Hírsaláta

2017. május 19., péntek, Belföld
ERDÉLYBEN VADÁSZIK TRUMP FIA. A Fehér megyei Küküllővárra érkezett tegnap vadászatra az Amerikai Egyesült Államok elnökének nagyobbik fia, Donald Trump Jr. – nyilatkozták a Mediafax hírügynökségnek helyi közigazgatási források. A Maros megye határán fekvő településen egy magánterületen zajlott a vadászat, a hírügynökség információi szerint az ifjabbik Donald Trump a küküllővári Bethlen–Haller-kastélyt is meglátogatta. Az elmúlt napokban olyan híresztelések is szárnyra kaptak, miszerint Trump fia romániai magánlátogatáson tartózkodik, és Giurgiu megyében is részt vett egy vadászaton. A Mediafax megkeresésére az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége közölte: nem kommentálja „az amerikai állampolgárok magánlátogatásait”. (Főtér)
ADÓIK EGY RÉSZÉRŐL MAGUK DÖNTHETNEK. Hamarosan a kolozsváriak dönthetnek arról, hogy a befizetett adó egy részéből a helyi önkormányzat milyen befektetéseket eszközöljön, Kolozsvár ugyanis első romániai városként bevezeti a részvételi költségvetés online technológiáját – írja Oláh Emese, a város alpolgármestere Facebook oldalán. Az alpolgármester bejegyzése szerint a polgármesteri hivatal által megszabott összeg várhatóan 1–4 millió euró között lesz majd, a kolozsváriak pedig egy alkalmazás segítségével tudnak projekteket javasolni, kiértékelni, illetve beleszólni abba, hogy a város költségvetésének egy részét milyen befektetésekre, fejlesztésekre, illetve korszerűsítésekre költsék. (Transindex)
ELCSÚFÍTJÁK A ZACSKÓK ROMÁNIÁT. A környezetszennyező műanyag zacskók betiltását javasolja a Mentsétek meg Romániát Szövetség. „Romániát elcsúfítják a műanyag zacskók, amelyekkel tele vannak a mezők, folyópartok. Ha Franciaország vagy Spanyolország betiltotta a műanyag zacskókat, és megszabadította a környezetet a hulladéktól, akkor mi is megtehetjük ezt. Felválthatja ezeket a textilszatyor vagy jutaszatyor például” – magyarázta Adrian Dohotaru képviselő. A műanyag zacskó élettartama 500 év, azonban csak öt percig használják átlagosan az emberek – hívta fel a figyelmet Adrian Dohotaru. (Krónika)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-05-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2017-05-19: Belföld - :

Elkezdődött a roncsautó-program

Tegnap indult a roncsautó- és a roncsautó plusz program a természetes és jogi személyeknek egyaránt – nyilatkozta Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter. A miniszter megerősítette, hogy 2017-ben 180 millió lejt szán a tárca a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott roncsautóprogramra és 45 millió lejt a roncsautó plusz programra. A roncsautó plusz programban azok, akik elektromos autót kívánnak vásárolni, 10 ezer euró támogatásban részesülnek, és akárcsak az elmúlt két évben, idén is 6500 lejes értékjegy jár a lecserélt használt autókért.
2017-05-19: Világfigyelő - :

Trump boszorkányüldözésnek nevezte az ellene indított vizsgálatot

A történelem „legnagyobb egyéni boszorkányüldözésének” nevezte tegnap Donald Trump amerikai elnök, hogy különleges ügyészt neveztek ki Washingtonban az orosz befolyásolási kísérlet vizsgálatára. A törvényhozás nyomására az amerikai igazságügyi minisztérium bejelentette szerdán, hogy Robert Mueller volt FBI-igazgató személyében különleges ügyészt nevezett ki az orosz kormánynak a 2016-os elnökválasztás befolyásolására irányuló erőfeszítései és más kapcsolódó ügyek vizsgálatára.