Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 21., péntek 17:42
Köszöntjük Dániel, Daniella nevű olvasóinkat!

Szabó Kati Kolozsváron szurkol (Torna-Európa-bajnokság)

2017. április 21., péntek, Sport
Fotó: Gergely Orsolya
Fotó: Gergely Orsolya
Április 19–23. között Kolozsváron zajlik a torna-Európa-bajnokság, amelyen 27 ország 274 sportolója (168 férfi és 106 nő) vesz részt. A közönség soraiban figyelemmel kíséri a tornászok teljesítményét a négyszeres olimpiai bajnok zágoni Szabó Kati is.

„Kiváltság, hogy ilyen kaliberű versenyt szerveznek az országban, arra gondolok, ez az a pillanat, amikor megmutathatjuk, hogy a román tornának talpon kell maradnia, és biztos vagyok benne, hogy a román tornászok bebizonyítják, mire képesek” – nyilatkozta Szabó Kati az Agerpres hírügynökségnek.
Az Európa-bajnokságon nem szerveznek csapatbajnokságot, a tornászok egyéniben indulnak. A selejtezők után versenyben maradt legjobb 24–24 férfi és nő tornász, országonként legtöbb két versenyző indul az egyéni összetett Európa-bajnoki címért, amelyet ma tartanak. Emellett szerenként a legjobb nyolc tornász, országonként maximum kettő indul a szombaton és vasárnap sorra kerülő szerenkénti döntőkben. Romániát tíz tornász képviseli az Európa-bajnokságon. A női válogatott Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache és Cătălina Ponor, míg a férfi Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor és Andrei Ursache összetételű.
„Azt mondom, hazai közönség előtt teljesíteni előnyt jelent, viszont bárhol versenyez egy tornász, a dolgát kell végeznie, teljes mértékben koncentrálva. Minden országban ugyanazok a szerek, a sportolónak pedig tudnia kell, hogy mit akar. Én így voltam, mindenkinek meg akartam mutatni, ki vagyok és mit tudok. Csak ezért edzettem” – mondta a kontinensviadalokon két aranyat, két ezüstöt és egy bronzot szerző egykori tornász. (miska)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most