Beidézték Iliescut és Romant

2017. május 16., kedd, Belföld
Beidézték tegnap a legfőbb ügyészségre Ion Iliescu volt államfőt és Petre Roman volt miniszterelnököt, hogy kihallgassák a bányászjárással kapcsolatos ügyben.
Ügyészségi források szerint mindkettejüket azért idézték be, hogy tudomásukra hozzák, kiterjesztik az ellenük indított bűnvádi eljárást. Ion Iliescut és Petre Romant emberiesség elleni bűncselekmények elkövetésével vádolták meg 2016 decemberében. A katonai ügyészség Ion Iliescu és Petre Roman mellett a Román Hírszerző Szolgálat volt vezetője, Virgil Măgureanu, a Nemzeti Megmentési Front első alelnöke, Nicolae Dumitru, valamint Mugurel Cristian Florescu volt főügyészhelyettes, a Katonai Ügyészségek Igazgatóságának egykori vezetője ellen indított bűnvádi eljárást az 1990-es bányászjárás ügyében.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-05-16 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 329
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-05-16: Belföld - :

Kibertámadás Romániában is

A román hírszerző szolgálatnak (RHSZ) sikerült elhárítania egy kormányzati intézmény ellen irányuló kibertámadás kísérletét – jelentették be pénteken Bukarestben. Az RHSZ közölte, hogy a román külföldi hírszerzés értesítését követően reagált a feltehetően az APT 28 elnevezésű – Fancy Bear néven is ismert – hackercsoporthoz köthető támadásra.
2017-05-16: Belföld - :

Az intoleranciát vizsgálták

A romák, a magyarok, a menekültek és az LGBT-közösség (homoszexuálisok, biszexuálisok, transzneműek) ellen irányulnak a legtöbb esetben az intoleráns megnyilvánulások a romániai közbeszédben – derül ki az ActiveWatch jelentéséből, amely a 2015–2016-ban Romániában tapasztalt gyűlöletbeszédeket vette górcső alá.