Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 21., péntek 17:38
Köszöntjük Dániel, Daniella nevű olvasóinkat!

Az ügyészség írja a történelmet

2017. április 21., péntek, Belföld
Abban a meglehetősen furcsa helyzetben vagyunk, hogy az 1990. júniusi események történelmét az ügyészség fogja megírni. De nem azért, mert ez az ügyészségnek szándéka lett volna – mondjuk ki ezt tisztán. Mi több, az elmúlt 30 évben ők tettek a legtöbbet azért, hogy ne derüljön ki az igazság – jelentette ki Emil Constantinescu volt államfő a Club A által a bányászjárás kapcsán szervezett vitaesten.

Emil Constantinescu úgy fogalmazott: mindig szívszorongva várja, amikor a bányászjárás kapcsán olyanokat mondanak, hogy „nem tudjuk, hogy mi történt”. Véleménye szerint tudjuk, hogy mi történt, csak nem merjük kimondani és felvállalni, és ez mutatja azt az erkölcsi válságot, amiben a román nép él.
A volt államfő szerint a szellemi elit feladata lenne a valós történelem megírása, és akár doktori téziseket is lehetne ebből a témából írni, hisz „minden dokumentum megvan, igaz, sajnos, ezek az ügyészségen vannak”.
„Az a szó, hogy bányászjárás, tulajdonképpen egy állami akciót takar, amit az akkor Măgureanu által vezetett Román Hírszerző Szolgálat és a »negyed hármas« egység szervezett, amely korábban a bukaresti Securitate volt. A bányászokat a maguk primitív voltukban manipulálták, de az eseményeket mások szervezték” – vélte a volt államfő. Constantinescu sajnálattal állapította meg, hogy „képtelenek vagyunk a múltat tisztázni”.
2017. április 21.
péntek 21:27
belaba
1456 hozzászólás
Mijen reg nem latam az Elnok Urat nagyon korekt enber volt ritkan lehet kapni hasonlot nem mind Iliescu.

2017. április 22.
szombat 16:15
szekelyse50
5631 hozzászólás
Viszont az elferdítéshez , a hazugsághoz nagyon értenek , úgyhogy nem lesz nehéz megírni a számukra is kedvező történelmet

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most