Nyugodt tolvajok

2017. március 31., péntek, Belföld

Fényes nappal lopják a gázolajat az egyik olajtársaság raktáránál a Nagyvárad közelében található Mezőtelegden – számolt be a Digi 24 hírtelevízió. A tolvajok annyira magabiztosak, hogy egyikük – igaz, eltakart arccal – csont nélkül beismerte a tévé riporterének, hogy gázolajat lopni indultak a náluk levő vödrökkel és kannákkal. Az egyik helyi lakos elmondta, amikor a vasútállomás közelében található raktárból – vélhetően a magyar kőolajtársaság raktáráról van szó – kivontatják az üres tartálykocsikat, a tolvajok a kapuban várnak, és a vödrökbe, kannákba eresztik a tartályokban maradt üzemanyagot. Hogy megússzák a felelősségre vonást, gyakran kiskorú gyerekeiket küldik ki, mivel azok nem ítélhetők el. A Bihar megyei csendőrség szóvivője elmondta, a vasúti rendőrség értesítette őket az ügyről. Alina Dinu, a Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, tavaly nyolc lopási ügyben indult eljárás, idén pedig kettőben, de öt eljárást indítottak őrök ellen is, akik a gyanú szerint összejátszanak a tolvajokkal. (Főtér)


PERELNEK A HOZZÁTARTOZÓK. Egy kórházi ágyon fekvő vajdahunyadi férfiről készült fénykép egyike azoknak a dohányzás veszélyeit illusztráló fotóknak, amelyek a napokban kerültek a Romániában forgalmazott cigarettásdobozokra. Hozzátartozói szerint a felvétel felhasználására senki nem kért tőlük engedélyt, ezért perrel fenyegetőznek. Mint ismert, Románia is gyakorlatba ültette a 2014-es uniós direktívát, amely arra kötelezi a dohánytermékek forgalmazóit, hogy a cigarettásdobozokon elhelyezett elrettentő fotókkal figyelmeztessék a fogyasztókat a szenvedély káros hatásaira. Az egyik fotón egy kórházi ágyon fekvő, lélegeztető gépre kötött beteg látható. Az időközben elhunyt vajdahunyadi férfi családja megdöbbenten értesült arról, hogy a dohányforgalmazó az engedélyük nélkül használta hozzátartozójuk fényképét. A család ügyvédje az Economica.net portálnak elmondta, bírósághoz fordulnak az ügyben. A fénykép a JTI által forgalmazott cigarettásdobozokra került fel. A társaság kommunikációs igazgatója, Gilda Lazăr szerint a felvétel abban a fotóadatbázisban szerepelt, amelyet az egészségügyi minisztérium a 2014-es uniós direktíva mellékleteként tavaly a dohányforgalmazók rendelkezésére bocsátott. (Maszol)
ISMÉT SEREGHAJTÓK. Az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) tavaly 35 európai országot vizsgált, a felmérés szerint Románia egészségügyi rendszere az utolsó helyen áll. A rossz minősítést főleg az abortuszok, a császármetszéses szülések, illetve a gyermekhalandóság nagy száma miatt kapta az ország. A Csíki Hírlap összeállításából kiderül, hogy egészségügyi szakemberek szerint a rendszer alulfinanszírozottsága, kiszámíthatatlansága és az orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiánya a legfőbb oka annak, hogy nem működik a román egészségügyi rendszer. (ErdélyFm)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1502
szavazógép
2017-03-31: Belföld - :

Börtönbe mehet az igazgató

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a bukaresti operaház és operettszínház volt igazgatóját, Răzvan Ioan Dincát, akit többrendbeli hivatali visszaélés elkövetése miatt talált vétkesnek a bukaresti első kerületi bíróság.
2017-03-31: Világfigyelő - :

Kiálltak az egységes Európáért (Az Európai Néppárt kongresszusa)

Európai vezetők az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusának második napján az egység és a szolidaritás jelentőségét hangsúlyozták azoknak a komoly kihívásoknak a kezelése érdekében, amelyekkel az EU ma szembenéz.