Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 21., péntek 17:34
Köszöntjük Dániel, Daniella nevű olvasóinkat!

Nem riasztás, csak gyakorlat (Megszólalnak a szirénák)

2017. április 20., csütörtök, Közélet
Ellenőrzi az értesítési-riadóztatási rendszer működését az országos katasztrófavédelmi felügyelőség, így április 21-ig minden megyében megszólalnak a szirénák – tájékoztatott tegnapi közleményében a hatóság.
Háromszéken ma 10 és 12 óra között kerül sor a gyakorlatra, amelynek célja tudatosítani a lakosság körében a hangjelzések jelentését. Ebben az időszakban a katasztrófára figyelmeztető öt, egyenként 16 másodpercig tartó jelzés hallható majd megyeszerte.
A hatóságok azt tanácsolják, a gyakorlat idején őrizzük meg nyugalmunkat, kövessük a készenléti felügyelőség utasításait. Közleményükben ismertetik: hasonló, szirénákkal történő figyelmeztetést árvíz idején alkalmaznak, amikor az emberek életét veszélyeztető áradásokat jeleznek, illetve veszélyes anyagokat érintő balesetekkor, valamint gátak átszakadásakor. Szirénákat szólaltatnak meg a lakosság védelme, értesítése érdekében katonai konfliktusok esetén is.
A riadóztatási rendszer révén a hatóságok különböző jelzésekkel, illetve hangüzenetekkel tájékoztatnak a közösséget érintő intézkedésekről is. Országszerte mintegy 7700, katasztrófa esetén alkalmazható hasonló eszközt tartanak nyilván. Tavaly közel 5300-at ellenőriztek, országszerte pedig több mint 1500 riadóztatási gyakorlatot szerveztek a készenléti felügyelőségek.
2017. április 20.
csütörtök 12:43
Ciroka
4 hozzászólás
Nem hallottam semmit...

2017. április 20.
csütörtök 12:57
Ciroka
4 hozzászólás
Nem hallottam semmit...

2017. április 20.
csütörtök 12:58
Ciroka
4 hozzászólás
Nem hallottam semmit...

2017. április 22.
szombat 10:39
leoparduc
219 hozzászólás
Ja igen, elfelejtették közölni, hogy a gyakorlat alatt akinek van, kötelezően be kell dugja a fülébe a hangositót... :D

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most