Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 02:59
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Semmi nincs kőbe vésve (Forgalmi rend Sepsiszentgyörgyön)

2017. április 21., péntek, Közélet
Bármikor lehetséges a jelenlegi sepsiszentgyörgyi forgalmi rend változtatása, bár ennek szükségességét nem nyomásgyakorlással, hanem szakmai érvekkel kellene alátámasztani – reagált Antal Árpád polgármester a lapunk tegnapi számában megjelent, Aláírásgyűjtés a forgalmi rend változtatásáért című írásunkra.

Antal Árpád felidézte: az új főtér kialakításakor elmondta, a Korzón felszámolt utcaszakasz forgalmi fennakadásokat fog eredményezni. Ő maga is kapott sok észrevételt, a Bokor-Tóth Zoltán javaslatát is ismeri, válaszként azonban csak annyit mondhat, amit a szakemberek is közöltek vele: a 2015 októberében megváltoztatott forgalmi rend hatásának méréséhez időre van szükség, jelen pillanatban a Kós Károly és a Gyöngyvirág utca kiesésével pedig nincs is értelme, hiszen ez a két utca nagyban befolyásolja a városbeli forgalom alakulását. Azonkívül – fűzte hozzá – a város több, hosszú távú tervét is figyelembe kell venni, például azt, miként alakul át a forgalom, ha a Székely Mikó Kollégiumból és a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból átköltöztetik az elemi oktatást a jelenlegi Kós Károly Szakközépiskola épületébe. Minden változtatásnak vannak nyertesei és vesztesei, fejtette ki, az új főtér kialakításának ára a bonyolultabb forgalom, a Sepsiszentgyörgyön is egyre növekvő autóparkkal való együttélésnek pedig az az eszköze, hogy minél távolabb lehessen tartani a központtól a forgalmat. Azon is el kell gondolkodni, mondta, egy probléma megoldása milyen másokat okozhat: a Petőfi Sándor utca kétirányúsítása az ottani parkolóhelyek megszűnéséhez vezetne, a Gábor Áron utca kétirányúsításával a Váradi József utca aljában levő útkereszteződés lenne leterhelve. Nincs  olyan döntés, amellyel minden sepsiszentgyörgyi polgár elégedett lenne, így olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek gyermekeinknek szólnak, mondta, hozzátéve, az önkormányzatnak feladata és felelőssége is olyan infrastruktúra kialakítása, ami bátorítja az embereket valamire – jelen esetben arra, hogy a városban minél kevesebben járjanak autóval, minél többen gyalog, kerékpárral vagy a tömegközlekedést igénybe véve. Elmondta, ő maga is, mikor csak teheti, gyalog közlekedik, és így „sokkal szebb az élet”. Az természetes, hogy mindenki azt szeretné, otthona és munkahelye között optimális legyen a közlekedés, de nem csupán egyetlen útvonalat, hanem az egész várost kell nézni, mondta, hozzátéve: semmi nincs kőbe vésve, a jelenlegi forgalmi rend módosításának szükségességéről azonban csak azt követően érdemes dönteni, miután a szakemberek leteszik javaslatukat.
Hozzászólások
2017. április 21.
péntek 07:37
Theophilosz
95 hozzászólás
Csak nyitott szemmel kellene járni a városodban, polgi, láthatnád, hogy a feje tetejére állt itt minden! Még hogy szakmai érvek kellenek! Mindenki látja, hogy nem jó ez így, de neked szakmai alátámasztás kell! Röhögnöm kell (vagy sírnom?). Azt szeretné, hogy minél kevesebb autó járna, tehát a gyalogosokkal tartana, de ez sem igaz. Az autós ül a kocsijában, eső, hó nem éri, de a városvezetés felszámol egy gyalogátjárót, a legforgalmasabbat! Kerülgesse csak a gyalogos vadonatúj városközpontot. Jó, nem kell nagyot kerülni, de amikor siet az ember akkor bosszantó, hogy az amit megszokott, az már nincs. Vagy azért csinálják, hogy bosszantsák az embereket? Elképzelhető.
2017. április 21.
péntek 07:48
Bence
539 hozzászólás
Álljon meg a menet! Kinek kellett ez a főtér?
Aztán meg, ha 2015-től, 2017-ig nem volt elég idő megmérni a forgalom alakulását, akkor várjunk még vagy öt évet, s kínlódjunk.
Polgármester úr, meg se haragudjon, de baszogatni az embereket azért, hogy kocsit vesznek, a mai világban az elég ciki. Viszont önnek az lenne a dolga, hogy a sok adózó sofőrnek biztosítson megfelelő infrastruktúrát. Eléggé csavaros, hogy ne mondjam perverz az ön gondolkodása. Egyértelmű, hogy az ujja mögé rejtőzik! Ez a mai lapszám mind erről szól úgy látszik.

2017. április 21.
péntek 08:23
JozsaAndras
6 hozzászólás
Sokat igér a *****ka csak nem birja a farka ! Ez egy jó közmondás !


2017. április 21.
péntek 08:24
JozsaAndras
6 hozzászólás
Sokat igér a *****ka csak nem birja a farka ! Ez egy jó közmondás !


