Ékszereket loptak idősektől, elkapták őket

2017. április 20., csütörtök, Közélet
Három házkutatást tartottak Vâlcea megyei helyszíneken a Kovászna megyei rendőrség nyomozói ottani kollégáikkal közösen kedden. Ugyanis négy, Háromszéken elkövetett hasonló bűncselekmény nyomozati szálai oda vezettek.
2016 szeptembere és 2017 januárja között három Vâlcea megyei bűnöző – két férfi és egy nő – külföldi rendszámú személygépkocsival háromszéki településeken cirkált. Kiszemeltek egy-egy ékszerekkel feldíszített idős asszonyt, és szóba elegyedtek vele. Azt állították, külföldiek, nem ismerik a környéket, és eltévedtek. Útbaigazítást kértek. Amikor megkapták, arany ékszert, nyakláncot ajánlottak hálájuk jeléül, olyannyira, hogy még fel is csatolták azt a hölgy nyakára. Közben ellopták az áldozat valódi ékszereit. A bejelentett négy lopás kára mintegy 9000 lej. A keddi házkutatások során nyakláncokat, medálokat, fülbevalókat találtak a gyanúsítottaknál, akiket bekísértek kihallgatásra. A bűnözők kiegyeztek a megkárosítottakkal, kifizették az ékszerek árát, s utóbbiak nyilatkoztak, hogy nincs semmi igényük velük szemben. A felek „kibékülése” nyomán megszűnt a bűnügyi felelősség, jelzi a rendőrség, így az ügyészség felmentő végzésére lehet számítani. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-04-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 329
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-04-20: Jegyzet - Kuti János:

Szebi lebukott

Az állammal a legjobb üzletelni, mert az állam rossz gazda. Az viszont érdekes, hogy amikor a zsebünkből akarja kivájni a pénzt, akkor figyelmes és szorgalmas, de amikor az úgynevezett „okos fiúkkal” köt számunkra is rossz szerződéseket (mert az állam mi is vagyunk), olyankor teljesen hülyének tűnik.
2017-04-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szent György Napok
ÁPRILIS 22., SZOMBAT: 19 órától a Tamási Áron Színházban QueenClassics by Vlad Maisto­rovici – nyitó hangverseny, közreműködik a Bukaresti Szimfonikus Zenekar; 20 órától a Kojot című magyar filmdráma közönségtalálkozóval egybekötött országos premierje a Művész moziban.