Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 27., csütörtök 07:36
Köszöntjük Olga, Liliána nevű olvasóinkat!

Az utca hangja

2017. május 19., péntek, Nyílttér
Id. JÁGER ÁRPÁD, Felsőrákos. A jelen nemcsak egy pillanat, hanem a múltból induló áramlás, ami a jövő felé sodor. Mindennapjaink történéseinek hatását olykor hosszú távon is érezzük, különösen kisebbségi sorban.
Már az elnevezés is zavaró: miért vagyunk mi kisebbség, kinél vagyunk kisebbek? Minden nemzetnek neve van, tiszteljük meg azzal, hogy használjuk... Mostanában sokat hallani arról, hogy közeledik Románia centenáriuma, és ez aggodalmakat kelt egyesekben. De egyebet nem kell kérni a magyarok számára, csak amit a gyulafehérvári nyilatkozatban megígértek. Sajnos, az RMDSZ negyed százada csak a megfelelő időpontot várja a követelések benyújtására, az anyanyelv használatára jogosító törvényeket pedig ott sem igen alkalmazzák, ahol lehetne: a helyi önkormányzatokban. És hol van ilyenkor az SZNT, a Néppárt? Hát, uraim, jó, hogy nem hátrálunk, de sajnos előre sem haladunk...
CS. I., Sepsiszentgyörgy. A Gyöngyvirág utca még nincs leaszfaltozva, de már megnyitották a forgalomnak, és azóta olyan por van a lakásainkban, hogy nem tudunk ablakot nyitni. Az erkélyen levő muskátlikon is vastagon áll a por, alig élnek. Próbáltam a polgármesteri hivatalnál panaszt tenni, de nem jártam sikerrel, azért fordulok az újsághoz. Ha nem tudják leaszfaltozni az utat, zárják le! De ha nincs pénz aszfaltra, miért fogtak neki az útjavításnak? Jön a meleg, és mi csukott ablakkal kell üljünk, mert annyira közel van a tömbház az úttesthez, hogy a szálló por egyenesen a lakásba, asztalunkra, ételünkre rakódik le!
2017. május 19.
péntek 08:23
csacsi
1853 hozzászólás
CS.I, naív egy ember vagy, hol próbáltál panaszt tenni....?

2017. május 19.
péntek 08:26
lacafaca74
4336 hozzászólás
Nem volna gond ha a sok idióta nem 60-70 km/óra sebességgel közlekedne rajta. Persze úgy is porozna, de mégsem annyira. Egyébként a port még a Lidl parkolójában is nagy sűrűséggel lehet beszívni.

2017. május 19.
péntek 16:48
kukujza
521 hozzászólás
Ez igaz, ma éppen a Lidl parkolójában voltam, amikor azt hittük, hogy a szaharai homok lepett el mindent s akkor latjuk, hogy csak a Gyöngyvirág utcából jött ki egy autó...

2017. május 19.
péntek 17:37
bzoal
1199 hozzászólás
szavazz a Polgármesterre

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most