Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 11:13
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Le kellett állítani az aszfaltozást (Barót)

2017. május 18., csütörtök, Közélet
A szerző felvétele
A szerző felvétele
Alig kezdték el a megyei útügy alkalmazottjai a baróti úgynevezett Kifli negyed 320 méteres útszakaszának aszfaltozását, a polgármesteri hivatal máris leállította a munkát: kiderült, előbb sürgősen meg kell oldaniuk a vízelvezető csatornák javítását.
 
 
Lázár-Kiss Barna András polgármester úgy nyilatkozott, megérti az ott lakók méltatlankodását, de nem halaszthatta későbbre az időközben felmerülő gondok orvoslását, hiszen akkor a frissen leterített aszfaltszőnyeg jelentős részét is fel kellett volna törni. A vízelvezető csatornák javítását a brassói Termoconfort Rt. végzi, előbb két hetet kért a munkálatokra, de ezt most újabb héttel kellett megtoldani.
„Sajnálom, hogy az utca mintegy három héttel tovább lesz feltúrva, mint terveztük, de meggyőződésem, jól járnak a lakók, hogy egyszerre végezzük el a két fontos feladatot” – mondotta a polgármester.
A negyed aszfaltozását elvileg már tavaly ősszel be kellett volna fejeznie az útügynek, ám a késlekedés miatt az 560 ezer lej összköltségű munkát végül kénytelenek voltak tavaszra halasztani.
Hozzászólások
2017. május 18.
csütörtök 09:34
freaky
289 hozzászólás
Es aszfaltozas elott egy okosnak se jutott eszebe ellenorizni a vizelvezeto csatornak allapotat... Vagy inkabb az van, hogy akkor ketszer lehet az aszfaltozasra szant penz felet lenyulni....

2017. május 18.
csütörtök 16:18
bzoal
1212 hozzászólás
Így szokott leni, hogyha nem a fejjel, hanem más testrésszel gondolkoznak.

2017-05-18: Jegyzetek - Váry O. Péter:

Egyenlőbbek (Kármentő)

Sok badarság kering a virtuális térben. Ahol mindenki szakértő és szakíró, ahol mindenki mindenhez ért, és még annál is többhöz. Egy ilyen lehetetlenségbe botlottam nemrég, egy korábbi bejegyzésre valakinek a blogján, mely annak idején kisebb vihart kavart, aztán csend lett.
2017-05-18: Közélet - Iochom István:

„Cserefának füstje hozta ki könnyvemet…”

Cserefának füstje hozta ki könnyvemet... – Néprajzi, művelődéstörténeti tanulmányok a moldvai magyarokról címmel és alcímmel jelent meg a Budapesten született, jelenleg a Gyimesekben élő Halász Péter nyugalmazott agrármérnök, néprajzkutató legújabb könyve 2015-ben a kolozsvári Kriza János Néprajzi Társaság kiadásában.