Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 21., péntek 17:41
Köszöntjük Dániel, Daniella nevű olvasóinkat!

Ittasak voltak a mozdonyvezetők

2017. április 21., péntek, Hírsaláta
A boncolási eredmények szerint alkoholt fogyasztott a Hunyad megyében április 8-án kisiklott vonat két mozdonyvezetője. Dan Mărculescu, a Hunyad megyei törvényszéki orvostan vezetője nem közölte, mennyi volt a véralkoholszintjük, csak annyit mondott, a segéd több alkoholt fogyasztott, mint a mozdonyvezető. Április 8-án Petrozsény közelében kisiklott egy vasúti áruszállítással foglalkozó magánvállalat 16 vagonból álló, fék nélkül maradt tehervonata. A balesetben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 66 éves segédje. (Agerpres)

HÓ VAN, SÍZNI NEM LEHET. Predeálon 30 centiméteres hó hullott, de sízni nem lehet a hétvégén, mert az idény véget ért, a védőhálókat leszerelték, a felvonók nem üzemelnek. Szeben megyében a Fogarasi-havasokban a Bâlea-tónál a legvastagabb a hóréteg, 2000 méter fölött eléri a 173 centimétert is. A Fogarasi-havasokban működik a felvonó, csak azzal lehet megközelíteni a tavat. A jéghotel is látogatható még, azonban már nem lehet szobákat foglalni. A téli sportok kedvelői még kihasználhatják a havazást, azonban csak a hegyimentők felügyelete mellett, a hegyi turistaútvonalak ugyanis zárva vannak a magas fokú lavinaveszély miatt: 1800 méter fölött négyes, 1400 és 1800 méter között hármas fokozatú, közepes lavinaveszély van érvényben. (Agerpres)
ALVILÁG, MINT A FILMEKBEN. Alen Daniel Moisin a brassói alvilág egyik közismert vezetője, aki rendkívül agresszív viselkedése miatt lett híres. Prostituáltakat futtatott, lopások, informatikai bűncselekmények, zsarolás, uzsoráskodás és drogkereskedői hálózat működtetése írható a számlájára. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság tavaly szeptemberben kezdett vizsgálatot ellene. A rendőrség több alkalommal is házkutatást tartott a férfi lakhelyén, ahol pisztolyt, kannabiszt, hamis okiratokat is találtak, majd idén januárban a bűnbanda tagjainál 46 darab festményt foglaltak le. A 18–19. századi festményeket feltehetően az EU országaiból lopták, összértékük közel 50 ezer euró. A rajtaütés során négy darab elefántcsontot is találtak, amelyek súlya összesen 53 kilogramm és mintegy 53 ezer eurót érnek. Alen Moisin azonban megszökött a felelősségre vonás elől, februárban illegálisan lépte át Románia határát Magyarország irányába, ahol hamis okiratokat szerzett be magának. A bandavezért végül Madridban fogták el, a spanyol hatóságok pedig átadták Ro­mániának. (Agerpres)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most