Torna-Európa-bajnokságSzabó Kati Kolozsváron szurkol

2017. április 21., péntek, Sport
Április 19–23. között Kolozsváron zajlik a torna-Európa-bajnokság, amelyen 27 ország 274 sportolója (168 férfi és 106 nő) vesz részt. A közönség soraiban figyelemmel kíséri a tornászok teljesítményét a négyszeres olimpiai bajnok zágoni Szabó Kati is.
  • Fotó: Gergely Orsolya
    Fotó: Gergely Orsolya

„Kiváltság, hogy ilyen kaliberű versenyt szerveznek az országban, arra gondolok, ez az a pillanat, amikor megmutathatjuk, hogy a román tornának talpon kell maradnia, és biztos vagyok benne, hogy a román tornászok bebizonyítják, mire képesek” – nyilatkozta Szabó Kati az Agerpres hírügynökségnek.
Az Európa-bajnokságon nem szerveznek csapatbajnokságot, a tornászok egyéniben indulnak. A selejtezők után versenyben maradt legjobb 24–24 férfi és nő tornász, országonként legtöbb két versenyző indul az egyéni összetett Európa-bajnoki címért, amelyet ma tartanak. Emellett szerenként a legjobb nyolc tornász, országonként maximum kettő indul a szombaton és vasárnap sorra kerülő szerenkénti döntőkben. Romániát tíz tornász képviseli az Európa-bajnokságon. A női válogatott Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache és Cătălina Ponor, míg a férfi Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor és Andrei Ursache összetételű.
„Azt mondom, hazai közönség előtt teljesíteni előnyt jelent, viszont bárhol versenyez egy tornász, a dolgát kell végeznie, teljes mértékben koncentrálva. Minden országban ugyanazok a szerek, a sportolónak pedig tudnia kell, hogy mit akar. Én így voltam, mindenkinek meg akartam mutatni, ki vagyok és mit tudok. Csak ezért edzettem” – mondta a kontinensviadalokon két aranyat, két ezüstöt és egy bronzot szerző egykori tornász. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-04-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-04-21: Sport - :

A Juventus és a Monaco a legjobb négy között (Labdarúgás)

A Juventus gól nélküli döntetlent játszott a Barcelona vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 3–0-s összesítéssel a négy közé jutott. A torinóiak védelme a találkozó közepén átlépte az 500 kapott gól nélküli percet a sorozatban. Az AS Monaco 3–1-re győzött a Borussia Dortmund ellen, a hercegségbeli csapat 6–3-as összesítéssel jutott az elődöntőbe.
2017-04-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szent György Napok
MA: 19 órától QueenClassics by Vlad Maistorovici – nyitó hangverseny a Tamási Áron Színházban, közreműködik a Bukaresti Szimfonikus Zenekar; 20 órától a Kojot című magyar filmdráma közönségtalálkozóval egybekötött országos premierje a Művész moziban.