Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. július 27., csütörtök 07:35
Köszöntjük Olga, Liliána nevű olvasóinkat!

Hírsaláta

2017. május 19., péntek, Hírsaláta
ERDÉLYBEN VADÁSZIK TRUMP FIA. A Fehér megyei Küküllővárra érkezett tegnap vadászatra az Amerikai Egyesült Államok elnökének nagyobbik fia, Donald Trump Jr. – nyilatkozták a Mediafax hírügynökségnek helyi közigazgatási források. A Maros megye határán fekvő településen egy magánterületen zajlott a vadászat, a hírügynökség információi szerint az ifjabbik Donald Trump a küküllővári Bethlen–Haller-kastélyt is meglátogatta. Az elmúlt napokban olyan híresztelések is szárnyra kaptak, miszerint Trump fia romániai magánlátogatáson tartózkodik, és Giurgiu megyében is részt vett egy vadászaton. A Mediafax megkeresésére az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége közölte: nem kommentálja „az amerikai állampolgárok magánlátogatásait”. (Főtér)
ADÓIK EGY RÉSZÉRŐL MAGUK DÖNTHETNEK. Hamarosan a kolozsváriak dönthetnek arról, hogy a befizetett adó egy részéből a helyi önkormányzat milyen befektetéseket eszközöljön, Kolozsvár ugyanis első romániai városként bevezeti a részvételi költségvetés online technológiáját – írja Oláh Emese, a város alpolgármestere Facebook oldalán. Az alpolgármester bejegyzése szerint a polgármesteri hivatal által megszabott összeg várhatóan 1–4 millió euró között lesz majd, a kolozsváriak pedig egy alkalmazás segítségével tudnak projekteket javasolni, kiértékelni, illetve beleszólni abba, hogy a város költségvetésének egy részét milyen befektetésekre, fejlesztésekre, illetve korszerűsítésekre költsék. (Transindex)
ELCSÚFÍTJÁK A ZACSKÓK ROMÁNIÁT. A környezetszennyező műanyag zacskók betiltását javasolja a Mentsétek meg Romániát Szövetség. „Romániát elcsúfítják a műanyag zacskók, amelyekkel tele vannak a mezők, folyópartok. Ha Franciaország vagy Spanyolország betiltotta a műanyag zacskókat, és megszabadította a környezetet a hulladéktól, akkor mi is megtehetjük ezt. Felválthatja ezeket a textilszatyor vagy jutaszatyor például” – magyarázta Adrian Dohotaru képviselő. A műanyag zacskó élettartama 500 év, azonban csak öt percig használják átlagosan az emberek – hívta fel a figyelmet Adrian Dohotaru. (Krónika)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most