Koccanásból testi sértés

2017. március 30., csütörtök, Közélet

Összeütközött két személygépkocsi hétfőn reggel Sepsiszentgyörgyön az Olt-hídtól az állomás felé eső körforgalomban. Egyik nem adta meg az elsőbbséget a körforgalomban már bent lévő autónak, s belehajtott. Amennyiben csak koccanás történt, személyi sérülés nem, és el tudják dönteni, ki a vétkes – ez esetben a 40 éves hölgy –, elegendő a biztosító által kiadott forma­nyomtatványt kitölteni. A két női vezető kitöltötte a papírokat, és távoztak a helyszínről. Két óra múlva a megütött személygépko­csi utasa, egy 19 éves nő jelentkezett a megyei kórház sürgősségi osztályán. Kiderült, súlyos sérülést szenvedett. Az egészségügyi intézmény értesítette a rendőrséget, amely gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával kivizsgálást indított. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 764
szavazógép
2017-03-30: Közélet - Iochom István:

Új emlékjel Kézdiszárazpatakon

A kézdiszárazpataki Ópra Benedek-iskola udvarán ünnepélyes keretek között avattak fel egy újabb emlékjelt. Az iskola és a faluközösség a magyarországi Piliscsaba testvértelepülésen élő és tavaly elhunyt Kovács Márton (1958–2016) zenetanárnak, liturgikus zenésznek, illetve a két település testvérkapcsolatának állított maradandó emléket.
2017-03-30: Közélet - :

Civil licit Kézdivásárhelyen

A Háromszéki közösségi Alapítvány (HKA) a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal közös szervezésben először tartott civil licitet Kézdivásárhelyen. A Vigadóban közel 200 résztvevő jelenlétében lezajlott támogatásszervező program rendkívül sikeres volt – közölte az alapítvány sajtószolgálata. A három kiválasztott programra összesen 168 felajánlást tettek, így 27 500 lej gyűlt össze. Ez a tervezett csaknem háromszorosa. A Salvatore Egyesület elsősegélynyújtás-képzésre 10 600, egy kutyafuttató kialakítására 8250, az Antanténusz Egyesület meseprogramjára 8650 lej gyűlt össze. Jellemző volt a sok, 50 lejes egyéni felajánlás, amely összességében kicsivel többet eredményezett, mint a tucatnyi cég által felkínált támogatás. A liciten részt vett projektek a HKA honlapján is megtekinthetők, továbbra is támogathatók. (fer-)