Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 11:10
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Pénzügyi sztrájk: semmi sem biztos

2017. május 18., csütörtök, Belföldi hírek
Tegnap kora este még semmi biztosat nem lehetett tudni a közpénzügyi dolgozókat tömörítő szakszervezetek, az adóhatóság vezetősége, valamint a pénzügyminiszter közötti, az egységes bérezési törvényről szóló tárgyalások eredményéről, így az sem volt tudható, folytatódik-e a három napja elkezdett sztrájk.
 
A hatóság területi igazgatósága­i­nak jelentős része tegnap sem fogadta az ügyfeleket, helyenként – így Galacon – a dolgozók az épület elé vonultak. Bogdan Nicolae Stan, a hatóság országos vezetője délelőtt még arról beszélt, „hamarosan visszatérnek a régi kerékvágásba”, és mindössze pár elszórt tiltakozási góc maradt. Az elnök azzal a javaslattal érkezett a szaktárcával folytatott tegnapi tárgyalásra, hogy az ágazatban dolgozók bérét fagyasszák be a mostani szinten, így elkerülve azt a jelentős pénzbeli veszteséget, amelyet az új bértörvény hozhat sok, a területi igazgatóságokon dolgozó alkalmazott számára. A szakszervezetek követelései között az is szerepel, hogy a területi irodák, illetve a központi hatóság alkalmazottjainak a bére közötti szakadékot csökkentsék. (ndi)
 
Hozzászólások
2017. május 18.
csütörtök 09:36
freaky
289 hozzászólás
Egy biztos: ezentul sem fognak tobbet es hatekonyabban dolgozni... ingyenelo banda!

2017-05-18: Belföldi hírek - :

FUEN-kongresszus

Tegnap kezdődött Kolozsváron a Grand Hotel Napocában az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a FUEN 62. kong­resszusa.
2017-05-18: Belföldi hírek - :

Eljárás indult a Digi vezérigazgatója ellen

A Romániában és Magyarországon távközlési szolgáltatásokat biztosító Digi csoport vezérigazgatója, Serghei Bulgac ellen bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség – közölte tegnap a vádhatóság.