Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 03:09
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Migránshullám

2017. április 21., péntek, Belföldi hírek
Néranádas és Oravicabánya közelében fogtak el a határrendőrök 24 iraki és pakisztáni határsértőt, akik Szerbiából jöttek illegálisan Romániába, és egy nyugat-európai országba próbáltak meg eljutni – közölte a temesvári határrendészet.

A két feltartóztatott csoport 20 és 44 év közötti felnőttekből állt, és volt velük hat 4 és 16 év közötti kiskorú is. Idén már több mint ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel a román hatóságok csak a szerb határon, vagyis csaknem annyit, mint tavaly egész évben Románia valamennyi határszakaszán. A határsértések száma az utóbbi hetekben nőtt meg jelentősen a szerb–román határon: áprilisban az eltelt 20 nap alatt már több, Szerbiából érkezett bevándorlót fogtak el a román határrendészek (588), mint az első negyedévben (420).
Hozzászólások
2017. április 23.
vasárnap 08:05
lacafaca74
4413 hozzászólás
Inkább sáskahullámnak nevezném vagy határsértők hullámának? Hallott valaki a migráns szóról 2015 előtt. Nem bizony. Ezt a jelenséget az agymosó média próbálja ilyen szelíden megnevezni, a többi majmoló, beleértve a Háromszéket is, utánozza.

2017-04-21: Belföldi hírek - :

Hétfőn bértörvény

Az egységes bértörvényt hétfőn nyújtják be a parlamentbe – jelentette be Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke. „Nagyon fontos volt az elmúlt időszak, mert azt gondolom, hogy nagyon sokan megértették, miről szól ez a törvény és miért van szükség rá” – nyilatkozta Dragnea a parlamentben.
2017-04-21: Hírsaláta - :

Ittasak voltak a mozdonyvezetők

A boncolási eredmények szerint alkoholt fogyasztott a Hunyad megyében április 8-án kisiklott vonat két mozdonyvezetője. Dan Mărculescu, a Hunyad megyei törvényszéki orvostan vezetője nem közölte, mennyi volt a véralkoholszintjük, csak annyit mondott, a segéd több alkoholt fogyasztott, mint a mozdonyvezető. Április 8-án Petrozsény közelében kisiklott egy vasúti áruszállítással foglalkozó magánvállalat 16 vagonból álló, fék nélkül maradt tehervonata. A balesetben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 66 éves segédje. (Agerpres)