Megdolgoztatta a tél a köztisztaságiakat

2017. március 28., kedd, Közélet
Közel kétszer annyit dolgozott a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat rohamcsapata az elmúlt télen, mint egy évvel ezelőtt: a Tega Rt. közleménye szerint tavaly 21, idén pedig 40 alkalommal mozgósították a hóeltakarítókat.

A tartós és bőséges havazás idején – 57 napon mértek fagypont alatti hőmérsékletet a megyeszékhelyen – 60 alkalmazottat, négy homokszórót, két oldatszórót, nyolc hóekét és nyolc járdaseprő gépet vetettek be a város utcáinak és járdáinak hómentesítésére, 1350 tonna szilárd csúszásgátló anyagot és 300 tonna folyékony oldatot használtak fel 2016 novembere és 2017 februárja között. Ehhez adódik az a három tonna granulátum, amelyet a cégek, intézmények és magánszemélyek vásároltak meg a saját tulajdonukban vagy a (szék)házuk előtt levő járdarészek síkosságmentesítésére. A Tega kezelésére bízott járdák nagyobb részét (közel 50 ezer négyzetmétert) géppel, kisebbik hányadát (bő 30 ezer négyzetmétert) pedig kézzel takarították meg, tudatja a vállalat közleménye, amely arra is kitér, hogy bizonyos mellékutcákban és utcarészekben a nagyobb hóekét nem lehet használni, ezért ott „csakis napközben és a hóvastagság függvényében” pucolták el a havat.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-03-28 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 913
szavazógép
2017-03-28: Közélet - Bokor Gábor:

Megújul az iskola és községháza (Nagyborosnyó)

Középületeket újítanának fel Nagyborosnyón. A polgármesteri hivatal terve szerint a községháza és a Bartha Károly Általános Iskola rendbetételére pályáznának, a munkálatok finanszírozására két igénylést nyújtottak be a fejlesztési minisztériumhoz – tudtuk meg Ilie Nicolae polgármestertől.
2017-03-28: Közélet - Matekovics János Zoltán:

Villámcsődület a László Ferenc utcában (Mai levelünk)

Vasárnap fél négy körül elvették az áramot. Gondoltuk, hogy nagy lehet a baj, biztosan a délelőtti hóesés miatt. Este negyed nyolckor kiderült: az utca közepén álló „trafóház” a ludas. Az Electrica javítóbrigádja kivonult, daruval, földalatti csövekkel és egy új trafóval.