Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 27., csütörtök 07:36
Köszöntjük Olga, Liliána nevű olvasóinkat!

Feltárnák a titkosszolgálat titkait

2017. május 18., csütörtök, Belföld
A lehető legrövidebb időn belül feloldják a büntetés-végrehajtó intézetek egykori titkosszolgálata, az úgynevezett Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) irattárának titkosságát – jelentette be tegnap Tudorel Toader igazságügyi miniszter.
 
A minisztertől a bírák és ügyészek szakmai testületeként működő Legfelsőbb Bírói Tanács kérte, hogy tisztázza, mi történt az igazságügyi tárca 2006-ban megszüntetett saját titkosszolgálatának archívumával, miután a bukaresti sajtó a héten arról kezdett cikkezni, hogy az onnan eltulajdonított kompromittáló információkkal egyesek mindmáig zsarolják a bírákat.
A különböző elnevezések alatt másfél évtizedig működtetett szakszolgálat állományának csaknem felét a volt kommunista titkosrendőrségtől, a Securitatétól vette át. A SIPA-t működése idején a sajtó az emberi jogok megsértésével gyanúsította, az európai partnerek pedig értetlenségüket fejezték ki az akkor még uniós csatlakozás előtt álló Romániának: mi szüksége van egy civil ellenőrzés nélkül, átláthatatlanul működő börtön-titkosszolgálatra.
A szolgálat megszüntetését Monica Macovei néppárti EP-képviselő, akkori igazságügyi miniszter rendelte el, akit most azzal gyanúsított meg az Evenimentul zilei, hogy az általa kijelölt leltározási bizottság az archívum lezárása előtt fénymásolatokat készített számára a SIPA irattárában őrzött jelentésekről. Bár Macovei tagadta a vádat, a jelenlegi balliberális kormánytöbbség politikusai – élükön Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnökkel – azonnali vizsgálatot sürgettek, szörnyűnek nevezve azt a lehetőséget, hogy az igazságszolgáltatás által meghozott ítéleteket gyanúsan homályos erők zsarolással befolyásolhatják.
A Szociáldemokrata Párthoz közel álló médiumok évek óta támadják mind a korrupcióellenes ügyészséget megalapító Monica Macovei volt igazságügyi minisztert, mind a rettegetté vált vádhatóság jelenlegi vezetőjét, Laura Codruţa Kövesit, akikről azt állítják, hogy a korrupcióellenes harc leple alatt „ügyészállammá” változtatták az országot, amelyet ma már a választói legitimitás nélküli erőszakszervezetek irányítanak.
2017. május 18.
csütörtök 13:59
freaky
289 hozzászólás
Te SAnyi-Vaszi, vagy Vaszi-Sanyi... Ha mar elhuztal innen a budosbe, tedd meg nekunk azt a szivesseget, hgoy a semmitmondo hujesegeidtol is megkimelsz minket. Meg vagyok gyozodve, hogy kapsz ujsagot ott is ahol most eppen vagy, itt senki se kivancsi az ertelmetlen kormondataidra

2017. május 18.
csütörtök 21:53
mirrmurrka
85 hozzászólás
Van neki egy kicsi "elmélettye", ahogy a felsőrákosi bácsi mondta vala. Kár érte, hogy annyira próbál több lenni mint ami, hogy internacionálékkal teletűzdelt körmondatainak nincs értelme, zagyvasággá áll össze(vagy hull szét?). Mindig mosolygok mikor olvasom a beírásait.

2017. május 19.
péntek 00:29
Ferencz
13454 hozzászólás
Te Salamon, honnan tudod, hogy ennyien voltak? Megszámoltad őket? Akkor nem csoda, hogy elhúztál....de nem elég messzire.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most