Oltások csecsemők számára

2017. április 22., szombat, Közélet

Megérkezett Háromszékre is a régóta várt hexavalens (torokgyík, szamárköhögés, merevgörcs, gyermekbénulás, B hepatitis és haemophilus influenza elleni)  oltóanyag – tájékoztatta tegnap lapunkat Lucia Şereş gyermekorvos.


A háromszéki családorvosok egyesületének elnöke elmondta, így megkaphatják a hatkomponensű vakcina elmaradt adagját a 4, 5, 6, 7 és 11 hónapos csecsemők, illetve azon egy évet betöltött kisgyermekek is, akiket 11 hónapos korban nem tudtak beoltani. Míg a 14 éveseknek járó oltásból még van némi készleten, továbbra is hiánycikk a hatéveseknek szükséges diftéria-tetanusz-polio-szamárköhögés elleni vakcina, akárcsak az MMR (fültőmirigy-gyulladás, kanyaró, rózsahimlő elleni) oltóanyag. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2017-04-22: Közélet - :

Fák dőltek autóra, útra

Könnyebben sérült az a sofőr, akinek haszongépjárművére tegnap kora reggel rádőlt egy fa Ojtoznál – tájékoztatott a megyei rendőr-felügyelőség –, ugyanitt dél körül lezárták a forgalmat, miután egy másik fa az úttestre zuhant.
2017-04-22: Közélet - :

Olt menti ellenőrzések

A Felső-Olt mentén tartott ellenőrzéseket csütörtökön a sepsiszentgyörgyi rendőrség vidékkel foglalkozó osztálya a gidófalvi, sepikőröspataki, sepsibodoki, málnási, mikóújfalusi és sepsibükszádi őrsök munkatársaival közösen.