Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 17:52
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Az utca hangja

2017. május 19., péntek, Nyílttér
Id. JÁGER ÁRPÁD, Felsőrákos. A jelen nemcsak egy pillanat, hanem a múltból induló áramlás, ami a jövő felé sodor. Mindennapjaink történéseinek hatását olykor hosszú távon is érezzük, különösen kisebbségi sorban.
Már az elnevezés is zavaró: miért vagyunk mi kisebbség, kinél vagyunk kisebbek? Minden nemzetnek neve van, tiszteljük meg azzal, hogy használjuk... Mostanában sokat hallani arról, hogy közeledik Románia centenáriuma, és ez aggodalmakat kelt egyesekben. De egyebet nem kell kérni a magyarok számára, csak amit a gyulafehérvári nyilatkozatban megígértek. Sajnos, az RMDSZ negyed százada csak a megfelelő időpontot várja a követelések benyújtására, az anyanyelv használatára jogosító törvényeket pedig ott sem igen alkalmazzák, ahol lehetne: a helyi önkormányzatokban. És hol van ilyenkor az SZNT, a Néppárt? Hát, uraim, jó, hogy nem hátrálunk, de sajnos előre sem haladunk...
CS. I., Sepsiszentgyörgy. A Gyöngyvirág utca még nincs leaszfaltozva, de már megnyitották a forgalomnak, és azóta olyan por van a lakásainkban, hogy nem tudunk ablakot nyitni. Az erkélyen levő muskátlikon is vastagon áll a por, alig élnek. Próbáltam a polgármesteri hivatalnál panaszt tenni, de nem jártam sikerrel, azért fordulok az újsághoz. Ha nem tudják leaszfaltozni az utat, zárják le! De ha nincs pénz aszfaltra, miért fogtak neki az útjavításnak? Jön a meleg, és mi csukott ablakkal kell üljünk, mert annyira közel van a tömbház az úttesthez, hogy a szálló por egyenesen a lakásba, asztalunkra, ételünkre rakódik le!
Hozzászólások
2017. május 19.
péntek 08:23
csacsi
1918 hozzászólás
CS.I, naív egy ember vagy, hol próbáltál panaszt tenni....?

2017. május 19.
péntek 08:26
lacafaca74
4413 hozzászólás
Nem volna gond ha a sok idióta nem 60-70 km/óra sebességgel közlekedne rajta. Persze úgy is porozna, de mégsem annyira. Egyébként a port még a Lidl parkolójában is nagy sűrűséggel lehet beszívni.

2017. május 19.
péntek 16:48
kukujza
588 hozzászólás
Ez igaz, ma éppen a Lidl parkolójában voltam, amikor azt hittük, hogy a szaharai homok lepett el mindent s akkor latjuk, hogy csak a Gyöngyvirág utcából jött ki egy autó...

2017. május 19.
péntek 17:37
bzoal
1212 hozzászólás
szavazz a Polgármesterre

2017-05-19: Magazin - :

Belga sörfesztivál Budapesten

Negyvenöt belga sörfőzde 250 féle sörét, köztük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg a hétvégén a 8. Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben.
2017-05-19: Nyílttér - Iochom István:

Veszélyben a legrégebbi sírkő (Kézdivásárhely)

Nagyobb darabok váltak le a kézdivásárhelyi római katolikus temető legrégebbi, különleges, négyszögű, gömbben végződő, a rajta szereplő évszám szerint 1768-ból fennmaradt, homokkőből készített síremlékéről.