2017. április 21.
péntek 08:44
tiger
195 hozzászólás
Szakmai érvek kellenek,mondja Antal. Azt már mindenki érzékeli,nem kell ide külön még semmi szakmai érv, hogy amióta önök a szakmai zsenik a Gábor Áron utcát egyirányúsították, azóta a város közlekedésileg félig lebénult. Miről beszél ön ?
A Gábor Áron utca igen is az ott lévő parkírozó helyekre való beparkírozás miatt volt egyenirányúsítva,mert a pénz önök többre nézik mint az embereket.2017. április 21.
péntek 09:03
Arpad
176 hozzászólás
Amig a Kós Károly és Gyöngyvirág utca nincsenek készen és átadva a közlekedésnek addig nincs mit okoskodni s megint változtatni a közlekedest.

2017. április 21.
péntek 09:07
tihi
1775 hozzászólás
A sok meggondolatlanságon túl,még az adókat is megnövelték ,nem egy esetben 2,5 x-esére.Valószínű,hogy legyen miből fedezni a sok átalakítást és újraépítkezést !! Hát fizesse a tanács a meggondolatlan határozataik eredményét,hisz szép summát emelnek fel a tanácsűlések semmittevéséért !!! Nálunk az országban a legmagasabbak az adók és a piaci árak.Hát erre figyeljen Antal elvtárs és a sok eltévedt tanácstag.Ha tévedtek,akkor meg lakoljanak érte ,és ne a városlakók bőrét nyúzva fedezzék tévedéseiket.Mi lenne,ha a város polgárai törvényre adnák a felelősöket ??? Nagyon sok példa van a városban ennek bizonyítására és fenntartására.

2017. április 21.
péntek 09:12
foti
43 hozzászólás
AZ az egy KŐBE VAN VÉSVE,hogy a szegény ember véleménye ugyan úgy mint rég ma sem számít!

2017. április 21.
péntek 09:14
foti
43 hozzászólás
AZ az egy KŐBE VAN VÉSVE,hogy a szegény ember véleménye ugyan úgy mint rég ma sem számít!

2017. április 21.
péntek 09:58
Bugsbunny
642 hozzászólás
A Gyár utcába a kocsimosó utáni útkereszteződést követően van egy keresztbefektetett mély árok amelybe ha netalán belehajtasz úgy 40 km/órával akkor a kardántengelyed oda is fosott. AAA úr jár-é arrafelé a cuccos audijával ? Fasz@ hely. Valaki vessen már pár lapát földet oda könyörgöm! S még hány ilyen rosszindulatúan otthagyott csapda van városszerte... Életembe nem láttam ócskább, rusnyább, trehányabb városi utcákat mint Sápsin. A világ röheje vagyunk, saját bevételeinkből nem vagyunk képesek aszfaltozni s kántálunk otonomiáról a hülye népnek, hogy tapsoljon s szavazzon a marhája. Hülyének néztek bennünket de valójában retardált társaság vagyunk !!!

2017. április 21.
péntek 10:23
kukujza
588 hozzászólás
Te habarnare polgármester a központban még laknak is emberek, hova akarsz mindent mentesíteni, a legnagyobb adókat tőlük veszed fel és megnyomorítottad az életük minden napját.

2017. április 21.
péntek 10:25
ekeferi
402 hozzászólás
ez kellett az agymosott udemere szavazoknak, s a szomoru hogy ha vasarnap kene valasztani ugyanez a bagazs nyerne......

2017. április 21.
péntek 10:28
csacsi
1918 hozzászólás
Éppen ezt akartam mondani, a sok agymosott elégedett polgár a mai napon is 70 %-ban választaná újra ezt a szakértő bagázst.

2017. április 21.
péntek 10:46
peti
808 hozzászólás
Kellett nekünk új fő tér. Egy nap alatt egy olyan 5-6 kismama sétáltatja gyermekét az új főtéren, miközben több száz autó bajlódik a forgalomba.

2017. április 21.
péntek 11:13
Theophilosz
95 hozzászólás
Arpadnak: Épp a Kós Károly és Gyöngyvirág utcák miatt kellett volna váktoztatni a közlekedésen.

2017. április 21.
péntek 11:21
Theophilosz
95 hozzászólás
Elüttem, bocsi:) változtatni

2017. április 21.
péntek 12:36
Arpad
176 hozzászólás
Az a helyzet hogy a Kós Károly és Gyöngyvirág utcák miatt a jelenlegi forgalmi renden való változtatás csak még rosszab helyzetet fog szülni, kicsit gondolkozzatok. Amugy a héten elég jól lehetett közlekedni látszik hogy vakáció van az iskolába.

2017. április 21.
péntek 12:51
Theophilosz
95 hozzászólás
Meg van tehát a megoldás: vakációt a gyerekeknek egész évben!

2017. április 21.
péntek 14:53
lada1200
984 hozzászólás
Arpad te melyik Arpad vagy? Nem-e az ?

2017. április 21.
péntek 21:26
belaba
1652 hozzászólás
Montam mar az autoknak nem a koszpontba a hejuk igy van ez Londonba es Nyuyorkban is a nagy szenyezes miat

2017-04-21: Közélet - Bokor Gábor:

Csemetéket ültettek

Négyszáz facsemetével gazdagodtak Kovászna zöldövezetei, parkjai. A csemetéket szakosodott faiskolából vásárolta a polgármesteri hivatal, az ültetést ugyancsak a városháza személyzete végezte, a munkában segítséget nyújtottak a Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanulói is. A beszerzésre közel 15 ezer lejt fordított az önkormányzat.
2017-04-21: Közélet - :

Nem kelt el a szálloda

Bár többen is érdeklődtek iránta, végül mégsem kelt el a sepsiszentgyörgyi Bodok Hotel épülete – közölte Antal Árpád polgármester.