Forgalmi zavar áprilisi télben

2017. április 21., péntek, Közélet
Felborította a vasúti forgalmat az áprilisi tél, tegnap reggel a Sepsiszentgyörgyön áthaladó öt járatnál 60–200 percnyi késést jegyeztek, legtöbbet a főváros felé tartó, 1644-es szerelvény késett (több mint három órát) – közölte a megyeszékhelyi állomás forgalmi irodája. A kiadós havazás, a vasúti pályákra dőlt fák és a feszültségingadozás miatt a Madéfalva–Brassó, a Maroshévíz–Brassó, valamint a Brassó–Gyergyószentmiklós, Brassó–Madéfalva távon közlekedő vonatok sem értek időben az állomásokra.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Fennakadást okozott a kedvezőtlen időjárás a közutakon is, Ojtoznál például egy nyári gumival közlekedő kamion miatt rendeltek el néhány órás útlezárást – tudtuk meg az országutakért felelős társaság egyik munkatársától. Tegnap délig a Háromszéken áthaladó országutakra közel hatvan tonna csúszásgátlót szórtak. Dolgoztak többek közt a Vrancea megye felé tartó 2D országúton – ahol délelőtt 1–2 cm hóréteget jeleztek –, a Bálványost érintő 11C út Kézdivásárhelyről Hargita megye felé tartó szakaszán és a Bodzafordulót érintő 10-es úton. A megyei rendőrség közölte, nedves utakon, téli körülmények között zajlott a forgalom megyeszerte, szerda reggel 8 és 9.40 között Ojtoznál rendeltek el útzárat a zökkenőmentes hóeltakarítás érdekében. Az országos meteorológiai társaság jelentése szerint még péntek reggel is tart a sűrű havazás, erős szél. (dvk)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-04-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-04-21: Közélet - Farkas Réka:

Közös fellépés kell

Az itthoni történések, de a romániai magyarság helyzetének ugyancsak hiányos külföldi megítélése is azt mutatja, hogy együtt kell működniük az érdekvédelmi szervezeteknek, pártoknak, el kell felejteni a múltbéli sérelmeket, és el kell tekinteni attól is, hogy melyikük milyen magyarországi párttal szimpatizál – fejtette ki Kulcsár-Terza József MPP-s parlamenti képviselő.
2017-04-21: Jegyzet - Kuti János:

Új szultán a láthatáron (Kármentő)

Még tiszta szerencse, hogy Törökország (NATO) szövetséges katonai nagyhatalom, és ezért a sok nagy, nyakig demokratikus uniós ország vezetője és az Amerikai Egyesült Államok elnöke csak kissé mer haragudni a török miniszterelnökre, Erdoganra, és csak ímmel-ámmal duzzog a legutóbbi, alkotmánymódosító népszavazás miatt, melynek következtében lehetséges lesz az ő török szultánná történő előlép(tet)ése.