A britek többsége ellenzi a brexitet

2017. április 28., péntek, Világfigyelő

A legújabb felmérés szerint relatív többségbe kerültek azok a brit választók, akik szerint a brit EU-tagságról rendezett, a kilépést pártolók által megnyert népszavazáson hibás döntés született.

A tavaly júniusban tartott referendumon a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége voksolt arra, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból. A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov a The Times konzervatív brit napilap megbízásából elvégzett, tegnap ismertetett átfogó felmérésében feltette azt a kérdést is, hogy a népszavazás óta eltelt időszakra visszatekintve a vizsgálatba bevont választók hogyan értékelik a referendum eredményét. A válaszadók 45 százaléka elhibázottnak nevezte, 43 százalék helyeselte a népszavazáson született döntést. A két héttel ezelőtti hasonló felmérésben még 46 százalék mondta azt, hogy jónak tartja a tavalyi referendum eredményét, 43 százalék nevezte rossznak a kilépésről hozott döntést, vagyis két hét alatt gyakorlatilag megfordult a népszavazás kimenetelét ellenzők, illetve helyeslők aránya.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1549
szavazógép
2017-04-28: Világfigyelő - :

Tőkés László az EP-ben: Kommunista viszonyok a határátkelőknél

A „a szükségtelen és értelmetlen szigorított határellenőrzést” kifogásolta szerda késő esti felszólalásában Tőkés László az Európai Parlamentben. Az unió egyik legnagyobb vívmánya, a mozgás szabadsága szenved csorbát ezáltal azok esetében, akiket teljesen méltatlan módon az európai hatóságok a migránsválság miatt „büntetnek” – mutatott rá.
2017-04-28: Világfigyelő - :

Diákok tüntettek Franciaországban

Összecsaptak a rendőrökkel tegnap a francia elnökjelöltek ellen tüntető gimnazisták közé keveredő rendbontók és anarchisták Párizsban és Rennes-ben.