Települések tisztaságát ellenőrzik

2017. május 18., csütörtök, Közélet
Ugyan nem bírságoltak, de határidőt szabtak és visszatérnek azokra a háromszéki településekre, amelyek területén felhalmozott hulladékot találtak a Környezetvédelmi Őrség munkatársai.
 
  • Illusztráció: Albert Levente
    Illusztráció: Albert Levente
 
Az évente ismétlődő tematikus ellenőrzés célja egyebek mellett a helységek köztisztasági helyzetének felmérése, az illegális szeméttárolók felszámolása. Lucian Cîndea főfelügyelő lapunknak elmondta: a megye 45 közigazgatási egységéből 26-ot vizsgáltak, jelentősebb mennyiségű szemetet Gidófalva, Sepsibükszád és Csernáton különböző részein találtak. Úgy értékelte, az elmúlt években javult a helyzet, „jól néz ki a  megye”, ám szükséges a környezetvédelem fontosságának tudatosítsa, mivel a lakosság egy része továbbra is találomra dobja ki a szemetet.
Folyók, patakok környezetének tisztaságát is ellenőrizték, 31 településen fordult meg a szakhivatal öt felügyelője a prefektúra, a készenléti felügyelőség, illetve a vízügyi hatóság illetékeseivel.
A hónap végén Bölönben tartanak újabb terepszemlét, Lucian Cîndea szerint az önkormányzatnak május 26-ig szabtak határidőt, hogy végezzék el a szükséges takarítást Bölönpatak romák lakta részén. 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-05-18 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-05-18: Közélet - Iochom István:

„Cserefának füstje hozta ki könnyvemet…”

Cserefának füstje hozta ki könnyvemet... – Néprajzi, művelődéstörténeti tanulmányok a moldvai magyarokról címmel és alcímmel jelent meg a Budapesten született, jelenleg a Gyimesekben élő Halász Péter nyugalmazott agrármérnök, néprajzkutató legújabb könyve 2015-ben a kolozsvári Kriza János Néprajzi Társaság kiadásában.
2017-05-19: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Polgári majális
A Magyar Erdélyért Egyesület és a Magyar Polgári Párt május 21-én, vasárnap majálist szervez Sepsiszentgyörgyön a Szabó Kati Sportcsarnok mögötti téren. A 12 órakor kezdődő megnyitót követően az érdeklődők gyerek és felnőtt programok között válogathatnak, de lesz tokányfőző verseny, valamint néptáncoktatás is. Napközben az étfalvi fúvószenekar és Orbán-Barra Gábor népdalénekes, 18 órától pedig a Vezuvius, Insect (lemezbemutató) és Cairo (HU) zenekar szórakoztatja a közönséget.