A Kék Bálna áldozata volt

2017. április 6., csütörtök, Belföld

Részt vett a Kék Bálna nevű játékban és öngyilkosságot követett el az a 15 éves lány, aki márciusban Nagyszebenben lezuhant egy tízemeletes toronyház tetejéről – közölte tegnap Ion Veştemean, a Szeben megyei törvényszéki ügyészség szóvivője. Sajtóközleményében az ügyész arról tájékoztat: a lány letöltötte mobiltelefonjára a fiatalokat öngyilkosságra buzdító Kék Bálna nevű játékot, ahol a vovo_666 álnevet használta.

 

A nyomozó hatóság illetékese közölte, az áldozat a Facebookon és az Instagramon is több olyan bejegyzést tett közzé, amelyek ezen játékban való részvételre utalnak, valamint olyan képeket, amelyek öngyilkosságot sugallnak. A fiatal lány március 15-én barátaival és két tanárnővel felment egy toronyház tetejére, hogy szemügyre vegyék Nagyszeben látképét és fotókat készítsenek. A lány lezuhant és azonnal meghalt. Az akkori jelentések szerint véletlen baleset állhatott a tragédia hátterében, valószínűleg leomlott az a fémkorlát, amelyre a lány rátámaszkodott. (Krónika)
MEGELŐZNÉK A TOVÁBBI ATROCITÁSOKAT. Továbbra is a megszokottnál nagyobb számban lesznek jelen a rendőrök Gyergyószentmiklós közterületein, főként a romák által lakott városrészekben, illetve azokon a helyeken, ahol sok ember megfordul – tájékoztatott Nagy Zoltán polgármester. Az intézkedés előzménye, hogy a múlt hét végén önbíráskodó gyújtogatások voltak Gyergyószentmiklóson. „A cél az, hogy a további atrocitásokat és akár a retorziót a gyújtogatásban kárt szenvedett fél részéről megelőzzük. Olyan tárgyalássorozatot akarunk elindítani, amelyen a város közbiztonságáért felelős intézmények vezetői, a roma közösség képviselői, illetve az egyházi és szociális téren tevékenykedő szervezetek képviselői is részt vesznek” – számolt be a fejleményekről a polgármester. Nagy Zoltán ezeknél még fontosabbnak tartja, hogy a gyergyói lakosság képviselői is megjelenjenek ezeken a tárgyalásokon, a lakókat arra kéri, hogy konkrét megoldási javaslatokat fogalmazzanak meg, és ezeket juttassák el a polgármesteri hivatalhoz. (Maszol)
MÁRTON ÁRON-LÁTOGATÓKÖZPONT. Látogatóközpontot építenek Csíkszentdomokoson, Erdély legendás római katolikus püspöke szülőfalujában. A tervekről Lázár Csilla, a helyi Márton Áron Múzeum létrehozója és vezetője, valamint Karda Róbert polgármester tájékoztatott. A zarándok turisták ellátására tervezett létesítmény felépítését a magyar kormány nemzetpolitikai államtitkársága 50 millió forinttal támogatta. Lázár Csilla felidézte: 2010-ben indították a Márton Áron Múzeumot, és az évek során tapasztalatot gyűjtöttek arról, mit jelent a létesítmény működtetése, és mire lenne még szükség ahhoz, hogy a múzeum hatékonyabban be tudjon kapcsolódni a környék zarándokturizmusába. Az igazgató megjegyezte: a februárban lefolytatott helyi konzultáció nyomán kiderült, egy turisztikai koordinációs központra van a legnagyobb igény. Ez olyan létesítmény lenne, amelyben az autó­busszal érkező turisták megpihenhetnek, ha pedig igénylik, részesülhetnek a környékbeli vendéglátóegységek szolgáltatásaiból. A látogatóközpontban ugyanakkor konferenciákat tarthatnának, kiállításokat rendezhetnének. (MTI)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2017-04-06: Belföld - :

A rézbánya a kormány segítségét kéri

Csak ideiglenes megoldással sikerült megállítani a zagy kiömlését a szászavinci zagytározóból, a Cupru Min bányavállalat a kormány segítségét kérte a végleges megoldás megtalálásához.
 
2017-04-06: Belföld - :

Negatívan véleményezett törvénytervezet

Közvitára bocsátják, majd elküldik a parlamentnek azt a törvénytervezetet, amelynek célja összhangba hozni a büntetőjogot az alkotmánybíróság döntéseivel – jelentette be tegnap Tudorel Toader igazságügyi miniszter, hozzátéve, hogy a tervezet jelenlegi formájában nem szab küszöbértéket, amelytől bűncselekménynek minősül a hivatali visszaélés.