Csökkentették az alaptőkét

2017. április 21., péntek, Közélet
Az áprilisban megtartott rendkívüli ülésen a kézdivásárhelyi önkormányzati képviselők többek között a Gosp-Com Kft. alaptőke-csökkentéséről is döntöttek.

Mint kiderült, az önkormányzat leltárában a város közvagyonaként ugyanazok az egykori kazánházak és hőcserélő központok szerepelnek, mint a Gosp-Com Kft. leltárában, és az utóbbi nem tud pályázni azok felújítására, illetve nem tudja hasznosítani, ezért lemond valamennyiről – a vízházat és az egykori főtéri divatáruházat is beleértve – a polgármesteri hivatal javára. Ennek nyomán a Gosp-Com Kft. alaptőkéje 71 207 lejes leltári értékkel csökken. Egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsuk a lerobbant állapotban levő kazánházaknak és hőcserélő központoknak. (iochom)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-04-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 384
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-04-21: Közélet - :

Késik a pályázati kiírás

A Hivatalos Közlöny formai okokra hivatkozva másodszor is elutasította Kovászna Megye Tanácsa pályázati kiírásának közlését, ezért az önkormányzat tegnap rendkívüli közgyűlést tartott, és módosította a korábbi határozatot.
2017-04-21: Közélet - Fekete Réka:

Együtt a közös célokért (Székelyföldi szociális háló)

A szociális szolgáltatások egy része csak pillanatnyilag oldja meg a rászorulók helyzetét, akiknek nagy hányada életforma szerint vagy kényelemből választja a szegénységi státuszt. Az igazán bajba jutottak legtöbbször segítséggel talpra állnak, a szolgáltatók pedig egyenként kis hatékonysággal végzik munkájukat, összefogva nagyobb eredményt érhetnének el – hangzott el a szociális ágazatban dolgozók tegnapi sepsiszentgyörgyi találkozóján. A székelyföldi szociális hálózat kiépítése érdekében szervezett szeminárium folytatása a tavaly Csíkszeredában tartott megbeszélésnek, ezúttal a Zathureczky Berta Idősek Otthona volt a házigazda.