Akadozott a közlekedés

2017. április 20., csütörtök, Belföld
Utakat és vasutakat torlaszoltak el a tegnap ismét téliesre fordult időjárás okozta viharos szélben kidőlt fák. Az ország legforgalmasabb vasútvonalán, a Brassó és Bukarest közötti szakaszon bénította meg a közlekedést tegnap kora délután az óránként több mint hatvan kilométeres sebességgel fújó szél, a kidőlt fák magukkal rántották az elektromos vezetéket.
 A Barcarozsnyó és Brassópojána közötti országutat is kidőlt fák miatt kellett lezárni. Szünetelt a vasúti közlekedés a Hunyad megyei Petrozsény és Piski közötti szakaszon is, miután a szélvihar egy kiszáradt fát döntött a vasúti pályára. Maros megyében több mint 480 háztartás maradt áramellátás nélkül Nagysármáson és Bánffytanyán, miután kidőlt fák szakították el a villanyvezetéket. A 15-ös jelzésű országúton Ratosnyán, az E60-as európai úton Göcsön szintén kidőlt fák akadályozták a közlekedést. Téli körülmények között zajlott a közlekedés Hargita megye hegyvidékén a Gyergyószentmiklós–Gyilkos-tó közötti szakaszon, a Bucsin-tető környékén és a Maroshévíz–Borszék útvonalon, a tavaszi hó főleg azoknak okoz gondot, akik már nyárira cserélték a téli gumikat. A belügyminisztérium négyezer alkalmazottját – kétezer tűzoltót, 1700 közlekedési rendőrt és 300 hegyi csendőrt – mozgósította a rossz idő okozta gondok leküzdésére. A minisztérium közleménye kiemelte: a közlekedési rendőröket nem azért vezényelték ki, hogy megbírságolják a téli gumi nélkül közlekedő autósokat, hanem hogy segítsék őket elkerülni a veszélyes útszakaszokat. A délkeleti országrészben áradásoktól is tartanak a lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt, amely helyenként a négyzetméterenkénti 50–60 litert is elérheti. A meteorológusok leghamarabb a hétvégén számítanak felmelegedésre.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-04-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-04-20: Belföld - :

Adókönnyítés

Elfogadta a képviselőház az RMDSZ-nek az aránytalan adókötelezettség feloldására tett javaslatát, melynek következtében minden belterület után a besorolásnak megfelelő adószintet kell fizetni – közölte Erdei-Dolóczki István, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője, a parlament alsóházi pénzügyi bizottságának tagja. Az adótörvénykönyv szerint ez idáig ugyanis a bármilyen kategóriába besorolt belterületi parcella első 400 négyzetmétere után a beépített területnek megfelelő adószintet kellett fizetnie a tulajdonosnak. A képviselőház megszavazta a szövetség másik törvénymódosító-javaslatát is, mely szerint a lelkészi lakások ezentúl adómentességet élveznek.
2017-04-20: Belföld - :

Hírsaláta

MENEKÜLNIE KELLETT A MENTŐSOFŐRNEK. Jatagánokkal, késekkel, botokkal támadtak a mentősökre egy páciens rokonai a Vaslui megyei Negreşti városában húsvét első napján. Dan Ungureanu, a mentőszolgálat vezetője szerint egy férfi telefonált, hogy egy 16 éves lánynak fáj a hasa. A diszpécser részleteket kért, de a férfi káromkodni kezdett, és letette a telefont. A diszpécsernek sikerült visszahívnia a számot, és végül beszélt a pácienssel, majd kiküldte a mentőt. A beteg rokonai arra számítottak, hogy a kiérkező mentőben a diszpécser is ott lesz, ezért kardokkal, jatagánokkal, késekkel és botokkal felfegyverkezve várták a mentőautót. A sofőr és az asszisztens a sötétben árkon-bokron keresztül elfutott, elbújtak és hívták az 112-t. A csendőrök léptek közbe, a páciens és a mentőautó magas vérnyomással küszködő sofőrje kórházba került. Az ügyben bűnvádi eljárást indított a rendőrség, és több személyt kihallgattak az esettel kapcsolatban. (Agerpres)