Eljárás indult a Digi vezérigazgatója ellen

2017. május 18., csütörtök, Belföld
A Romániában és Magyarországon távközlési szolgáltatásokat biztosító Digi csoport vezérigazgatója, Serghei Bulgac ellen bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség – közölte tegnap a vádhatóság.

Bulgacot – aki a csoport romániai leányvállalatának, az RCS & RDS-nek a vezérigazgatója is – megvesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítják egy sportközvetítés televíziós jogainak megvásárlásával kapcsolatos ügyben. A vállalat tegnap tett közzé erről hírt a bukaresti értéktőzsdén, ahol egy nappal korábban kezdődött el a kereskedés a Digi részvényeivel, miután a vállalat részvényeinek 25 százalékát tőzsdére vezették a tulajdonosok. A tőzsdei bevezetés során a befektetők körülbelül 900 millió lejt fizettek az újonnan kibocsátott részvényekért.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-05-18 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 329
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-05-18: Belföld - :

Pénzügyi sztrájk: semmi sem biztos

Tegnap kora este még semmi biztosat nem lehetett tudni a közpénzügyi dolgozókat tömörítő szakszervezetek, az adóhatóság vezetősége, valamint a pénzügyminiszter közötti, az egységes bérezési törvényről szóló tárgyalások eredményéről, így az sem volt tudható, folytatódik-e a három napja elkezdett sztrájk.
2017-05-18: Világfigyelő - :

Szigorúan büntetné Magyarországot az EP

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el tegnap az Európai Parlament (EP) plenáris ülése. Ennek értelmében a testület elkezdi előkészíteni az uniós szerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben. Az eljárás oda vezethet, hogy felfüggeszthetik Magyarország szavazati jogát az Európai Tanácsban – addig azonban nagyon hosszú az út, és igen széles körű konszenzusra lenne szükség.