya áll.

Hétvége a focipályákon
IV. LIGA. A 18. forduló találkozói (ifjúságiak 12.45, felnőttek 15 órától): * szombaton KSE–Berecki FC, Illyefalva–Bölön, Kovászna–Uzon, Barót–Kilyén 3–0 (hivatalból) * vasárnap Perkő–Papolci FC, Csernátoni FC–Gelence, Nagyajta–Ozsdolai FC, Réty–Bardoc.
V. LIGA. A 15. forduló mérkőzései (ifjúságiak 12.45, felnőttek 15 órától): * vasárnap Hidvég–Dálnok, Maksa–Bodok, Szotyor–Nagybacon, Kökös–Kommandó, Zágon–Szitabodza, Bodzaforduló áll. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1716
szavazógép
2017-03-24: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Előadás Baróton
Ma 18 órától a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete és Erdővidék Múzeuma Kalendáriuma közös szervezésében az Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében két márciusi jeles nap, a víz világnapja (március 21.) és Gyümölcsoltó Boldogasszony napja (március 25.) kapcsán hallgathatnak előadást, illetve vehetnek részt foglalkozáson az érdeklődők. Víz nélkül nem megy címmel Barabás Ildikó biológia szakos tanár (Barót) tart előadást, Éltető metszés és oltás címmel Tordai Sándor (Bibarcfalva) vezet be a fák, fás növények gondozásának világába. Házigazdák: Egyed Emőke, az egyesület elnöke és Hoffmann Edit muzeológus. Korosztályra való tekintet nélkül várnak minden érdeklődőt!
2017-03-24: Sport - :

Portugáliában folytatják a magyarok (Labdarúgás)

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 21.45-től Lisszabonban a világbajnoki selejtező 5. fordulójában lép pályára az Európa-bajnok Portugália ellen. A találkozót a DigiSport 1 élőben közvetíti.