Erdély zászlaját is kitűzte Tőkés László

2017. április 21., péntek, Belföld

Kitűzte Erdély történelmi zászlaját is tegnap nagyváradi irodájának erkélyére Tőkés László EP-képviselő, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.


A politikus sajtóirodája által kiadott közlemény szerint a zászlót a déli harangszó felhangzásakor tűzték ki a már ott levő magyar és román forradalmi zászlók, valamint az uniós, a székely és a partiumi lobogók mellé. Tőkés kifejtette: a zászlók a demokrácia, a szabadság és az egység üzenetét közvetítik, a magyarok és a románok, a székelyek és a partiumiak összetartozását, illetve egyedi és közös, sajátos és egyetemes identitásukat, értékeiket hivatottak megjeleníteni. Az Erdély-zászló a sokféleséget hivatott hirdetni az egységben és az egységet a sokféleségben – tette hozzá. Rámutatott: a zászló a regionális identitás erős kifejezője, akárcsak a székely és a partiumi lobogó. Aláhúzta, az Erdély-zászló nem elválasztja az erdélyi népeket, hanem a transzszilván önazonosság jegyében képviseli őket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1702
szavazógép
2017-04-21: Belföld - :

Az ügyészség írja a történelmet

Abban a meglehetősen furcsa helyzetben vagyunk, hogy az 1990. júniusi események történelmét az ügyészség fogja megírni. De nem azért, mert ez az ügyészségnek szándéka lett volna – mondjuk ki ezt tisztán. Mi több, az elmúlt 30 évben ők tettek a legtöbbet azért, hogy ne derüljön ki az igazság – jelentette ki Emil Constantinescu volt államfő a Club A által a bányászjárás kapcsán szervezett vitaesten.
2017-04-21: Belföld - :

Az EB bizakodó

Az Európai Bizottság bizakodó, hogy Románia eleget fog tenni azoknak a feltételeknek, amelyek teljesítésével le lehet zárni a román igazságszolgáltatás uniós figyelését – jelentette ki Frank Timmermans, az EB első alelnöke.