Hírsaláta

2017. április 20., csütörtök, Belföld
MENEKÜLNIE KELLETT A MENTŐSOFŐRNEK. Jatagánokkal, késekkel, botokkal támadtak a mentősökre egy páciens rokonai a Vaslui megyei Negreşti városában húsvét első napján. Dan Ungureanu, a mentőszolgálat vezetője szerint egy férfi telefonált, hogy egy 16 éves lánynak fáj a hasa. A diszpécser részleteket kért, de a férfi káromkodni kezdett, és letette a telefont. A diszpécsernek sikerült visszahívnia a számot, és végül beszélt a pácienssel, majd kiküldte a mentőt. A beteg rokonai arra számítottak, hogy a kiérkező mentőben a diszpécser is ott lesz, ezért kardokkal, jatagánokkal, késekkel és botokkal felfegyverkezve várták a mentőautót. A sofőr és az asszisztens a sötétben árkon-bokron keresztül elfutott, elbújtak és hívták az 112-t. A csendőrök léptek közbe, a páciens és a mentőautó magas vérnyomással küszködő sofőrje kórházba került. Az ügyben bűnvádi eljárást indított a rendőrség, és több személyt kihallgattak az esettel kapcsolatban. (Agerpres)
CIOLOŞ A LEGJOBB EDZŐ. Dacian Cioloş kell hogy legyen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) első számú szerzeménye a párt kongresszu­sát követően – jelentette ki Cristian Ghinea, a MRSZ parlamenti képviselője. „Dacian Cioloş egy személyiség, akinek fel kell vázolni a szerepét. Azt hiszem, az MRSZ-kormányt kell vezetnie, mert miniszterelnökként támogattuk, ez az, amihez ért, és nem látok semmi ellenérvet, miért ne kezdhetné máris előkészíteni a pártot arra, hogy 2020-ban átvegyük a hatalmat. Ezt kell kitűznünk magunk elé, a hatalom átvételét, márpedig erre Dacian Cioloş a legjobb edző” – mondta Cristian Ghinea. (Agerpres)
POFÁZOTT, HÁT MEGBÜNTETTÉK. Kilencszáz lejes pénzbírságot kapott Corneliu Vaida ismert temesvári forradalmár, miután Facebook-oldalán megosztott egy fotót, amelyen a helyi rendőrség két, járdán parkoló autója látható. Igaz, írt hozzá egy epés kis megjegyzést: „Cojan milicista (a temesvári helyi rendőrség parancsnoka), mi lenne, ha te és a pofátlan bagázsod megbüntetnétek magatokat?”. Vaida másnap írásos meghívást kapott a helyi rendőrségre, ahol a nevére kiállítottak egy 900 lejről szóló szabálysértési jegyzőkönyvet. A bírságot a rendőrökre tett sértő megjegyzései miatt kapta a jegyzőkönyv szerint. A rendőrök azt mondták neki, jelezze nekik a tapasztalt problémákat ahelyett, hogy a Facebook-on írogat. Corneliu Vaida azt mondja: esze ágában sincs kifizetni a büntetést, ehelyett bepereli a temesvári helyi rendőrséget. (Főtér)
TISZTESSÉGES RENDŐR. A vajdahunyadi helyi rendőrség munkatársa 1700 lejt talált egy bankautomatánál, az összeget egy ismeretlen személy felejtette a polgármesteri hivatal épületénél felszerelt ATM-nél. Gabriela Aurora Varzăre helyi rendőr a bankautomata által kiadott jellegzetes hangra lett figyelmes, ellenőrizte a gépet, és akkor talált rá az ottfelejtett összegre. A környéken senki nem tartózkodott, a rendőr a bankautomatában sem a bankkártyát, sem a bizonylatot nem találta meg, amely fényt deríthetett volna a személy kilétére. Mivel nem sikerült azonosítani a károsult személyt, a pénzösszeget átadták a vajdahunyadi rendőrségnek. (Agerpres)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-04-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 329
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-04-20: Belföld - :

Akadozott a közlekedés

Utakat és vasutakat torlaszoltak el a tegnap ismét téliesre fordult időjárás okozta viharos szélben kidőlt fák. Az ország legforgalmasabb vasútvonalán, a Brassó és Bukarest közötti szakaszon bénította meg a közlekedést tegnap kora délután az óránként több mint hatvan kilométeres sebességgel fújó szél, a kidőlt fák magukkal rántották az elektromos vezetéket.
2017-04-20: Közélet - Fekete Réka:

A régió mint felépíthető haza (III. székely kongresszus)

Közpolitikai javaslatgyűjtemény összeállítása, a régióépítés területfejlesztési, kulturális, gazdasági mintáinak áttekintése, a kor kihívásainak megfelelő identitás megfogalmazása a célja a ma kezdődő III. Székely Kongresszusnak, amelyet három nap alatt három székelyföldi városban tartanak meg. A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Székelyföld Regionális Tudományi Társaság és a rendezvénynek otthont adó Marosvásárhely, Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy múzeumai által szervezett konferenciasorozat várható eredményeiről Bakk Miklóst, a kongresszus szakmai bizottságának elnökét kérdeztük.